icon

Novorodenec stále spi

myval1991
14. črc 2018

Ahojte. Mam doma 16 dnovu dcerku. Od zaciatku vela spi. V noci mi prespala uz 2 noci za sebou od 23 do 4 rana....teraz naposledy jedla o 13h cca 60ml materskeho mlieka (vazim pred a po kojeni) a momentalne stale spi...som z toho zufala ze sa nebudi na hlad a zacinam mat strach ci neni anemicka...snazila som sa ju zobudit ale nieje to mozne, 3x potiahne a zase spi...potom mam malo mlieka lebo malo prikladam...narodila sa sa s vahou 3170g 28.6., prepustali nas s 3060 a vcera mala 3470..za 6 dni pribrala cca 170g co je tabulkove aj ked tomu nerozumiem nakolko velmi malo papa. Dost ma to kojenie stresuje ked vidim ze spi 4.5h v kise a netrapi ju ze nejedla..😐

Strana
z3
kackakastanka
14. črc 2018

@myval1991 ted jsem si procitala tvůj profil, je zrejme, ze jsi hodne snaziva maminka a mas o ten svůj poklad velky strach a vzorne o nej pecujes, uplne te chapu a i ti rozumim…, ale doporucuji velmi KLID, vahu zavri do skrine, um vyhod, koj, koj, koj, pokud je nevrla a mas pocit, ze nemas mleko, koj, koj, nevrla bude cim dal casteji, s tim pocitej, zaklad je kojit a kojit, v noci kojeni podporuje lepe laktaci, pokud malo vypije, muzes laktaci přes den podporit odsávačkou, ale spise se to snaz také minimalizovat a jen koj, i když budes mit pocit, ze nic netece, tece

myval1991
autor
14. črc 2018

@kackakastanka to domace vazenie vie byt naozaj presne. Pokial odvazis pred kojenim, v rovnakom obleceni a v rovnakej plienke, a hned po kojeni naozaj ti presne ukaze kolko babo vypilo. Ja som mala problem s kojenim a prisatim, no potom sme to zachranili s laktacnou a preto som vazila...samozrejme nebudem to robit vecne. By ma porazilo.

myval1991
autor
14. črc 2018

@kackakastanka no vystresovana prvorodicka😁😁...to nocne kojenie ma velmi mrzi pretoze vtedy sa tvori najviac prolaktinu ale ked v noci tvrdo spi je to strasne aj fyzicky aj psychicky narocne s nou bojovat a nutit ju na prsnik. Dnes to ale skusim...dakujem za radu😘

kackakastanka
14. črc 2018

@myval1991 no, ja prave myslim, na tvůj klid, proto bych vazit prestala… i kdyby bylo sebepresnejsi…, myslim, ze to bude vse v pohode, jen to kojeni je velka makacka a muze byt narocne, pokud to, co odsajes, davas přes cevku, tak super..., um nedavej, a vytrvej, bude to v poradku

myval1991
autor
14. črc 2018

@kackakastanka je to makacka. Ja k tomu este nemam zdrave ruce lebo mam neuropatiu a pomaly ju nevladzem ani drzat...je to fakt boj.

kackakastanka
14. črc 2018

@myval1991 nejak si ji vypodloz, abys to drzeni minimalizovala, polstare, deka..., drzim palce, užívej miminka 🙂

kittyy17
14. črc 2018

Pokud prospívá, tak to neřeš. Třeba máš hodně výživné mléko a stačí troška. Nejspíš se ani moc nemusí snažit pít a prostě to teče samo... Počkej po šestinedělí, ještě se Ti bude stýskat po tom spánku 🙂

jancare
14. črc 2018

@myval1991 tak to věřím, že bude všechno v pohodě! 🙂 Hlavně klídek a pohodu, mimi u sebe a ono ještě povyroste a pak vás sní :D

lajla
14. črc 2018

@mary.jane tak to jste vyjimka
kazdop kojeni a hlavne na zacatku je zalezitost hormonu..ted je mlika vic..a hle..dite uz dostalo um..dneska 30 zitrav60...pak zase pridame a uz to jede..cim vic se koji..tim vic mleka bude..
takte pokud chce zakladatelka skoncit na UM at nebudi a neodsava..to ze dite pribiralo..neznamena ze musi i nadale..ci klidne muze zhubnout. 2krat denne 60ml je naprosto nedostatecna davka..melo by vypit 1/6 sve vahy

cuuza
14. črc 2018

Pokud má miminko mokré plínky a moč je světla, tak bych se uklidnila a kojila. Pokud nemáš problém s kojením, tak moc nechápu, proč odsavas. Vezmi miminko k sobě do postele a tulte se a kojte. Hlavně hodně pij, to je pro tvorbu mleka důležité. Pokud chceš vazit, tak idealni je každý den rano.

priefi
15. črc 2018

@myval1991 nektera miminka nepotrebuji byt dlouho na prsu, maji silny tah a vypiji svou davku velice rychle. Pokud prospiva, nestresuj se. Je sikovna,.spinka, papa, pribira ukazkove na vaze, neplace... co vic si prat 😊

myval1991
autor
15. črc 2018

@cuuza odsavam 1x denne lebo kojim malo ked stale spi..

myval1991
autor
15. črc 2018

@priefi dakujem. Dufam😚😚

myval1991
autor
15. črc 2018

@lajla to neni pravda. Mala 30ml aj to iba raz po 7 dnoch. Dokrmujem odsatym materskym niekedy. Odsavam 1x denne cca 100ml lebo sa bojim ze ked malo kojim pridem o mlieko

priefi
15. črc 2018

@myval1991 vse je v poradku, neboj. Kdyby ji neco chybelo, tak bud place nebo nepribira. Je spokojene miminecko 😊

myval1991
autor
15. črc 2018

@priefi ty si taka super ☺

sobist
15. črc 2018

Jsem pro to neřešit, pokud prospívá a počkat, co bude. Mě se syn budil pravidelně co tři hodiny na jídlo, ale obecně v průběhu dne taky spal podstatně víc, než ostatní děti (a než se všude píše), a od doktorky jsme měli nařízeno budit co dvě hodiny na jídlo. Kluk byl protivný, pít nechtěl, asi bych se nad tím dneska líp zamyslela a netrápila ho, protože to k ničemu nevedlo. 🙂

gnozka
15. črc 2018

Ja bych v noci určitě nebudila. Obě moje děti jsou spave . Druhá dcera stále kojena je ji 7 měs . Od porodnice se nakoji v 20
Hod pak se budí až ve 2 a pak až rano po 6. Někdy se Budí až ve 4 a pak až v 8 . Podle mě se vyprdnete na váhu . Vážila jsem první dceru a bxla věcně se stresu a kojení bylo peklo . Teď na ro kašlu . Vaše malá krásné přibírá . Přes den kojte 3-4 hodiny a simrejte na bradě . Ale v noci ne . Buďte rada ze spí . Nenarusujte miminku spankovy režim . Spánek je velmi důležitý na celkový vývoj mozku .

gnozka
15. črc 2018

@lajla ja teda kojim už druhé dítě a ani jedna dcera se mi v noci nebudila co dvě hodiny . Max 2x za noc . A mléko bylo . A muzu vám poslat fotku jakej bxla starší sumik😂 rozhodne jsem děti nebudila. Takže zakladatelku nestraste. Moje kamardka kojila dvojčata 2 roky a taky se ji děti nebudily max 2x ta noc .

letadylkokane
15. črc 2018

@gnozka to mi pripomina me. Dodnes jsem z toho "nepribirani" prvni dcerky uplne vyjeta. Ma postavu po mne, ja po sve mame. Merime 160 cm a vaha osciluje kolem 55 kilo. Ja mam teda ted vic, protoze jsem nabrala v tehotenstvich. Kdyz mi byl rok, mela jsem 7 kilo, do skoly jsem sla s sestnacti, maturovala jsem a mela 45 kilo, promovala jsem s 48 kily, vdavala jsem se s 52 kily. Dcera v roce 7 kg, ted devet a kousek ve dvou letech. Doktorka nas protahla spitalem, dnes uz s usmevem rikam, ze jsme nebyly akorat na geriatrii. Vse ok, ale ty nervy. Nakonec ji to musela napsat antropolozka. Teprve pak jsem mela pokoj. Pritom doktorka si me pamatuje, mela me od miminka a zna samozrejme i mamu (je uz davno v duchodovem veku). Ale doba se zmenila a dnes si nikdo nelajsne nad necim mavnout rukou a rict jen od stolu, ze je to jasne, ze jde o genetiku.
Porad mam ale tiky, kdyz dcerka nechce bastit.

no_title
16. črc 2018

ahoj, předně přírustek 170 g za 6 dní je parádní, minimum je prý 100 g za týden u takto malých dětí. Tak bych vážení před a po kojení asi už nechala plavat. Zbytečně tě to stresuje, což tvorbě MM moc nepomáhá. Stačí sledovat počet počůraných plen a chodit týdně na převážení k pediatře. Ohledně toho spánku, v šestinedělí určitě budit. Měla by aspoň co 3 hodiny být kojená. Po šestinedělí už to tolik nevadí. Nám malý spinkal od 2 do 5 měsíců i 5 hodin vkuse. A v pohodě. Doháněl si to přes den, kdy jsme kojili i co 30 minut 🙂

no_title
16. črc 2018

jinak žloutenka se může projevit i později v tom šestinedělí, alespoň u nás teda měla nástup později...

lajla
19. črc 2018

kdyz myslite holky..moje dite to neni😊tak at se stale dari

lajla
19. črc 2018

@gnozka 2krat za noc staci..kdyz se dite budi na jidlo ok.ale zakladatelky dite nelze vzbudit...proste nelze nechat novorotezence spat xx hodin denne zkusit nakojit..coz nelze a pak zase spat..to je cesta do pekla..nikoho nestrasim..ale kdyz neni stimulace neni mliko..tak to funguje
kojim pate dite
jinak jak piju je mi to fuk a pravdou je ze aby dite prospivalo..je pitreba cca1/6 vahy mlika k vypiti..to je fakt

lajla
19. črc 2018

@priefi to neni pravda

priefi
19. črc 2018

@lajla co neni pravda?

ivuska1986
19. črc 2018

Ahojky, urcite bych budila co tri hodky pres den, v noci co ctyri staci, at si zvyka, ze v noci se spinka. Ja budila do konce tretiho mesice co tri hodky-mala nizka porodni vaha a silna zloutenka, neutahla ani flasku, krmila jsem ji strikackou, rozkojila se az po druhem mesici. Po kojení klidne odstrikej zvysis tim laktaci. Urcite to prober s doktorkou a pres den pravidelne bud. Laktacni mi rikala-nacpete ji pres den, v noci se vyspite, ja budila jak diva, male je desetmesicu a vydrzi spat max dve hodiny v kuse😇

lajla
19. črc 2018

@myval1991 odsavat jednou denne nestaci...pres den co 2-3 h..v noci aspon 2krat

lajla
19. črc 2018

jinak myslela jsem to tak ze jednou date um..priste date vic..pak jeste vic..a uz to bude..mluvim klidne v horizontu mesice..ale jakmile zacnete s um..vetsinou to jde pak do kytek

lajla
19. črc 2018

@no_title od tri m minimalne 100gr..ale vetsinou to nestaci..proste deti jsou hladove
do 3m..bezne 250-300 za tyden..mlika je vic..a deti se nehybou..muzou i min..ale minim 150 coz je hranice

Strana
z3