Problém s kojením: Jak přimět dítě pít zadní mléko?
Ahoj holky srm zoufala uz sen tu krz kojeni psala ale ted uz nevim co stim
Maly jsou dva mesice plne kojena a tri tydny rrsim ze spatne nabira
Dneska po tydnu sme byly na prevazeni a nenabrala ani hram mam doktmovat
Pry mala nejspis vypije jen predni mliko a ma jakoze dost a uz nechce a po to se nespravi
Nevim jak ji primet aby vuc tahala vcera sem ji mela na prsu hodinu a pul a uz spis didala nez pila
Sem zpufala kojeni se vzdat nechci ale zas abych vecne odstrikavala predni mliko taky nechci co mam delat
Ted uz trikrat dostala um a taky se ji to moc nelibi ale krasne se najedla
Já jsem třeba měla malou na prsu furt a pokud bude víc vyhovovat UM nebran se no, hold svět se nezboří 🙂 Já konkretně kvuli kojení nespala 1,5r a nevím jestli bych to chtěla vůbec absolvovat znovu
Myslela jsem ručně. Ale spíš koj, hlavně v noci, klidne ji jedno nocni kojení pridej, na čas.
@simca128 Žádné přední mléko neexistuje, to je vyvrácená blbost. Je třeba se domluvit s kvalitní laktační poradkyní, jestli má mimino dobrou techniku sání. Má dudlík? To je často zdroj problémů. Doporučuji laktační, proplácí i VZP.
@dominikasn nema dudlik laktacni na ni koukala kdyz sme byly v nemicnici krz kadeni krasne je prisata.
Predtim problem s kojenim nebyl tak sem neresila ze vycucne jen predni
Nevim no to mo rika kazdej ze vycucne predni i doktor mi to rekl ze vycucne predni nejspis a to ji jakoze nachvili zasyti
A uprimne domu si nikohi v tyhle dobe tahat nechci
@dominikasn a musi byt asi naky vepredu slabsi protoze ikdz odstrikavam tak to prvni je strasne svetli a to jako po nem je krasne bily
PREDNI MLEKO NEEXISTUJE!!!!! Najdi si laktacni poradkyni
@martiniquest uz sem psala nebudu si nikoho v tyhle dobe tahat domu mala je prisata pekne citim jak taha a tece mliko
Tal proc mo vubec teda nenabira?
@simca128 nezlob se, ale nemyslim si ze by ti tady nekdo na dalku dokazal poradit lepe nez kvalitni laktacni poradkyne. pokud to myslis s rim kojenim teda opravdu vazne a nejsi jen dalsi, ktera si to tady pred partou ostatnich mamin chce jen nechat schvalit, ze UM je taky v pohode. za mnou chodila laktacni v ty nejhnusnejsi covidovy dobe 🤷🏼♀️ a jen diky ni sme to vybojovaly ❤️
@gbp ja umelom kojit nechci a kdybych chtela nepotrebuju naky schvalovani cizich lidi cim muzu kojit svy dite. Laktacni si proste nepozvu nekradu abych mohla si zaplatit takovou palku co mo rekla plus jwste prachy za ujety kilometry me zajima proste jestli nekdo mel mliko kojil prakticky porad a mimco nenabiralo. Nepotrebuju dat prachy aby mi rekla ze mala je dobre prisata a ze mam mlika dost asi tezko mo rekne divod proc nenabira ldyz to nevi ani doktor
@simca128 za to ženský na internetu ti poradí. Aha. Na stránkách VZP mají seznam poradkyn, které proplácí. Doktor je expert na jiné věci, ale na kojení opravdu ne. V prsu není žádná přepážka, kdy teče přední a pak se jakože otočí kohoutem a teče nějaký zadní.🤦 Ale kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody. Spočítej si kolik dáš za laktační a kolik za umělý mlíko, když je to líto peněz.
Za to to umely mliko bude asi zadarmo, ze.. Na mesic 3 tis a vic. Hele v klidu, koj, prikladej, krm treba po 2h, nabere. Pridej 1 kojeni v noci, to udela s vahou zazraky.
@simca128 jeste teda dodam, ze 3x prisla zadarmo, protoze to proplaci pojistovna. a ikdyby, rozhodne usetris vic, nez kdyz budes kupovat umely mliko 🤷🏼♀️ tot muj nazor. a pokud je laktacni opravdu dobra, tak tak teda rozhodne neresi, jen jestli ji mimco dobre prisate. a na tvoji otazku ti rozhodne odpovedet muze. minimalne te muze naucit jak prikrmovat, aby sis kojeni nezkazila a jak to kombinovat, abys postupne presla jen na kojeni. moje dcera pribirala vzdy na hrane tydenniho prisrustku 100 g tydne a kojila sem opravdu hodne a casto 🤷🏼♀️ dal iz ti nepisu, protoze moje rady stejne nechces. tak vam drzim aspon palce 👍
@gbp dekuju za clanek ale nic stoho co tam pise na malou vubec nesedi prso neodmita ba naopak vudy si ho rada vezme a cuca ja to citim jak taha
Nebrecela mi nikdy po kojeni za ty tri tydny co tohle resim
Jediny co se zmenilo bylo vcera ze byla hodinu a pul na prsu a pak sem ji natrikrat uspavala protoze pri kaudym polozeni do postylky zacla brecet
@meekos takze neplakal? Ale ja mliko mam vzdy zmackmu a strika nwbo kape a prave slysim jal pije i vis
Vahu mam a vazila sem ale ukazivalo mi to nesmysli ze napriklad jednou nez sem kojila mi to ukazalo 5320 a po kojeni mo to ukazalo 5300 jakoze min coz je blbost
A dneska sem ji foma nahatou vazilo a vrtila se a ukazalo mi to ze nabrala 70-100g ale i to je malo ale u dr to neukazalo ani gram
Pokud kojis takto, klidně tomu dej jeste 14dni, bez UM.

Odstrikat pred kojenim, staci trochu, otazka minuty. Nemzsi extra nabirat, casto deti pribiraji skokove. Koj, v pohode, to bude dobry, umelym to nezlepsis.