Kojím, odsávám a dokrmuji dvojčata MM + 1 dokrm večer
Prosím o pomoc a radu. Mám 5 týdenní holčičky, donošené, zdravé. Kvůli nizke porodní hmotnosti je začali dokrmovat už v porodnici, doma se mi podařilo plně rozkojit, ale vydrželo to jen 3 dny a holky začaly řvát hlady. Opět jsem se vrátila k dokrmu večer, potom i v poledne, pak skoro každé kojení... mléka ubývalo. Na radu laktační poradkyně jsem začala odsavat po každém ko jení a dokrmuji teď odsatym. Po týdnu odsávání mi odsáté mléko staci na dokrmování a už potřebujeme jen cca 30 - 60ml UMpro každou holčičku večer. Vadí mi ale to, že když pominu ty večery, tak vlastně to co odsaju, to skrmím a nula od nuly pojde. Nejvíce odsaju později večer a v noci, holky ale po ranním a dopoledním kojení mají hlad, takže jim dám to odsáté z noci. V poledne a odpoledne zvládáme bez dokrmu, odsávám, ale večer to zase padne a k tomu ještě ta trocha UM. V noci zase mléko stačí, tak odsávám po kojení, ale ráno to zase zbaští. Už mi to přijde na palici. Nebaví mě věčně odsávat z prsu do lahviček, do strikacky... radši bych rovnou miminkům. Poradíte?

•
19. čer 2014Můžu tě jen uklidnit, že v tom nejsi sama. U nás je to to stejné. S tím rozdílem, že kluci jsou nedonošený. Nicméně kolotoč kojení, vážení, odsávání a dokrmování nás jede stejně. Z prsu vytáhnou málo, takže dokrmuju odsátým mlékem, popř. smíchaným s UM. |Stříkačky jsem hodil do pryč a krmíme calma lahvičkou.
0
Je potřeba vylepšit techniku kojení, měla by ti pomoct schopná laktační poradkyně (v na kojení dvojčat se specializuje např. Pavlína Kallusová z Brna - koukni na její web www.poradkyneprikojeni.cz 😉) - a taky odstranit lahvičku, dudlík, hodně kontaktu (společné spaní, nošení - jsou i úvazy pro dvojčata), nejlío kůži na kůži - a na dokrm používat suplementor www.modrykonik.cz/suplementor
V Praze by dobré LP měly být tyhle - http://kojim.webnode.cz/laktacni-poradkyne/kont...
Začni psát odpověď...

Odešli