Pokračovat ve snaze o kojení?

saluhofl
3. zář 2015

Ahoj holky, doma mám čtyŕměsíčního chlapečka narozeného sekcí. V porodnici jsem měla docela deprese z prodělaného císaŕe a laktace se dostavila asi až za týden. V porodnici mi nasadili klobouček a poslali domu s lahvičku a dokrmováním, protože jsem mlíčka neměla příliš. Nicméně jsem nelenila a koupila si odsavačku a laktaci si hezky rozjela, že jsem nemusela vůbec použít um. Po cca dvou měsících pŕišel prvni bojkot a já si pozvala laktační poradkyni, která mi dodala sebevědomí a řekla, že vše dělám správně. Bojkot kojení jsem ustála. Netrvalo dlouho a přišel bojkot kojeni po druhe, který trvá až do dnes, je to už skoro měsíc a půl. Já doma měla za tu dobu dvě laktačni poradkyně. Malej mi začal odmítat prso asi týden(ms od porodu jeste nemám), zlepšilo se to, ale každé kojení je boj, trhá se mi neustále od bradavky a nepije dýl než pár minut, pocitově cítím, že něco vypije ale už to neni tolik jako dŕív a není to takové to hezké, jako na začátku, kdy se napapal a na prse mi usnul. Nejdřiv jsem si myslela, že je to tím, že mám málo mlíčka, tak jsem se začala opět odsávat a jíst bylinky. Mlíka ted mám víc než dŕív, ale těm prďola prostě nechce pít a moje prsa rozhodně nemiluje. Rezignovala jsem a po mnoha proplakaných večerech jsem začala praktikovat lahvičku s mým mm a to pije krásně. Na večerní kojení přes lahvičku se těším z celého dne nejvíc! Jak jsem se na kojení těšila a moc se mi to na začátku líbilo( neměla jsem s prsama žádný problěm)tak ted me vůbec nenaplnuje a spíš se v tom plácám. Nevím, jestli se to jeste zméni a malej začne pit normálně. ( jinak spolu spíme, krásně přibírá- v 4m má 8 kilo a snažila jsem se dělat maximum) .Co dělat teď ? Přejít na lahvičku a s kojením přestat nebo se stále snažit? Máte s tím některá zkušenost?

saluhofl
autor
3. zář 2015

Jinak klobouky jsem zrušila po první návštěvě laktační poradkyně.

lv
3. zář 2015

Asi budeš muset odsavat a dávat z lahvicky..nic pohodlného, chápu.

ayenkas
3. zář 2015

Tak ono se to kojení dost vyvíjí, ve 4 měsících je normální, že už pije jen chvilku (pár minut je docela dost) a zasytí se, umí to efektivněji. Taky už u prsa nebude tak usínat, má zajímavější věci na pozorování🙂 Váhu má krásnou (dcera měla 7,2kg v roce🙂), tak bych ho v klidu kojila kolik bude chtít, jak se začne odtrhávat, tak prso sebrala a třeba za dva týdny uvidíš, jestli stále přibírá, nebo začal hubnout kvůli toho... Akorát sledovat, jestli dost čůrá.

suzanna123
3. zář 2015

@saluhofl a zkoušela jsi nejdříve trochu odsát a pak mu teprve dát prso?

saluhofl
autor
3. zář 2015

@lv je to peklo, fakt. Odsaju za asi dvacet minut 150-200ml. Asi to tak začnu praktikovat, protože už ani nedoufám v lepší zítřky, ten stav se nemění a je to stejné. Jen ten čas mě štve( než odsaju a všechno vysterilizuju a umyju). ☹

milmic
3. zář 2015

@saluhofl Tady těžko najdeš objektivní radu. Nejlépe Ti poradí laktační poradkyně, která se na techniku kojení podívá a je zkušená. 😉

saluhofl
autor
3. zář 2015

@suzanna123 zkoušela, stačí mi málo a mlíčko se mi hezky spustí. Mám i pocit, že se u toho snad nadře míň než u lahvičky. Když se mi vypukne, mlíko mi teče proudem. Ale v tom toku taky problem neni. Trhá se i když jsem odsátá a ten tok je menší.

saluhofl
autor
3. zář 2015

@milmic měla jsem doma celkem tři. Bez úspěchu. Po návštěvě poslední byl dokonce malej tak rozhozenej, že mi týden proplakal. Ona ho nechala vyplakat dvě hodiny za neustálého cpaní bradavky do pusinky, když nechtěl prso, tak mu tam stříkala cévku a tou mu rozedřela patýrko(možná nehtem)Vyčerpáním usnul úplně uplakanej a v ten moment jsem si řekla, že ho trápit nenechám a laktační už nechci.

xdany
3. zář 2015

U nás pomohlo ho nosit v šátku/nosítku a když už usínal, tak mu prso vnutit...nebo ho kojit po probuzení...bylo to na hlavu...v 11m se oddudlíkoval a od tý doby se konečně ochotněji kojí 😅

saluhofl
autor
3. zář 2015

@ayenkas to asi ano 😅 hračky a spousty ostatních vjemů. U prsa se mi ani neuklidní a nad dudlík nic není. O to, co radíš, se snažím už ten měsíc. A je to stejné, neni klidné kojení a neustále se přisává a odsává, já mám ty prsa z toho fakt bolavý, ale vypije potřebné množství, jinak by nepřibíral.🙂 rozhodně nestrádá, ale já nemůžu kojit jinde než doma a ještě obrněná trpělivostí.

milmic
3. zář 2015

@saluhofl A nezkoušela jsi z Mamily? Prý jsou lepší.

bajana
3. zář 2015

Váhu má krásnu, buď len rada, že sa naje za pár minút a nezaspáva na prse. Skrátka to nie je zavislak - naje sa a pustí. Zrušila by som flasku a pokračovala v kojeni.
@saluhofl

monikabans
3. zář 2015

@saluhofl tak presne takhle to mame ted u nas... malymu jsou 3 mesice. Je taky narozen sekci, pribeh stejny jak ty, nerozjeta laktace, pak se to rozjelo a porad strach jestli je mliko dost. Papal krasne, usinal u prsa, pak jen odrihnout, polozit do postýlky a spal az do 1 do rana... a pak ejhle, najednou pije max 3-4 minuty z každého prsa a to ještě stylem cucnout odtrhnout cucnout odtrhnout... sileny, taky nevim co s tim mam delat ☹ vždycky mu to po tech 4 minutach vezmu, dam druhy prso, opakuje se to same, tak zase vezmu a za hodku ma samozrejme hlad, takze kojime znova a takhle to jde od rana do rana... jsem docela psycho uz 🙂

katyxq
3. zář 2015

možná je problém v tom dudlíku? Neb miminko jeho dudláním zapojuje jiné svaly a nemusí tak otvírat pusinku jak na prso (podobný efekt jak kloboučky, láhev).

saluhofl
autor
3. zář 2015

@monikabans no přesně! Každý Dává spousty rad, ale na nás snad nic neplatí. Kdo to neprožívá, netuší. Když kojim, mám venku už obě dvě prsa a jakmile se odtrhne, tak mu to střídám, protože hned to první co měl do pusinky nechce. Musí být zábava se na nás koukat. Jenomže co s tim?kdyby mi někdo řekl, vydrž měsíc, přestane ho to bavit a bude pít normálně nebo ne, jiné to nebude, vkládáš do toho energii zbytečně. Budu klidná za jakékoli situace, protože budu vědět. Ale takhle jsem to na začátku fakt obrečela a teď už to tak beru, ale přestává mě to bavit a dochází mi energie.

monikabans
3. zář 2015

@saluhofl jakobys mi mluvila z duse... taky sedim s oběma prsy venku a okamzite to stridam... občas to prolozim dudlikem, on si podudla uklidni se, tak mu ho vytrhnu, narvu prso a jedem dal 😀 ... takhle to praktikujeme skoro 2 mesice, poslední 3 tydny jsou fakt uz hrozny... uz pro me kojeni není super zážitek, ale pekne stresova zalezitost... nejlíp pije v noci, když je u toho v polospanku.... taky uz nevim co s tim mam delat,, rada bych kojila, ale... třeba kojeni na verejnosti timto stylem je fakt prima 😀

saluhofl
autor
3. zář 2015

@katyxq já mu ho zkusila vzít, ale fakt bez něj pláče. Když jsem dudlík chtěla nahradit prsem, nechce ho ani náhodou. Naopak jsem měla pocit, že ho tim štvu a při dávání do kojící pozice už nabíral pláč a kroutit se. Začátek kojení byl fajn,ale teď je to takové, že se s tím oba pereme.

saluhofl
autor
3. zář 2015

@monikabans tak nejsme divný sami, koukám 😅 mám z toho tak zocelený bradavky, jako nikdo 😎 ne, ale vážně, je to boj! A asi máme i stejný postup kojení. V noci je to v rámci možnosti v pohodě. Do té doby, co to bylo v pohodě-pil jednou za noc, po tom druhém bojkotu s nim na doporučení laktační spím celou noc a vzhůru je tak čtyřikrát/pětkrát.

monikabans
3. zář 2015

@saluhofl ano ano, to je jako přes kopirak u nas 🙂 chodi spat v pul 8, dřív spal do 1-2 a pak jedl az v 5, ted spi do 23hod a po prvním probuzeni uz to jeden kazdou hodku a pul 🙂 do postele si ho beru az kolem 3, protože když spi se mnou, tak se bud stejne, ale ja se nevyspim uz vůbec, jak kolem sebe kope

baruniceslepice
27. srp 2018

vyhodit dudlika. Zpusobuje bojkoty kojeni.

alemari
Autor odpověď smazal
Zobraz