Strava při kojení. Po čem měly vaše děti prdíky?
Ahoj, máte vypozorované po čem měly vaše děti prdíky? Vím,že je to zcela individuální,ale zajímalo by mě,jaké potraviny dětem nesedly 😊 mam 11 dní starého chlapečka a dost se omezuji a hlídám,i tak má bolení a prdíky. Jak jste se stravovali vy v období kojení?
@lucie7324 Ja se snazim jist vyvazene, hodne vlakniny a malo sladkeho. Maly trpel na brisko chvilku ze zacatku, nejedla jsem jen papriky, pecivo a nadymave veci. Nakonec jsem musela vysadit mleko kvuli podezreni, ze mu nedela dobre, a brisko se uklidnilo. Ted jsou mu 3 mesice a brisko boli vyjimecne.
Cokoliv co ma slupku slupku delalo problem 🙄😂
Ze začátku jsem nejedla skoro nic a příště bych to tak už nedělala. Vyhnula bych se jen takovým těm běžným věcem (luštěniny, zelí, pečivo..) a zbytek případně ubrala dle potřeby.
Jinak malý trpěl na prdíky tak nějak průměrně, pomáhal espumisan a úderem 3m to přešlo. A teda jednou jsem si dala rizoto s trochou hrášku a to byla mela 🤦 týden peklo než jsem přišla na ten espumisan 😁
Kojila jsem tři roky. První čtyři měsíce hrůza. Teda hrůza pokud jsme nedali Espumisan. Žádné čerstvé pečivo, na květák, zelí a podobně jsem se ani nepodívala. A po čem měl opravdu koliky byl kopr. Nepila jsem kávu, ta je velice nadýmavá, ta se ale stejně při kojení nemá pít. Čerstvé pečivo jsem měla tak po roce. Postupně jsem zařadila všechno jídlo. Když se miminko začne víc hýbat, tak poleví i prdíky. Biogaia jsou vyhozené peníze (u nás), jakž takž pomohl apolaktík. Na Espumisan nedám dopustit. Když jsem nedala, bylo to hned poznat.
Jedla jsem a pila všechno s výjimkou alkoholu. Včetně luštěnin, čerstvého pečiva atd. Dosud mi nikdo nevysvětlil, jaká je fyziologie nadýmání dítěte stravou, která nás nadýmá svým lokálním působením v střevě. Takže jsem to neřešila a problém nebyl.
U nás byl problém vždycky, ať jsem to řešila, nebo neřešila. Jedný třeba vadil fenykl, druhý Biogaia, ...
Snad cokoli co jsem snědla, stejně měl prdíky a bolení břicha. Nakonec relativně pomohla Biogaia
Píšu to všude a všem: dceři VADIL KOJÍCÍ ČAJ!!! Vypozorovali jsme problém v kmínu. Pak už byl klid.

Omezuj se jak chceš, ale prdy bude mít pořád 🙂 nám pomohl jenom čas a u té poslední Biogaia.