Nedaří se nám přechod na UM a sama už dost mléka nemám

mendoza
25. led 2019

Ahoj mamky mam dcerku 3měsíce začala jsem ztracet mlicko a už ji to nestačí zkouším um ale nechce vubec pit z te savicky. Nevite nektera nejakou vyhcytavku dekuji za radu. Zkoušela jsem do flasticky dat sve mleko to co zbylo aby nebyl ten prechod na um tak divoky ale porad nechce .

no_title
25. led 2019

Pokud odmítá i lahev i kojení, pak prostě z nějakého důvodu nechce pít. Má nějaký problém, nejspíš bolení bříška nebo se už začínají projevovat zoubky. Spíš než nasadit UM při prvním fyzickém problému, bych kontaktovala kvalitní laktační poradkyni, ideálně z Mamily nebo z fb skupiny Laktační poradkyně/poradci, zastánci a milovníci kojení spojme se 🙂
Za sebe jako moderátorku bych se pokusila spíše zachránit kojení než se snažit vnutit UM. 3měsíční miminko je opravdu malé a kojení potřebuje. Že mlíčko nestačí je mýtus. Pokud se kojí dle potřeby miminka a nepoužívají se šidítka (lahve a dudlíky), tak mlíčko vždy stačit bude a pokud je ho z nějakého důvodu méně, tak do 3 dnů od zavedení opatření (časté přikládání, vysazení dudlíku či dokrmu) se tvorba MM uzpůsobí miminku.
Kojení pomáhá častý kontakt. Můžete zkusit nosit v nosítku / šátku, přes den si spolu lehnout do postele, společnou koupel a mě osobně ze začátku v porodnici hodně pomáhalo svlíknout se do půl těla (což zrovna v té porodnici bylo dost vtipné a měla jsem problém pak kojit v době návštěv, ale fakt to pomáhalo, dítě se mnohem ochotněji přisálo 🙂 )

mendoza
autor
25. led 2019

@no_title ahoj moc děkuji za rady rozhodně kojení nevzdavam i když je to boj

no_title
25. led 2019

@mendoza to jsem ráda 🙂 a neboj, je to jen období (i když náročné), jak se začne víc zajímat o svět, tak je pak kojení už většinou hračka 🙂