Mohou kojící kloboučky pomoci při kojení po umělé výživě?
Ahoj, syn má měsíc a je převážně na UM. Snažila jsem se do teď rozkojit. Na radu laktační z nemocnice i flaška. Bohužel já neznalá a s jejími slovy, že to nevadí, tak si na ni zvykl a na prsa se nepřisává. Já mléko asi mám. Obden po ránu musím odsát, protože mám nalitá a hodně bolavá prsa. Napadlo mě, jestli by v tomto případě mohl pomoct kojící klobouček, když je ze stejného materiálu jako flaška, aby do sebe alespoň trochu MM dostal?
Z čistě odsávání MM nedostanu temer nic. Jen při těch nalitých prsou.
Už v porodnici jsem měla kloboučky, měla jsem vpáčené bradavky a malé se moc nechtělo přisát. Ale pomohlo to. Časem jsem kojila už bez kloboučku.
Je otázka proč se nepřisává: jestli neumí chytit prso - pak kloboučky mužou pomoct, nebo jestli se ze začátku chytí, parkrát potáhne a pak se vztekne, že neteče - tam kloboučky nepomůžou, tam mu jen ztíží práci.
@habiba_ketta Kloboučky byly doporučené laktační, když jsme řešily nepřisávání syna. Tak jsem chtěla nějaké zkušenosti.
@cilkat V podstatě obojí.
Také jsme zkoušeli tyto kloboučky, ale bez výsledku. Absolutně to nepomohlo, dcerka byla z toho nervózní, vůbec jí přes to mléko nešlo.
U prvni jsem kloboucky pouzivala dva mesice, pak spadla z postele, jeli jsme rychlou a kloboucky jsem nevzala, pak jsem ji mezi vysetrenimi potrebovala kojit tak jsem ji prso nasilim nacpala do krku 🤣 a kupodivu se chytla, tak jsem to tak delala dal a kloboucky zahodila, nakonec se naucila chytat sama. Dalsi dve deti se taky po porodu neumely prisat samy (asi mam fakt divnej tvar bradavek), ale to uz jsem vedela jak na to, tak jsem kloboucjy ani nebrala 😅 Zkus to, vytvarovat bradavku aby to nejvic stála a nacpat co nejdal do pusinky, treba se taky chytne 😉
Já jsem pochopila, že teď spíš řešíš obecně nekojení a kloboučky napadly tebe. Vyzkoušej je, ale myslím, že dobrá laktační pomůže rychleji.
Kloboučky jsou super, určitě vynikající pomocníci při kojení, taky doporučuji 😉 myslím si, že to používá spousta maminek, které mají jakýkoliv problém s kojením, vždyt o co jde, hlavně, že kojíme a tj nejdůležitější B-)
Zkus najit nějakou dobrou laktační, ta ti pomůže. Kloboučky jsem měla, doporučili v porodnice. Přijela jsem domů a malá furt blbě pila, kloboučky jsme vyhodila a pila rozhodně líp.
Ono je hrozně důvodů, proč se nepřisává. Jak máš velké bradavky? Kolik malý váží? Vzteká se, že to teče málo? Nebo se vzteká oprávněně, že to fakt neteče (nechat ho sát, když máš nalitá prsa). Jak jsi rodila - CS nebo přirozeně? Kolik dnů jsi po porodu?
Za mě:
- CS v 7. měsíci
- kvůli medikaci asi týden nebo 14 dní kojení vůbec nešlo
- celou dobu jsem jen odsávala, pořídila jsem si domů elektrickou Medelu z půjčovny na rozkojení - ručně to moc nešlo a přišla bych o ruku. Pak jsem si koupila menší elektrickou (kdybys byla z Prahy, možná ji ještě mám funkční, já ji měla půjčenou, podařilo se mi jeden strojek zničit, koupila jsem jiný, spadl mi na zem a uštípl se mi kus plastu, tak jsem ho kamarádce zaplatila a asi mi tu vše zbylo)
- zkoušeli jsme s kloboučky i bez
- bez kloboučků přisával vzduch (vůbec se mu bradavka nevešla do pusy)
- s kloboučky to bylo lepší, ale zase na to podle mě moc neměl a nedával to
- když se mu váha začla blížit k 5 kilům, tak najednou to přisátí šlo jak nic (cca 4 měsíce po porodu) a sál jak divý další rok
- kamarádka takto krmila "přes odsávačku" tuším déle než půl roku
Čili fakt tam těch důvodů a komplikací může být šílená spousta a těžko poradit takto na dálku. Jen teda pokud to fakt nejde, tak bych silně zvážila půjčit "nemocniční" Medelu (https://www.medela.cz/medela-pronajem-odsavacky... ) - nebo klidně cokoli jiného, podle mě fakt nejlepší investice do mého začátku kojení. Já přijela v pondělí z porodnice (bez dítěte - to bylo na neonatologické JIPce) a úplně hotová, nakonec jsem to objednala i s dovozem - pán mi to přivezl, ukázal, vysvětlil a mlíko začlo téct. Přejít rozkojená na něco jiného už bylo pak něco úplně jiného než přemýšlet, zda teda mlíko mám či nemám. Přímé kojení jsme pak tuším jeli nejdřív přes kloboučky, ale postupně jak rostl jsem je úplně odbourala.

Zkusila bych kontaktovat laktační poradkyni v okolí, která může přijít domů a strávit s vámi nějaký čas. Já jsem kloboučky měla z porodnice, ale brzy jsem se jich zbavila. Nevím, jak by to fungovalo u vás. Proto je lepší někdo, kdo tomu rozumí.