Kdy se přestane tvořit mléko/mlezivo?

aniea
20. únor 2022

Chtěla jsem se zeptat, kdy se vám přestalo tvořit mléko po skončení kojení. Já nekojim cca 1 rok a furt mám mokré skvrny na podprsence. Tak nevím, zda to má už nějak řešit nebo to prostě přejde samo.

jjasmina
21. únor 2022

@aniea tohle bych asi řešila, ale kolikrát záleží jak člověk přestane kojit, já přestávala postupně, takže k žádným flekum ani nedocházelo

martiniquest
21. únor 2022

Ja kojila 22 a 21 mesicu a laktace se uplne zastavila po asi 2 mesicich. A nebylo to tak, ze bych mela fleky na tricku, mleko z prsou samovolne nevytekalo. Osobne bych kontaktovala gynekologa.

aniea
autor
21. únor 2022

@jjasmina no já taky přestávala kojit postupně, až na konci jsem kojila jen večer před spaním, takže jsem mlika měla málo, ale asi se na to budu muset zeptat gynekologa.

andelka
21. únor 2022

Ono to je individuální. Asi bych se už u lékaře poradila. Já nekojim 10 dní, na prsa jsem vůbec nesahala, nemusela odstrikavat, nosím normální podprsenku a trička a zatím jsem si nevšimla,že by samovolně vytékalo. Piju šalvějový čaj, pila jsem ho už pár dní před odstavením. Ono je to hodně hormonální. Mléko se prý může tvořit ještě půl té doby, po kterou se kojilo.

modra_zizala
21. únor 2022

Kazda to ma jinak 🙂 Nekdo ma v prsou mleko jeste i roky po ukonceni kojeni, nic to neznamena 🙂 Maximalne to muze byt trochu otravne 🙂

sirinfirst
21. únor 2022

2 roky po odstavu jsem byla pořád schopná něco vymáčknout. Ale nic samovolně neteklo (to se mi tedy nestává ani při kojení)