icon

Problém s kojením: Jak přimět dítě pít zadní mléko?

simca128
14. únor 2022

Ahoj holky srm zoufala uz sen tu krz kojeni psala ale ted uz nevim co stim
Maly jsou dva mesice plne kojena a tri tydny rrsim ze spatne nabira
Dneska po tydnu sme byly na prevazeni a nenabrala ani hram mam doktmovat
Pry mala nejspis vypije jen predni mliko a ma jakoze dost a uz nechce a po to se nespravi
Nevim jak ji primet aby vuc tahala vcera sem ji mela na prsu hodinu a pul a uz spis didala nez pila
Sem zpufala kojeni se vzdat nechci ale zas abych vecne odstrikavala predni mliko taky nechci co mam delat
Ted uz trikrat dostala um a taky se ji to moc nelibi ale krasne se najedla

Strana
z3
lv
14. únor 2022

Odstrikat pred kojenim, staci trochu, otazka minuty. Nemzsi extra nabirat, casto deti pribiraji skokove. Koj, v pohode, to bude dobry, umelym to nezlepsis.

simca128
autor
14. únor 2022

@lv mala nepribrala tri tejdy nic ani gram a to se nelibi doktorovi ani me
Jenze proste v noci se budi a nez udelam odsavacku bude rev
Ja sem to uz tak obrecela prijde mi proste jak kdybych ji brala kus me hrozne me to trapi

jjasmina
14. únor 2022

Já jsem třeba měla malou na prsu furt a pokud bude víc vyhovovat UM nebran se no, hold svět se nezboří 🙂 Já konkretně kvuli kojení nespala 1,5r a nevím jestli bych to chtěla vůbec absolvovat znovu

gbp
14. únor 2022

@simca128 laktacni poradkyni si zkousela?

izz76
14. únor 2022

@simca128 A zkoušela si laktační poradkyni? Myslím, že to s tím předním mlékem je mýtus, každopádně je divné, že nepribrala nic.

lv
14. únor 2022

Myslela jsem ručně. Ale spíš koj, hlavně v noci, klidne ji jedno nocni kojení pridej, na čas.

dominikasn
14. únor 2022

@simca128 Žádné přední mléko neexistuje, to je vyvrácená blbost. Je třeba se domluvit s kvalitní laktační poradkyní, jestli má mimino dobrou techniku sání. Má dudlík? To je často zdroj problémů. Doporučuji laktační, proplácí i VZP.

simca128
autor
14. únor 2022

@dominikasn nema dudlik laktacni na ni koukala kdyz sme byly v nemicnici krz kadeni krasne je prisata.
Predtim problem s kojenim nebyl tak sem neresila ze vycucne jen predni
Nevim no to mo rika kazdej ze vycucne predni i doktor mi to rekl ze vycucne predni nejspis a to ji jakoze nachvili zasyti
A uprimne domu si nikohi v tyhle dobe tahat nechci

simca128
autor
14. únor 2022

@jjasmina najedla se vyzahla uz trikrat 130ml coz je krasa
Jak bych poznala kdyby um ji nesedlo? To se neprojevi asi hned ten den vid? Mam sinar complex
Ja uz tri tydny co to resim sem ve strasnym stresu

simca128
autor
14. únor 2022

@dominikasn a musi byt asi naky vepredu slabsi protoze ikdz odstrikavam tak to prvni je strasne svetli a to jako po nem je krasne bily

simca128
autor
14. únor 2022

@lv aha tak to by mozna neslo tak vymackat obcas prso jen kape nekdy strika

martiniquest
14. únor 2022

PREDNI MLEKO NEEXISTUJE!!!!! Najdi si laktacni poradkyni

jjasmina
14. únor 2022

@simca128 UM netuším, já ho doma neměla, malá byla přicuclá každou chvíli na mě popravdě

simca128
autor
14. únor 2022

@martiniquest uz sem psala nebudu si nikoho v tyhle dobe tahat domu mala je prisata pekne citim jak taha a tece mliko
Tal proc mo vubec teda nenabira?

simca128
autor
14. únor 2022

@jjasmina ja ji taky mela porad na prsu a prave vcera poprvi tak dlpuho a to uz byla i mrzuta ale kdyz mi tu holky pisou ze predni mleko neni tak proc teda nenabira

gbp
14. únor 2022

@simca128 nezlob se, ale nemyslim si ze by ti tady nekdo na dalku dokazal poradit lepe nez kvalitni laktacni poradkyne. pokud to myslis s rim kojenim teda opravdu vazne a nejsi jen dalsi, ktera si to tady pred partou ostatnich mamin chce jen nechat schvalit, ze UM je taky v pohode. za mnou chodila laktacni v ty nejhnusnejsi covidovy dobe 🤷🏼‍♀️ a jen diky ni sme to vybojovaly ❤️

simca128
autor
14. únor 2022

@gbp ja umelom kojit nechci a kdybych chtela nepotrebuju naky schvalovani cizich lidi cim muzu kojit svy dite. Laktacni si proste nepozvu nekradu abych mohla si zaplatit takovou palku co mo rekla plus jwste prachy za ujety kilometry me zajima proste jestli nekdo mel mliko kojil prakticky porad a mimco nenabiralo. Nepotrebuju dat prachy aby mi rekla ze mala je dobre prisata a ze mam mlika dost asi tezko mo rekne divod proc nenabira ldyz to nevi ani doktor

dominikasn
14. únor 2022

@simca128 za to ženský na internetu ti poradí. Aha. Na stránkách VZP mají seznam poradkyn, které proplácí. Doktor je expert na jiné věci, ale na kojení opravdu ne. V prsu není žádná přepážka, kdy teče přední a pak se jakože otočí kohoutem a teče nějaký zadní.🤦 Ale kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody. Spočítej si kolik dáš za laktační a kolik za umělý mlíko, když je to líto peněz.

lv
14. únor 2022

Za to to umely mliko bude asi zadarmo, ze.. Na mesic 3 tis a vic. Hele v klidu, koj, prikladej, krm treba po 2h, nabere. Pridej 1 kojeni v noci, to udela s vahou zazraky.

gbp
14. únor 2022

@simca128 jeste teda dodam, ze 3x prisla zadarmo, protoze to proplaci pojistovna. a ikdyby, rozhodne usetris vic, nez kdyz budes kupovat umely mliko 🤷🏼‍♀️ tot muj nazor. a pokud je laktacni opravdu dobra, tak tak teda rozhodne neresi, jen jestli ji mimco dobre prisate. a na tvoji otazku ti rozhodne odpovedet muze. minimalne te muze naucit jak prikrmovat, aby sis kojeni nezkazila a jak to kombinovat, abys postupne presla jen na kojeni. moje dcera pribirala vzdy na hrane tydenniho prisrustku 100 g tydne a kojila sem opravdu hodne a casto 🤷🏼‍♀️ dal iz ti nepisu, protoze moje rady stejne nechces. tak vam drzim aspon palce 👍

simca128
autor
14. únor 2022

@lv kojim pres den i co pul hodiny a v noci treba ctyrikrat

simca128
autor
14. únor 2022

@gbp dekuju za clanek ale nic stoho co tam pise na malou vubec nesedi prso neodmita ba naopak vudy si ho rada vezme a cuca ja to citim jak taha
Nebrecela mi nikdy po kojeni za ty tri tydny co tohle resim
Jediny co se zmenilo bylo vcera ze byla hodinu a pul na prsu a pak sem ji natrikrat uspavala protoze pri kaudym polozeni do postylky zacla brecet

codal
14. únor 2022

@simca128 kojené děti přibírají skokově, netrápily bych se tím, pokud nepláče hlady.

simca128
autor
14. únor 2022

@codal prave nebrecela vzbec jen nenabrala jediny tak v noci kdz sem uspavala tak hodinu a pul byla na prsu a pri uspani a dani do postylky se vzbudila a brecela a taklen mi to udelala ztikrat jinak noc prave ji nebylo

meekos
14. únor 2022

@simca128 zkusila bych zvážit před a po kojeni- jestli něco vůbec vypije nebo jenom dudla...

meekos
14. únor 2022

@simca128 miminko může mít už stáhly žaludek a nevadí mu že nemá tolik mléka...taky jsme si u syna myslela že by plakal kdyby mi něco chybělo, nakonec jsme zjistila že prostě nemám mléko

simca128
autor
14. únor 2022

@meekos takze neplakal? Ale ja mliko mam vzdy zmackmu a strika nwbo kape a prave slysim jal pije i vis
Vahu mam a vazila sem ale ukazivalo mi to nesmysli ze napriklad jednou nez sem kojila mi to ukazalo 5320 a po kojeni mo to ukazalo 5300 jakoze min coz je blbost
A dneska sem ji foma nahatou vazilo a vrtila se a ukazalo mi to ze nabrala 70-100g ale i to je malo ale u dr to neukazalo ani gram

simca128
autor
14. únor 2022

@meekos dneska sem na doporuceni toho dr dala mliko a vyzahla mi 130ml to si myslim ze stahli zaluden nema

lv
14. únor 2022

Pokud kojis takto, klidně tomu dej jeste 14dni, bez UM.

Strana
z3