Málo mateřského mléka a dokrm
Ahoj maminky, mam temer 4tydenni dceru, kterou od 3tydnu musim prikrmovat UM, protoze at delam co delam, mam malo mleka... Dokrmuj cevkou pres prs a priznam se, ze mam nekdy chut s tim seknout uplne a davat jen UM. Pry se jeste muzu rozkojit, ale zatim to tak teda nevypada... Je to dost unavny a casove narocny. Snazim se z prsu dostat co nejvic, takze to nam zabere tak pul hodky a v prubehu kojeni chystam 40 ml dokrmu. Pak dat odrihnout, uspat (nekdy je neodlozitelna) a vymyt hadicku a lahvicku a zase znovu. Treba ted jsem ji nachystala v prubehu kojeni dokrm a ani ho nechce... Nejhorsi je to venku. Mate nekdo zkusenost nebo povzbuzeni? 🙂
@luj89 Hm, v tom případě mi její rada smysl nedává.
@luj89 ja sem v tomhle nemela volbu, me deti by radsi umrely hlady nez pit UM, prvorozene hrozilo krmeni sondou do zaludku. Nejvic ze vseho mi pomohl odpocinek, cerne pivo, polevka z kvasnic a jist takove ty vnitrne teple veci jako je treba ovesna kase a tak, vyhnout se jogurtum, kefirum a pod. Kazdopadne kdyz ti miminko UM papa, tak uvidis, snazis se kojeni zachovat, kdyz se to nepovede, svet se nezbori, kdyz se to povede, odpadne ti agenda s flaskou a budes mit vzdy teple mlicko s sebou
@luj89 ono bohužel sestry i dětské doktorky dávají často ohledně kojení dost zcestné rady, viz. třeba tady v diskuzi tvrzení, že přední a zadní mlíko neexistuje. Je lepší chodit na rady k laktační poradkyni. Já hodně využívala tuhle stránku, kde je seznam nejčastějších otázek ohledně kojení a odpovědi.
A ještě odkaz poradny 🙂 http://www.kojeni.net/index.php?option=com_pras...
@betelgeuzz
O prednim a zadnim mlece mi toto tvrdila nejen pediatricka, ale cetla jsem to i v rozhovoru s velice znamou laktacni poradkyni, clanek jsem cetla predevcirem, bohuzel se mi ted nedari dohledat. Asi nema cenu to resit, protoze stejne nikdo neumi rict kdy se spousti to "zadni" mleko.

@pavlina212 prave ze m to rekla kdyz jsem byla 3 tydny po porodu, tak nevim... Jo a ted jsem mela dva dny po sobe birell a trochu je to znat 🙂🙂