Půlroční miminko odmítá kojení. Poradíte, prosím?

littlebitpoetic
16. čer 2022

Zdravím všechny maminky 🦋

Už nevím s kým se poradit, tak píšu sem, jestli nemáte některá s tímto zkušenost.

Mám půlročního chlapečka, od narození plně kojeného. Asi před měsícem jsme zavedli příkrmy - na doporučení doktorky i pro přilepšení miminku.
Nejdříve jsem dávala tak 2x denně a po zjištění, že vůbec nijak nepřibral jak jsem čekala, jsem začala přikrmovat častěji. Kojila jsem přes den tedy tak 2x, jinak hlavně v noci.
A teď už je to třetí den, co úplně odmítá prso, i přes den, tak v noci. Vždycky se propíná,kroutí a otáčí hlavu pryč. Zkouším to dokola a mám z toho už mindráky. Nechci přerušit už kojení a bojím se, že v téhle "odstávce" přijdu o mléko.
Děkuju za všechny rady

2hanah
16. čer 2022

Hlavní rada zní: pokud miminko přestalo po zavedení příkrmů přibírat, naopak příkrmy zkrouhněte na minimum a znovu dávejte hlavně mléko, ne naopak, že příkrmy přidáte, ještě není dost zralý, aby si bral vše potřebné hlavně z pevné stravy a nikoliv mléka.

jjasmina
17. čer 2022

@littlebitpoetic ono to může být i bojkot kojení, je potřeba vydržet a nabízet dal, já si tehdy jen vyhrnula triko a vztek, řev, se kroutila jak..

palja
17. čer 2022

@littlebitpoetic to dělá i moje dcera, až na ty příkrmy, ty moc nechce. Má totiž bojkot kojení. Nejlepší je kojit hned po probuzení, když je ještě rozespala, to se většinou prisaje. Když už je zcela probuzena, tak už odvrací hlavu a řve jak tur ikdyz má hlad. To je pak dobré změnit polohu kojení, nejlépe nám vyhovuje když já stojím a mám malou ve svislé poloze a ona se prisaje, je kojená vestoje. Nebo dám dudlík, který pak vyměním za prso. Je to na palici někdy, ale tohle přesně dělala i starší dcera, tak mi to ani už nepřijde. Malé je 6 měsíců a 14 dní.

vladienka
17. čer 2022

2 x kojenie cez den ne pre polrocne mimino hrozne malo, uplne mu staci 1 prikrm za den a kojit kojit kojit. Ak ma bojkot, skusat zmeny poloh, biely sum, kojit v polospanku

kmarie81
17. čer 2022

@littlebitpoetic obcas to dela i menzes- mliko pry pak chutna jinak, tak jestli si to nedostala nebo jestli se to nechysta..

sirinfirst
17. čer 2022

Bude to bojlot způsobený tím, že ho prakticky odstavuješ. Kojit půlroční dítě přes den 2x je strašně málo. Taky mám půlroční, příkrmy měsíc a dostává dopoledne ovoce, v poledne zeleninu, porci max 80 g a vždy po tom ještě kojím.

hela128934
20. čer 2022

Ja bych prestala resit tolik prikrmy a nabizela bych prso. Do roka je pro mimi hlavni zdroj materske mleko… prikrmy jsou dle meho názoru pro objevovani chuti, hru s jidlem, zkoušení… muj syn mel asi ve 4 mesicich s kojenim nejakoi krizi a odmítal prso, takze jsem na radu laktacni poradky nabizela, ale nenutila a kojila hlavne v polospanku, to se vzdy najedl

hela128934
20. čer 2022

Pokud davate piti z flašky nebo z neceho podobneho, tak to pry take muze způsobit odmítání prsa. Ja davala od zacatku sklenicku