Kojení v noci? Je to nutné?
Holky maličké je 5dní...v porodnici jsme každé 3hodinky budily na kojení. I doma v tom pokračuji. Malou musím ale vyloženě budit...a i tak chce spinkat dál...vzbudí se pomalu až při přebalování...myslíte,že musím v noci opravdu každé 3 hodiny budit a kojit? Přes den ano ale i v noci? Děkuju
@jjasmina byl zlatíčko, ale teď prostě masakr a do toho zuby. Celou dobu relativně v pohodě, ale lezou mu dva špičáky naráz a jsme vyřízený oba. Kolikrát se ráno nestačím ani najíst a musíme na procházku,kočárek ho uklidní. Je fakt,že jsem mu odbourala večerní kaše,stačí že je cukr v UM,ale evidentně to bylo špatně 😟
@adela1399 pokud nebudete v noci kojit,tak počítejte se snížením produkce mléka jste na začátku rozkojeni,laktace ještě není ustálená.navic,pokud má žloutenku,tak je víc správa a na kojení se budit nemusí. Jsou i děti,co žloutenku nemají a v noci se na jídlo nehlásí.pak málo přibírají. Maminky lítají od čerta k ďáblu,protože mají málo mléka. Nemusí to být striktně po 3 h,ale po 4 bych nakojila.ze zkušenosti vím,že není nutné budit a převalovat stačí přiložit k prsu,trochu navnadit bradavkou a miminka se chytí. Vysloveně buzení,jen kdyby se nevzbudila.potrebuje také tekutiny a nechat ji třeba 6-7 h,když je ji 5 dní,to bych si neriskla.
Já dostala "zelenou" nebudit už při váze 2,3 kilo, takže váha není jediný faktor. Ale se žloutenkou bývají děti nadměrně spavé, takže se nemusí budit samy a pak neprospívají. Mně mládě pak i neprospívalo a stejně jsem ho v noci budit nemusela, jenom ve dne.
Interval mezi kojeními v noci (mezi 22h - 4h) nesmí překročit 5h - pak je to signál pro prsa, že nemusí tvořit tolik mléka a produkce mlíčka klesá. Na to velký pozor! Teď bych budila po těch cca 4,5h později pokud by spinkala a prospívala, tak alespoň 1x v noci odsát
@markyska82 do puntíku přesně.
Já bych to asi dělala tak, že bych ji budila, co vypije vypije, zbytek odsala. Tím navysovala laktaci, zvysovala průtok mléka a dítě bude líp šat, a víc přibývat a vy budete mít zásoby mléka. A po šestinedělí to může být ok. A občas bych odsala i během dne. Ale pozor- odsavejte to prso, že kterého kojite jako hlavní. Tzn. Kojima prave, leve -> odsaju prave. Kojima levé, prave -> odsaju leve. Prsa střídám. A pouze v noci bych odsala obě, protože tehdy je pauza mezi kojením asi delší, tj. Mléko se udělá. Ale hlavně v noci se mléko tvoří. Pokud se saje ☺

Za mě do tří kilo a se žloutenkou určitě budit a kojit.