Přechod z MM na UM. Jak na to?

colormaus
29. kvě 2021

Ahoj holky, budu muset přejít ze zdravotních důvodů z kojení na UM a chtěla jsem poprosit o typy, jak na to? Malé jsou 2 měsíce, mléka mám dost, tak vubec nevím, jak do toho. Kolik dát na poprvé, jak postupně přidávat nebo střídat s kojením. Případně, které mléko vám vyhovovalo (i když vím, že je to dost individuální🙂)? Díky.

maki90
29. kvě 2021

@colormaus ahoj, já musela první dceru kvůli mojí medikaci začít odstavovat v jejich třech měsících. První týden jsem vždy jedno kojení nahradila UM, každý další týden jsem přidávala další dávku UM, dokud jsme nepřešly úplně. Musela jsem postupně, aby si i ona odvykala od léků v MM a neměla abstinenční příznaky, ale bylo to fajn i kvůli prsům. I když začátky byly hrůza, myslela jsem, že mi bouchnou 😄(ale stejně tak jsem to měla i u odstavu druhorozené, a to jsem kojila do 14m a už jen 1-2x denně...). První dcerka byla na nutrilonu, druhá má teď na noc Sunar. Ale to je dost individuální, co komu sedne.

jako_mala_holka
29. kvě 2021

Máme od narození Kendamil (teď už budeme přecházet na 3), s ostatním bohužel poradit nemůžu... Samozřejmě to, jaké mléko sedne, případně ho miminko bude pít, je individuální, pokud ale s nějakým (jakýmkoliv) začneš a bude ho pít, tak vydrž aspoň cca dva týdny, chvíli trvá, než si zažívání zvykne, takže hned při prvním problému urcite neměnit (pokud to samozřejmě není nic vážného)... Určitě to bude ok, držím palce 🙂