Kojení a cyklus. Jak to máte vy ostatní?

papaja123456
20. zář 2020

Ahoj holky, zajímají mne vaše zkušenosti. Jsem deset měsíců od porodu a poprvé jsem měla ovulaci minulý čtvrtek a od té doby mi poklesla laktace, malá prso odmítala. Nakojit se mi podařilo jenom v nosítku nebo v noci a to se navíc vždycky mléko spustilo po hrozné době. No a po týdnu od ovulace jsem to dostala a od té doby dobrý a vše je zase v pořádku. To bude tohle peklo každý měsíc? Byly to teda hodně velké nervy. Jak to máte vy ostatní? Děkuji za odpovědi.

me_druhe_ja
20. zář 2020

Já začala menstruovat dva dny před koncem šestinedělí a pak pravidelně každej měsíc. Na kojení to vliv nemělo.

lotosek
20. zář 2020

Já jsem dostala MS po 14 měsících a na kojení cyklus nemá vůbec žádný vliv. Největší krize byly, když hodně bolely zuby, tak to byl párkrát dlouhý boj, než se dítě přisálo a zjistilo, že kojení tu bolest utiší.

cinam
20. zář 2020

Ms jsem dostala 14 měsíců po porodu a na kojení to nemělo vliv. Až teď, když jsem těhotná, tak mi přijde, že mám méně mléka (ale malej si teda nestěžuje)

palja
21. zář 2020

Já jsem měla ms až 19 měsíců po porodu, pořád jsem kojila, kojím i teď (dcera skoro dva a půl roku), ovulaci normálně mám. U nás teda jediná změna je ta, že se dcera od té doby kojí jen z jednoho prsa. Určitě k poklesu laktace došlo, prsa už nemám nalitá, ale mléko pořád mám.

syslounek
21. zář 2020

Malá při první MS taky dělala problémy. Lačně se přisála a pak pustila a brečela (ale zpětně vzato to byl spíš "správně" načasovaný bojkot, stalo se to ještě 2x, nezávisle na cyklu) . Při další MS už pila normálně. Synovy cyklus na cyklus nereagoval vůbec.

tynka9
21. zář 2020

Kojím 16 mes holčičku, ms přišla asi po 3 měsících po šestinedělí. Před každou ms mi mliko ubyde a malá se maličko čílí (ale jak už je větší a jí i normální jídlo, tak to jde), pak se to zase upraví.

elledh
2. lis 2020

Ahoj, já mám problémy s laktací při menstruaci pokaždé, a to kojim už druhé dítě. Zhruba do ovulace mám mlíka nejvíc, pak se to už pomalu snižuje a při menstruaci mám strašně málo. Celou menstruaci se snažím kojit víc, aby se to zas co nejdřív vyrovnalo. Ale z okolí nevím o nikom, kdo by to taky takhle měl 😁 když budeš dál kojit jak si zvyklá nebo trochu víc, srovná se to a neznamená to konec kojení.. takže za mě to možný je, ale třeba si se jen trefila do nějakýho chvilkovýho bojkotu a za měsíc to bude bez problémů. 😉