icon

RTG při kojení, jak moc je to škodlivé pro miminko?

erix_siu
19. srp 2014

Ahoj, prosím maminky o radu a vaši zkušenost. Absolvovala jsem rtg u zubaře. Bavila jsem se s ním, že mám miminko, leč jsem nezdůraznila, že kojím ☹ Na rtg jsem dostala pouze límec a už nikoliv vestu ☹( Jak moc je to prosím škodlivé pro miminko?? děkuju za odpovědi

hojda
19. srp 2014

Při kojení rtg nevadí. Navíc zubní rtg je opravdu slabý.

alcar
19. srp 2014

@erix_siu rakla bych, ze vubec nijak. Rtg zareni je "skodlive" (pisu v uvozovkach, protoze jednorazove to skodlive temer neni) jen v tu danou chvili, behem kratke chvile zareni z tela vyprcha. Nebala bych se toho. 😉

jarunkaxyz1
19. srp 2014

Já se ptala na to samé a bylo mi u odborníků řečeno, že záření jen projede, takže na mléko vliv nemá.

erix_siu
autor
19. srp 2014

Tak to jste mě potěšily 🙂

alubif
19. srp 2014

Nic se neděje! Musela by jsi při tom mít miminko u sebe a to by ti nedovolili. Navíc u rtg zubů jsou velmi malé dávky záření.

svobodpetika
19. srp 2014

Klasický RTG snímek neovlivní nijak kojení ani mléko, límec chrání štítnou žlázu, problém s kojením je při vyšetření na nukleární medicíně kdy se izotop dostává do oběhu ( toto vyšetření se občas objeví po porodech při podezření na embolii )

andos
5. čer 2017

také to řeším, mám jít na rtg zubu a kojím 10m dcerku, zubař mi řekl, nekojit 2-3 dny (1 den je to prý nutné a ty další dny prý preventivně), Všude na netu píšou, že rtg neškodí, tomu já ale nevěřím, tak jsem se dnes na to ptala raději ještě naší pediatričky a ta mi mi řekla nekojit určitě 12hodin.