icon

Málo mateřského mléka a dokrm

luj89
24. črc 2017

Ahoj maminky, mam temer 4tydenni dceru, kterou od 3tydnu musim prikrmovat UM, protoze at delam co delam, mam malo mleka... Dokrmuj cevkou pres prs a priznam se, ze mam nekdy chut s tim seknout uplne a davat jen UM. Pry se jeste muzu rozkojit, ale zatim to tak teda nevypada... Je to dost unavny a casove narocny. Snazim se z prsu dostat co nejvic, takze to nam zabere tak pul hodky a v prubehu kojeni chystam 40 ml dokrmu. Pak dat odrihnout, uspat (nekdy je neodlozitelna) a vymyt hadicku a lahvicku a zase znovu. Treba ted jsem ji nachystala v prubehu kojeni dokrm a ani ho nechce... Nejhorsi je to venku. Mate nekdo zkusenost nebo povzbuzeni? 🙂

Strana
z2
luj89
autor
27. črc 2017

@pavlina212 prave ze m to rekla kdyz jsem byla 3 tydny po porodu, tak nevim... Jo a ted jsem mela dva dny po sobe birell a trochu je to znat 🙂🙂

pavlina212
27. črc 2017

@luj89 Hm, v tom případě mi její rada smysl nedává.

bamishop
27. črc 2017

@luj89 ja sem v tomhle nemela volbu, me deti by radsi umrely hlady nez pit UM, prvorozene hrozilo krmeni sondou do zaludku. Nejvic ze vseho mi pomohl odpocinek, cerne pivo, polevka z kvasnic a jist takove ty vnitrne teple veci jako je treba ovesna kase a tak, vyhnout se jogurtum, kefirum a pod. Kazdopadne kdyz ti miminko UM papa, tak uvidis, snazis se kojeni zachovat, kdyz se to nepovede, svet se nezbori, kdyz se to povede, odpadne ti agenda s flaskou a budes mit vzdy teple mlicko s sebou

betelgeuzz
27. črc 2017

@luj89 ono bohužel sestry i dětské doktorky dávají často ohledně kojení dost zcestné rady, viz. třeba tady v diskuzi tvrzení, že přední a zadní mlíko neexistuje. Je lepší chodit na rady k laktační poradkyni. Já hodně využívala tuhle stránku, kde je seznam nejčastějších otázek ohledně kojení a odpovědi.

jipe
27. črc 2017

@luj89 mně osobně teda přijde odsávání víc jak 10 minut z každého prsu zbytečné, ta max. půlhodinka celkem si myslím, že na stimulaci stačí, pokud ne, asi už nenaděláš nic. Držím palečky, at to zvládnete

betelgeuzz
27. črc 2017
wivisek
27. črc 2017

@luj89 bolely jako sviňa, bolestí se mi kroutily prsty u nohou a to doslova, ale kvůli komplikacím při a po porodu, jsem neměla moc mlíka, tak jsem se prostě musela nějak rozkojit, byl to boj...ale stálo to za to....

smudlinka24
27. črc 2017

@betelgeuzz
O prednim a zadnim mlece mi toto tvrdila nejen pediatricka, ale cetla jsem to i v rozhovoru s velice znamou laktacni poradkyni, clanek jsem cetla predevcirem, bohuzel se mi ted nedari dohledat. Asi nema cenu to resit, protoze stejne nikdo neumi rict kdy se spousti to "zadni" mleko.

Strana
z2