Laktace 4. den po porodu
Dobrý den,
21. jsem porodila syna, měl po narození trochu problémy (pupečník okolo krku, dýchání..), takže ho v porodnici rovnou začali dokrmovat bebou, protože měl nějaké špatné krevní testy (vše už se srovnalo). Takže dokrmujeme, mně se spouští laktace, ale mám pocit, že hrozně pomalu. Dnes je to 4. den, malý už saje, vždycky má už pusinku od mléka, ale podle pediatra od rána, kdy jsme zkoušeli jen MM zhubl, moje mléko nestačí, takže zase dokrmujeme. Jsem z toho zoufalá, kdy myslíte, že se laktace spustí natolik, aby to stačilo?:(
Týden, zhruba
Obě děti jsem měla v porodnici dokrmované, s oběma jsem odcházela plně kojenýma. Syn byl nedonošený, vždy se vážilo před a po kojení a zbytek dokrm. Postupně bylo dokrmu méně a méně. Ale vždy se nejprve kojilo, tedy ty první dny ne. Protože byl slabý a já nula mlíka. Pak jsem vlastně odsavala a krmila lahvičkou odstáté moje mlíko

Je to první dítě? Mně prvního taky přikrmovali, abychom mohli jít domů. Porodila jsem v pondělí brzy ráno a prsa se mi nalila až doma, ve čtvrtek večer. A pak už baštil. UM jsme doma nikdy nedávali, byl půl roku plně kojený.