icon

Můžu cítít spuštění tvorby mléka?

mazeret
13. srp 2018

Ahoj,

Je to možné?
Mám 4 týdny po porodu a v podstatě vždy v intervalu, kdy bych měla kojit, tak mě jako zabolí od podpaždí do oblasti pod prsem (ne v prsu). Plně kojim a Pepinka krásně pije. Pije právě v tomhle intervalu 2-3 hodiny. Žádnou bulku zatvrdlého mléka nemám, ani zvýšenou teplotu. Vždy jen taková krátká bolest.

lv
13. srp 2018

Ano, spouštění může být takto cítit..i trošku jako bolestivé mravenčení.

sheala
13. srp 2018

mám skoro tříměsíční holčičku a když protáhne interval mezi krmeními, mám podobné pocity 🙂

keksikova1
13. srp 2018

Jo, mě palily/stipaly bradavky vždycky jak se mléko spoustelo. Nebo ještě častěji jak malá pila z jednoho, stipala druhá (a zaclo z ní téct mléko taky). Časem se to srovnalo, ale nějaký ten týden to trvalo. 🙂

no_title
13. srp 2018

jojo je to cítit 🙂. Mě se spouštělo i při dětském pláči. Nebo na koncertě, kde jsem byla v jeho 10 měsících (hlídal ho tatínek) když jsem si na něj vzpomněla 😀

vikinkav
13. srp 2018

Ja i ted obcas v temer 9 mesicich citim jak se mi prsa nalivaji, kdyz pije z jednoho tak to druhe, uplne normalni, ze zacatku to bylo porad

kajka321
22. srp 2018

Tak nalévání jsem měla ještě v roce dcerky, ovšem mírnou bolest uvnitř (jako jehličky, někdy tlak) mám někdy doteď a to kojím 2,5 roku.

bayt
22. srp 2018

@mazeret Já spouštění cítím jako maličko bolestivé mravenčení. Jelikož je prckovi už sedm měsíců, tak se už mléko spouští jen na jeho požádání, když se přisaje. První cca tři měsíce jsem spouštění necítila, to prostě teklo samospádem.