icon

Kojení. Jak mám přestat, aby to vypadalo, že to nejde?

26. dub 2020

Zdravím, vím že spousta mě asi odsoudí ale nechci už kojit. Malá má 3 měsíce a už teď ji občas dám UM. Je po něm klidnější dokonce se vklidu vyprdi a vykaka... A já mám čas na spoustu věcí. Už teď vím že druhé dítě kojit nebudu. Jenže manžel mě do kojení nutí. Že tím že prej přestanu ji ubližuji. Poraďte jak mám přestat aby to vypadalo tak že to nejde? Už jsem z toho fakt zoufalá. ☹️

Strana
z6
meganx
30. dub 2020

Jen ty rozhoduješ, zda budeš kojit, nikdo jiný.

jjasmina
30. dub 2020

@me_druhe_ja 👍😀

miaelle90
30. dub 2020

Určitě je v poradku pokud Ti kojení psychicky přitěžuje, ho utnout a na ferovku to říci manželovi. Nicméně bych se taky primlouvala za to kojit a ustoupit v domácích povinnostech, dat se do klidu a uvidíš, ze to bude lepší. Určitě si promluvte s manželem, nemůže být vše jen na tobě a dítě by mělo být priorita před úklidem.🙂

journals
30. dub 2020

@me_druhe_ja presne takovou nejakou scenu jsem si predstavila taky 🙊😂

leymea
30. dub 2020

@me_druhe_ja 😀 😀 😀

88petule
30. dub 2020

@journals
@sudylichozrout
🤣🤣🤣 Ženský. Jen si to překrucujte k pobavení svému. Nikdo nemluví o vyčítání!! Čti znovu! 😆 Ty bláho, autorka napíše větu : Jak mám přestat, aby to vypadalo, že to nejde." A vy útočíte na mě člověka, co chce, aby se paní autorka zamyslela, jestli je to nutné praktikovat tak radikálně a lživě ke svým nejbližším. Nerozumím Vám. 😟

sudylichozrout
30. dub 2020

@88petule Ja na tebe nijak neutocim, asi jsi me oznacila omylem. Ted na tebe reaguji podruhe, peicemz prvni reakce byla vcera.

elinkav
30. dub 2020

Kojení 40 minut a následné 30 minutové odsávání nemůže být nikomu příjemné... to mi nikdo netvrďte, že je to normální a běžné... Podle mě to bude nedostatkem mléka, nebo že si to dítě prostě nevytáhne..
Někdo nakojí za 5-10 minut a má klid - v tom případě kojení podporuju a chápu...
Nechápu, jak může někdo tvrdit, že je paní pohodlná... Prostě řekněte, že to děcku nestačí a nejste tady jen od toho, abyste byla v kuse napojená prsem k děcku 😄 Všechno má své meze...

88petule
30. dub 2020

@me_druhe_ja Tvůj 16ti letý syn se tě na kojení ptát nebude. Ale může za tebou přijít až mu bude 30 a budou mít doma problémy s mimčem a kojením. Asi jsi nic takového nezažila, tak si z toho z dovolením, nedělej srandu. 🙏 Překrucuješ příspěvky k pobavení svému. 🤷🏻‍♀️

journals
30. dub 2020

@88petule ach jo... muj prispevek reagoval na tvou uvahu jak to jednou vysvetli diteti az se zepta jak dlouho ho mama kojila 🤦🏻‍♀️ Nevim kdo tady co prekrucuje. K tomu zbytku jsem se uz vyjadrila a opakovat se nebudu

88petule
30. dub 2020

@journals Nenene, moje příspěvky jsou hlavně o tom, že by autorka neměla lhát. Ať teda řekne doma narovinu jak to cítí a s kojením přestane. 🙏K tomu lhaní jsem přispěla dodatkem, že jestli jednou bude lhát i svému dítěti? Jakože teď bude lhát manželovi, že nemá z ničehonic žádné mléko, tak jestli to pak stejně přetlumočí i svému dítěti? Rozumíme si? O délce kojení nikdo nepsal. 😄

me_druhe_ja
30. dub 2020

@88petule Neříkám, že jsem zrovna génius, ale blba taky úplně nejsem, nicméně ať přemýšlím jak přemýšlím, tak absolutně nejsem schopna přijít na to, jakou má souvislost moje (ne)kojení a tím, že možná někdy za 30 let bude mít jeho partnerka problémy s kojením.😃

Ale je mi to fuk. Já jsem psala, že jsem byla dlouho plně kojena a do 14 let jsem prodělala 7 zápalu plic, desítky zánětu průdušek a jiných respiračnich onemocnění, astma, alergie na všechno snad, kapacita plic na 60%, rodiče nevěděli, co se mnou dělat.....
A celkově mě prostě štvou tyhle vyčítající řeči směrem k maminkám, co kojit nechtějí i když třeba z úplně debilního důvodu, že jejich dítě je chudák a jednou jim to vyčte a bůhvico. Ne. 99,9% lidí v dospělosti fakt nezajímá, jestli jako dítě cucali prsa nebo láhev. Ty jsi asi výjimka no.

journals
30. dub 2020

@88petule aha🙊
A to vyjadreni o linych matkach s tim souvisi jak?

sudylichozrout
30. dub 2020

@88petule Ano, muze. Tak holt takova mama odpovi, ze bohuzel v tomto radit nemuze, protoze nekojila. Je v tom problem?
Ale jak tak koukam, situace s COVID uz je skutecne lepsi, kdyz se tu zas resi tohle 😀

puhelin
30. dub 2020

@elinkav Odsavani po kojeni je uplne zbytecne. Kojeni 40 minut je u miminek naprosto normalni. Vzdyt ony nepotrebuji u kojeni jen jist, ony se potrebuji i zklidnit, nabazit se maminky. Az pozdeji se koji cca 10 minut, protoze jsou zvedave a boji se, ze jim neco utece. Takze frk frk a za hodinu znovu, protoze maji hlad 🙂

aklin
30. dub 2020

@88petule promiň, máma mě kojila týden. Vyrostla jsem na Feminaru. Nikdy jsem se nezajímala o to zda mě kojila a nebo nekojila. A doteď mi to je jedno. Citovou frustrací kvůli nekojení netrpím.
Dcera byla od porodnice na UM, pochybuji, že se mě zeptá.

88petule
30. dub 2020

@me_druhe_ja Já ji ale nevyčítám nekojení. Ale že chce v tomto ohledu podvést manžela. Vám přijde takové soužití v pořádku? Fajn. Maminka je očividně ve stresu, že toho má doma moc, manžel jí očividně stresuje, dite jí stresuje, že jim nejde společně v pohodě kojení. Mě to s nimi mrzí! I tahle diskuze. Chtěla jsem jen zváhnout maminku k zamyšlení, jestli je nutné hned zanevřít na 100% kojení. 🤷🏻‍♀️

elinkav
30. dub 2020

@puhelin to je právě otázka... každý to má jinak, nejde soudit jen podle sebe 🙂 Já taky musela odsávat, protože si to malá nevytáhla... měla jsem prsa tvrdý jak kámen, bolavý a prostě jsem odsát musela, aby se měla čeho napít...

88petule
30. dub 2020

@aklin My si s mojí maminkou povídáme o pocitech. O tom co cítila, když jsme byli malé. Co měla ráda a neměla. S tím souvisí i kojení. Než jsem se stala já mámou, bylo to mezi námi hlavní a krásné společné téma. 🙋🏻‍♀️ Já se tedy hodně zajímala, jaký byl porod, co po něm, starost o děti. My si na toto téma s mamkou často a rady povídáme.

88petule
30. dub 2020

@journals Čti znovu. Já o líných matkách nic nepsala! To ses asi přehlédla.

me_druhe_ja
30. dub 2020

@88petule tak že má partnera debila je jeji věc no...ona se ptala, jak skončit s kojením... takže bych nerozebírala její vztah, její věc....🙂 Jako je blbý, že to chce vyřešit lži, ale to zas asi vychází z toho, že partner je kokot a nutí ji tmdo něčeho co ona nechce a napomáhá ji....🙂 Ale jak říkám, na to se neptala, má s ním nmalyi dítě, tak asi ji on vyhovuje. Přece si nebudu dělat dítě a někým, kdo mi nesedí.

88petule
30. dub 2020

@me_druhe_ja Jasný 👍

sudylichozrout
30. dub 2020

@88petule Psala. Podivovala ses nad tim a jeste jsi to vzala versalkami.

puhelin
30. dub 2020

@elinkav Odsavalas po kojeni?

aklin
30. dub 2020

@88petule no páni, cítím fakt provinile

88petule
30. dub 2020

@sudylichozrout Píšu v množném čísle, protože příspěvky nade mnou matku podporují, že toho má chudák moc, tak ať s kojením přestane. Nemířím na ní. Víc k tomu psát nebudu. Já taky padala na hubu, všechny jsme v nějakém období s mimčem nevyspalý a je toho na nás moc. Já bych kojit tak malé dítě nepřestala. Hezký den 🙋🏻‍♀️

aklin
30. dub 2020

@journals ona je fakt mimo. Asi trpí ztrátou paměti. A taky se mámcítit provinile, protože nemám tak dokonalý vztah se svou matkou jako ona.

88petule
30. dub 2020

@aklin Jasně 🤣🤣🤣

sudylichozrout
30. dub 2020

@88petule Ale to je preci uplne jedno, zda pises k hypotetickym matkam, nebo primi k zakladatelce. Proste argumentujes slovy o lenosti, a to je spatne. Kojeni/nekojeni je vylucna vec te dane damy a i kdyz na to muzes mit jiny pohled, mela by ses zdrzet takovych komentaru. A to rikam jako kojici.

88petule
30. dub 2020

Ženský, ja absolutně nechápu, co tady blbnete. Poraďte pisatelce na její otázku a přeci si nevšímejte rad, co Vám jsou proti srsti, protože vy to máte jinak. 🙏 Hezký den

Strana
z6