icon

Strašná bolest bradavek při kojení

bayt
19. únor 2018

Prosím, poraďte, co dělám špatně. Hrozně me bolí bradavky při kojení, hlavně když se malý přisaje. Poslední dobou jsou hodně citlivé, protože někdy malý vyžaduje kojení i co patnáct minut a neustále se pouští a zase přisává - to když ho chytnou bolesti bříška. Takže to už mě pak ty bradavky bolí permanentně.

Laktační poradkyně tu byla, technika je prý ok, vzhled a tvar bradavek úplně ideální. Mléka mám až až, díky tomu, že je malý furt na prsou, tak mi mléko teče samospádem skoro pořád. Používala jsem vložky, pak mi přišlo, že mi to spíš nesvědčí, tak nechávám prsa co nejvíc větrat, to je trochu lepší. Sem tam namažu Purelanem, ale taky to nepřeháním, prý vlhko škodí.

Každopádně každé přisátí obrečím nebo sípu bolestí a to má malý teprve měsíc...

Strana
z4
alemari
20. únor 2018

Sorry za chyby🙄

anavi29
20. únor 2018

Taky jsem o tom navlhceni pred kojenim neslysela.... (ani laktacni poradkyne nerikala) U dalsiho mimi zkusim... 🙂Ale po kojeni jsem mazala mat.mlekem a ragadam to nezabranilo...

alemari
20. únor 2018

@anavi29 poradkyně většinou radí, uklidňují, ale praktické informace z reálného kojení nedají.

anavi29
20. únor 2018

@alemari to ne,ja mela v nemocnici skvelou lakt.poradkyni:-). Pani pred duchodem a fakt pomohla hlavne s polohou kojeni mimi se zloutenkou. Ale kdyz mi kontrolovala prisati,tak dle ni vse bylo o.k. a rikala,ze to nemuze bolet a ono to bolelo. Pak ta bolest sama od sebe odeznela.... Ale opravdu o navlhceni pred kojenim nerikala...

alemari
20. únor 2018

@anavi29 z kojení se dělá věda. Tyto tři zásady+ V leže s velkýma prsama, s sedě s malýma prsama, dítě k prsu NÉ prs k dítěti, no a nos do prsa. Pokud by toto viselo v každé porodnici nebo by byl letáček u gyndkologa, bylo by míň nešťastných maminek. 😉 Už ten stres z kojení po porodu je hrůza...

anavi29
20. únor 2018

@alemari ja jsem se na kojeni tesila🙂, a vse kolem mi prislo normalni🙂. K te laktacni poradkyni -
jsem byla vdecna za praktickou ukazku fotbalove bocni polohy,kdy jsem poprve slysela syna hlatat🙂

bayt
autor
20. únor 2018

@alemari dekuji, to jsem nezkusila, urcite zkusim,myslim ze by to mohlo pomoct...opakovane prisati uz boli min

alemari
20. únor 2018

@bayt tak ať ti to brzy pomůže a máš tadost i s miminkem🙂.

priefi
21. únor 2018

@alemari u me tyto zasady nepomohly 😉 proste nez se bradavka obrnila, bolelo to. Neni to o kojeni, ale o precitlivelosti

hanka_12345
21. únor 2018

@priefi s tim plne souhlasim 🙂

alemari
21. únor 2018

@priefi to je už věc přípravy před porodem a jsk píšeš-přecizlivělost. Na to lék není.

priefi
21. únor 2018

@alemari je fakt, ze pripravy pred porodem nejsou od veci, vim, ze nektere zeny si koupi mekky kartacek a bradavky suruji, aby byly otrlejsi (od terminu, kdy nevadi,.ze zacne porod). Ale mi to treba bylo krajne neprijemne, takze nic se nedalo delat, nesurovala jsem, bolelo. Takze jsem si bolest bradavek neodbyla pred porodem, ale az pak po porodu. Nicmene zakladatelka nejspis taky nesurovala bradavky a tudiz si taky musi zvyknout. Kazdopadne musim podotknout,.ze vetsinu zen kojeni neboli, avsak ty,.co maji prah bolestivosti nizky a k tomu citlive bradavky, trpi pri kojeni. Takze tvrzeni,.ze kojeni neboli neni pravdive, ale plati pro vetsinu zen. Ano, nektere maji chybu v technice, kdyz se odstrani, tak kojeni je ok, ale nektere se muzeme stavet i na hlavu a mame smulu a proste ze zacatku kojeni boli a priserne.

alemari
21. únor 2018

@priefi nepsala jsem tu proto abych se s někým přela, pouze jsem napsala žadatelce názor. Co se předporodní péče😉 Beru ji za automatickou když chci kojit

priefi
21. únor 2018

@alemari ano, kdyz mas to info, tak ano, ale vetsina budoucich maminek o tom nevi... ja o tom vedela, ale taky jsem ji nedelala 😉 Ja jen reagovala na nazor, ze kojeni neboli, ze to jen o technice 😉

vzkazyzuniverza
21. únor 2018

Me bolely bradavky 2 mesice, byly teda dny, kdy to slo a pak dny, vo jsem obrecela, nekdy to byla i blba poloha. Zvykli jsme si, i kdyz ted kojim v jakekoliv poloze a vubec to uz neboli. Mazat pomahal jen Purelan a opravdu tak par krat tydne a s vlozkama jsem to take vzdala hned, zaparena prsa nesnesu. Ze zacatku to odneslo par tricek, ted uz se to vubec nedeje, mliko neunika, je ho dost a uz je to 5 mesicu po porodu.

uzivatelkapetra
10. kvě 2024

Obnovím téma s trochu jiným problémem. Kojím již rok a kousek, ale od té doby, co má malá jedničky trpím bolestí, ona nekouše, ale asi si tam nějak pokládá to dásno, teď už i se zuby. Kojím už jen večer, v noci, ráno. Někdy prostě jen dudá dokud pořádně neusne no a já zdechám bolestí. Bradavky už mě z toho bolí i když se nekojí.
Trvá to už asi měsíc, nikdy se špatně nepřisávala, tak si nemyslím, že by teď začala. Ale má tato situace vůbec nějaké řešení? Setkal se s tím někdo?

Strana
z4