Po kojení za týden nepřibral. Je to problém?

kkacenka17
7. lis 2022

Dobrý den,
Prosím, teď jsem přišla od doktorky a 14 denní syn přibral za týden jen 100g :( prý je to hodně málo , přitom nepláče, kaká, čůrá, je spokojený :( jsem z toho nešťastná :( příští pondělí na převážení :( kojim na požádání, žádné intervaly :(

emillyhk
7. lis 2022

@kkacenka17 Syn první dva týdny nepřibíral skoro vůbec, dostat se na porodní váhu nám trvalo tři týdny. Snažila jsem se kojit, měli jsme i částečně UM. Pořád jsem to řešila, vážila ho, strašné nervy... Měla jsem málo mléka. Ale syn teda často brečel 🤷‍♀️
Zkusila bych laktační poradkyni, aby zkoukla kojení. Můžeš zkusit před a po kojení zvážit, abys měla představu, kolik vypije. Ale mě to teda jenom víc stresovalo.

pampeliska1313
7. lis 2022

Taky jsem pro laktacni. Mne teda syn pribiral po kojení jen dva dny po propuštění z porodnice a pak přes sto gramu zhubnul, kojila jsem neustále, z porod nice jsem šla s klobouckama. Snažila jsem se asi ještě pak dva tři týdny a nedala to, museli jsme vážit, pak jsem na doporučení doktorky dávala i částečně um…Udelala jsem si asi blok, kojení pro mě potom bylo nepříjemný, vnitrne jsem už pak asi a i nechtěla… a stejně jsem to pak obrecela.) Takže pokud mate možnost tomu předejít, šla bych do toho aby to třeba někdo zkouknul.)

levandule_k
7. lis 2022

Zavolej si laktační, poradí ti uklidní tě, děti někdy přibírají skokově. Můžeš mu zkusit nabídnout prso i jen tak, třeba si vezme.