Přechod z kojení na UM. Máte rady, tipy?
Ahoj mamči,
syn má přes dva měsíce a já s težkým srdcem asi musím vzdát kojení. Neustálý řev hlady, dítě spící maximálně deset minut přes den (po hodině uspávání, takže doma neudělám absolutně nic, někdy čekám na muže, abych se mohla trochu v klidu najíst) , v noci co hodinu budíček. Stres a nevyspání se podepisuje i na mně a ztrácím mléko. Zkoušela jsem vše na rozkojení, dala na rady laktační poradkyně, kamarádek, maminek... nic. Dítě se mi uklidní jen po plné dávce UM, a to může být napitý bezprostředně před tím z obou prsou. Jelikož jsem dřív o UM nechtěla ani slyšet, nezkoumala jsem zasady krmení ani značky, lavičky, zpusoby ohřívání.
Dáte mi prosím tipy na značku, po které bylo vašemu miminku dobře? Mám vyzkoušený Nutrilon, ale ten ho staví. Jak pripravujete UM v noci, aby to bylo rychle? A co cestování, procházky?
Děkuji moc za rady a mějte hezký den!
@matovamama dcera byla okolo třetího měsíce taky taková, um odmítala a zvracela ho. Takže jsem jí kojila a kojila se skoro do tří let.
Na tom, že už nebudete / nemůžete kojit nevidím nic špatného. Důležité je, abyste byla spokojená vy i miminko. Na noc si myslím že je nejlepší fígl si připravit prevarenou vodu do termosky a pak jen smíchat v lahvičce s mlékem. Je to tak za 2 minutky připravené, žádný stres 🍀💞
@matovamama syn mel od mala bebu a sedla mu ale to chce asi vyzkouset☺️ Jinak v noci mam prevarenou vodu v termosce ..jen naleju do lahve a dam mleko..pokud je teplejsi mam u sebe kojeneckou vodu☺️
@matovamama malá má 2,5 měsíce a zhruba poslední měsíc byla po kojení ukřičená, nechtěla spát, houpala jsem ji na balonu klidně i další 3 hodiny...potom se zjistilo, že je hladová, protože si z mých obou prs vytahla max 100ml a pak už ji to prostě neteklo. Nechtěla jsem přejít na UM, tak jsem ji stále kojila a zkousela vše, ale situace se nezlepšila. Zhruba před 2 týdny jsem prodělala zanet ledvin. Vysoké horečky kolem 40, antibiotika atd...malá začala prso odmítat už po 10 ml křičela a něco i zhubla...při léčbě se mi začalo mléko ztrácet, nevím jestli ze stresu, nebo z nemoci, ale ať jsem zkusila co jsem zkusila, malá už si tolik co predtim nevypila. Koupili jsme tedy Bebu sensitive a začali jsme UM a MM střídat, jednu dávku dávám Bebu a mezitím odstrikavam aspoň těch 120-150 ml mlék které ji ob dávku dam, protože každou dávku to ze sebe neodsaju...odstrikavam na vickrat..malá se zklidnila a máme doma úplně jiné a usměvavé miminko. Samozřejmě, že ji trápí bříško a prdy, ale je třeba vydržet u jednoho UM alespoň 2-3 týdny, aby bylo vidět zda miminku sedí nebo ne. Pochopila jsem, ze je dobre se vykašlat na to, co říká okolí, některé maminky prostě nechápou, co je to za psychicky nátlak, když nejde plně nakojit své dítě a odsuzují příkrmy...beba sensitive je na bolavé bříška, jak jsem již psala, bříško nás bolí, ale není to taková hruza vůbec, dávám ještě espumisan a biogaiu. Pro mě je nejdůležitější, že je malá najezená a spokojena a ja tudíž také 🙂. Pokud nechcete úplně seknout s kojením, zkuste něco odstrikavat a dávat malé z lahvičky a zbytek dávat UM 🙂.
Když jdeme ven, beru do termosky vodu a do nadobek na mléko, UM a je to bez problému 🙂.
@matovamama měli jsme babylove z DM, ohrala jsem si vodu na noc nebo ven a dala do termosky, casem poznas spravne mnozstvi a popr mit sebou studenou vodu na naredeni.
Kojeni je super, ale jen pokud je maminka psychicky v poradku, nemyslim si ze je nutne kojit za kazdou cenu, pokud je miminko nespokojene a ty taky.. ;)

Já teda radu nemám, ale to je jak přes kopirak, řev do 3. Měsíce, jinak mě nespí ani v roce, ale kojim. Z nouze jsem jednou vyzkoušela Bebu a malá se mi zblila a řev a bolesti měla skoro do rána.Asi je potřeba vyzkoušet co sedne. Ségra má třeba vodu predvarenou a pak jen prihreje