Kojení + dokrm UM. Jak dlouho? Máte zkušenosti?

meekos
29. čer 2020

Ahoj, mám 2 měsíční miminko... bohužel nám přibíral pouze nutné minimum a tak jsme začali prikrmovat UM. Rozhodne nejsme smirena s tím ze bych měla přestat kojit a Přejít výhradně na UM. POzvala jsme si laktacni poradkyni, upravila techniku, mlika se začalo tvořit více ale není to žádný vodopád... dokrmuju cevkou prilozenou k prsu... někdy vypije i 50 ml a ja jsme smutná, ze se mi dítě proste nedaří nakojit a musim dávat um... myslela jsme si ze za týden se to třeba srovná.. ale nesrovnalo... je na to moc brzy? Je někdo kdo taky dokrmoval a zvládl potom už jen kojit? Jak dlouho to trvalo vám než jste plné kojili?
Dekuju

janinasm
29. čer 2020

@meekos Já byla v podobné situaci jako ty, ale bohužel, plně jsem se nerozkojila nikdy. A to jsem se snažila opravdu intenzivně rozkojit pět měsíců. Pak začaly příkrmy a jak už nebylo tolik mléka potřeba, tak už šance na rozkojeni prostě nebyla. Ani lékař mi nepomohl, ani dvě LP, ani baby korenarky. ☹️ V mé hodně rozvetvene rodině v životě nikdo UM dávat nemusel, a úplně vážně říkám, že do pár dní po porodu, kdy jsme UM museli dát, jsem netušila, že nějaký UM vůbec existuje. Jako vážně! Vždycky jsem si myslela, že s porodem přichází MM a nekojí jen ten, kdo kojit nechce, a to z vlastní vůle. Neměla jsrm ani páru, že MM prostě přijít nemusí a že někdo nemůže kojit vůbec, protože se mu MM netvoří. Na tvým místě bych tomu plnému rozkojeni dala ještě měsíc, vic to podle mě nebude mít smysl. Čím dyl od porodu, tím hůř s MM. Držím palce ať se podaří!

squezy
29. čer 2020

@meekos Nejsem žádný specialista, ale podle mě, jak začneš prikrmovat, tak uz se plně nerozkojis. Kojeny deti pribiraji skokove,takze třeba nemusíš davat um. Po jak dlouhé době kojis? A hlavně v noci, kolikrát kojis? To se mlika tvoří hodně. A i kdyby se to nepovedlo-proč hned takový stres a smutek, že nebude kojene?? Možná právě psychika je toho příčina.

agnes_123
22. črc 2020

U nás se to spravilo za měsíc. Dokrmovala jsem umělým mlékem, protože zpočátku jsem ani nic neodsala. Chce to trpělivost. Několikrat jsem měla chuť se na to vykašlat. Vydržela jsem jen díky podpoře manžela.

agnes_123
22. črc 2020

@meekos Není pravda, že z UM není cesty zpět. Jsem toho důkazem ☺ kdyžtak si pořádně procti tuto diskuzi, přispívala jsem tam a detailně vypisovala, co je potřeba dělat a nedělat

vendes
22. črc 2020

Po císaři jsem po propuštění z porodnice, kdy dcera přestala přibírat, dokrmovala asi 14 dní stříkačkou po prstu cca 20 ml. Nejdřív po každém kojení, když to začala blinkat, tak ob kojení. Potom už dobré a mlíko bylo.