icon

Kojení v noci? Je to nutné?

adela1399
22. srp 2020

Holky maličké je 5dní...v porodnici jsme každé 3hodinky budily na kojení. I doma v tom pokračuji. Malou musím ale vyloženě budit...a i tak chce spinkat dál...vzbudí se pomalu až při přebalování...myslíte,že musím v noci opravdu každé 3 hodiny budit a kojit? Přes den ano ale i v noci? Děkuju

Strana
z2
ilema
23. srp 2020

Za mě do tří kilo a se žloutenkou určitě budit a kojit.

amazonkajanik
23. srp 2020

@jjasmina byl zlatíčko, ale teď prostě masakr a do toho zuby. Celou dobu relativně v pohodě, ale lezou mu dva špičáky naráz a jsme vyřízený oba. Kolikrát se ráno nestačím ani najíst a musíme na procházku,kočárek ho uklidní. Je fakt,že jsem mu odbourala večerní kaše,stačí že je cukr v UM,ale evidentně to bylo špatně 😟

markyska82
23. srp 2020

@adela1399 pokud nebudete v noci kojit,tak počítejte se snížením produkce mléka jste na začátku rozkojeni,laktace ještě není ustálená.navic,pokud má žloutenku,tak je víc správa a na kojení se budit nemusí. Jsou i děti,co žloutenku nemají a v noci se na jídlo nehlásí.pak málo přibírají. Maminky lítají od čerta k ďáblu,protože mají málo mléka. Nemusí to být striktně po 3 h,ale po 4 bych nakojila.ze zkušenosti vím,že není nutné budit a převalovat stačí přiložit k prsu,trochu navnadit bradavkou a miminka se chytí. Vysloveně buzení,jen kdyby se nevzbudila.potrebuje také tekutiny a nechat ji třeba 6-7 h,když je ji 5 dní,to bych si neriskla.

merope
23. srp 2020

Já dostala "zelenou" nebudit už při váze 2,3 kilo, takže váha není jediný faktor. Ale se žloutenkou bývají děti nadměrně spavé, takže se nemusí budit samy a pak neprospívají. Mně mládě pak i neprospívalo a stejně jsem ho v noci budit nemusela, jenom ve dne.

hanica83
23. srp 2020

Interval mezi kojeními v noci (mezi 22h - 4h) nesmí překročit 5h - pak je to signál pro prsa, že nemusí tvořit tolik mléka a produkce mlíčka klesá. Na to velký pozor! Teď bych budila po těch cca 4,5h později pokud by spinkala a prospívala, tak alespoň 1x v noci odsát

agnes_123
24. srp 2020

@markyska82 do puntíku přesně.
Já bych to asi dělala tak, že bych ji budila, co vypije vypije, zbytek odsala. Tím navysovala laktaci, zvysovala průtok mléka a dítě bude líp šat, a víc přibývat a vy budete mít zásoby mléka. A po šestinedělí to může být ok. A občas bych odsala i během dne. Ale pozor- odsavejte to prso, že kterého kojite jako hlavní. Tzn. Kojima prave, leve -> odsaju prave. Kojima levé, prave -> odsaju leve. Prsa střídám. A pouze v noci bych odsala obě, protože tehdy je pauza mezi kojením asi delší, tj. Mléko se udělá. Ale hlavně v noci se mléko tvoří. Pokud se saje ☺

puhelin
24. srp 2020

@agnes_123 Tohle muze prinest zanet :( Ta laktace je nasobne vetsi, nez kolik odsaje miminko. Jednou se neodsaje a zanet je tu.
Proc ma kojit z obou prsou? Staci prece co kojeni, to jedno prso.

nikola_kopecka
Odpověď byla odstraněná
Strana
z2