Prdíky a nespavost u 14den. syna, co by mu mohlo ulevit?

petroxy
9. srp 2016

Ahoj všem, máme 14 dní stareho chlapecka a to o čem všichni mluvili je tady. Prdiky,nemuze spinkat... Manželka pije čaje, dáváme kapky bioGala .. Ale stejně to není ono. Mate někdo nějaké dobré rady co by mohlo ulevit ? Díky moc 🙂

petroxy
autor
9. srp 2016

A ještě bych doplnil ,že před BioGala jsme zkoušeli Espumisan ,ale ten nepomohl... A jaký je nejlepší jídelníček pro maminku ?

laskonka85
9. srp 2016

Ahoj,co masaz bříška?Ja jsem nasi maly nahrivala brisko,masirovala a namazala mastickou myslim ,,pupik,,se jmenuje.A hlidala jsem si co jim..nic co nadyma..Ty probiotika sme taky meli.Cvicila jsem ji s nozickama..Ale je fakt ,ze u nasi mrnavky to zaclo nekdy az ve 4 týdnech.

laskonka85
9. srp 2016

@petroxy A jeste kapky babycalm..

jany_sek
9. srp 2016

Nam docela pomohlo omezit kojici caje, pry jim ty bylinky nemusi delat dobre a opravdu, od te doby co nam to dr poradila si varim jen 1x denne a je to lepsi. Pila jsem i fenyklovy caj a to byla potom hruza. Asi zalezi na mimcu. Z kapek zabrala Bio Gaia- ale az tak za mesic a kapky Infacol. Ted jsou malemu 3 mes. a krome Bio Gaii nedavam nic.

23363
9. srp 2016

Za mě rektální rourku. Né vždy to pomohlo, ale většinou ano.

lv
9. srp 2016

probiotika i manželce, ona vysadit mléko a ml.výrobky (včetně másla), k probio malému ještě i na netvoření těch plynů a to chce zkoušet, Infacol, Sab simplex, Baby calm, je jich na trhu hodně, no..kterej zabere, je otázka. Dávat na bříško..

sakalpredator
9. srp 2016

Moc dobre vim co to je kdyz miminka trapi boleni briska a zarazene prdiky. Oba moji kluci na ne trpeli. Taky jsme vyzkouseli snad celou lekarnu... A zabral teplej polstarek s peckama a tim masirovat brisko. Nebo taky pomohl krem pupik. Tim jsem masirovala brisko pri kazdem prebaleni.

petroxy
autor
9. srp 2016

Díky moc za rady a názory , kapky ponecháme a dnes jsme poprvé po koupání mazali a masirovali Pupíkem tak uvidime. Asi si to chce vyzkoušet co na ty naše prdiky bude platit. O té trubce jsem slyšel ,ale dr nám řekl,ze to ať necháme jako poslední možnost,ze prý může nějak uskodit. Každopádně díky za názory, od každého si něco čemu a snad zvitezime 😊

martina8383
10. srp 2016

Také nás to hodně potrápilo. Najdi na YouTube masáže bříška, je tam návod na masáže ve tvaru U, I, L. Ale chce to promasírovat při každém přebalování, jen k večeru kdy už bolením pláče nemá moc smysl. Dá se na to zvyknout a hlavně! Skončí to jen co se trochu naučí tlačit. U nás tak ve třech méˇsícich bylo po všem. Mamka ať nejí chvilku pečivo a taky by se měl dostavit výsledek. Později jsem se doslechla o tejpování břiška, je to alternativa dávání na bříško. To už ale bylo u nás po vašem takže nemám vyzkoušeno.

sofie2015
10. srp 2016

My na to take trpeli...a biogaia nam vubec nepomohla...pomohlo nam hlavne cviceni, masaze a nahrivani....a vysrzet ono to casem prejde...my si docela chvalili baby calm 🙂...pupik nam nepomohl...a davat na brisko nam taky hoodne pomohlo 🙂 pak davat napit fenikloveho caje nebo hermanku....povareny kmin...pred kojenim dat lzicku...pak ta rektalni rourka byla zachrana,ta zabrala vzdy 🙂.a taky nam zabiral biopron.

nikolkaamarianek
10. srp 2016

My jsme to museli přečkat ☹ ... nám taky nic nezabíralo. No nejhorší to bylo, když měl manžel noční. Jako naschvál :-\...

lamia
10. srp 2016

Malemu pomohlo u mě úplně vynechat kynute pečivo, jedla jsem jen krupave chleby,malo zeleniny, ovoce také malo (bohužel, ale po 2 m věku už jsem mohla jist celkem normálně), naopak jsem sobě hodně přidala probiotika v kapslich plus kefiry, jogurty. Bacha na fenykl v cajich, některé děti z něj maji paradoxne zažívací potíže, prdy a průjem. Když ho to fakt budilo a nemohl spinkat, dávala jsem ho do šátku, jak si masiroval a hral bříško o me, většinou se lépe plynu zbavil a spal v šátku i 3-4 h. V noci míval prdy hlavně nad ranem, tlačil a kroutil se, dávala jsem ho jen v plence na bříško na můj hrudník, vyprdel se a většinou jsme tak oba usnuli, jakkoliv to zní

lamia
10. srp 2016

Pardon, odeslalo se brzy - zní to nebezpečně, ale nikdy se mi z hrudníku nehnul ani o mm, občas jsem kolem nás dala polštáře.

nikush150
10. srp 2016

Ja jim celou dobu vse a malej na prdiky netrpel, pricitam, ze v tom maji velkou zasluhu laktobacily, protoze kamaradly holcicka na ne silene trpela a od doby co bere laktobacily jsou prdiky fuc

tulikiss
10. srp 2016

u nas male pomohlo to ze jsem ji uz ze zoufalstvi ve 3 tydnech kdy uz zase rvala celou noc dala na brisko...lehla a byl klid. od te doby spinkala jenom na brisku. vlastne i dneska kdyz ji jsou skoro 3 nejradeji spinka na brisku 😀

terezasm
10. srp 2016

Vyzkousela jsem na prdiky espumisan, infolic, sab simplex, bio gaia a baby calm, ktery jako jediny zabiral - navic je prirodni a to se hodi 🙂. Pupik jsme zkouseli, ale nejsem si jista, zda to prospelo. Pomahalo klubickovani. Ja nekojila a dloho jsem hledala UM, ktere by malemu vyhovovala.

bachovy_esence_poradna
10. srp 2016

@petroxy kromě diety, čajů, masáže atd.:

nahřívání, ideálně v koupacím kbelíku teplá voda, ulevuje ta poloha i ta voda 😉

jinak na celkové zklidnění a dobrou adaptaci po porodu Bachovy esence 😉 dají se podávat vnitřně (mamince i dítěti, jsou čistě přírodní) a dá se s nimi i masírovat nebo v nich koupat

terezasm
10. srp 2016

@bachovy_esence_poradna bachovy esence mam rada ... Ale neni to tak trochu vlastni propagace a reklama 😀

petroxy
autor
11. srp 2016

Ještě se zeptam , kolegyně z práce mi doporučila ,,infacol,, máte někdo zkušenosti? Ze to prý mohu dávat i s BioGala. Není to moc pro tak malého prcka?

sakalpredator
11. srp 2016

Infacol jsme taky zkouseli malymu chutnal, ale uplne taky nepomohl. Biogala jsou probiotika ne? Probiotika myslim muze i s infacolem. To je neco jinyho. A ono taky nez zaberou probiotika, to chvili trva. Treba i tyden.

petroxy
autor
11. srp 2016

Diiiiiiiky 😃

andysek2512
11. srp 2016

@petroxy že začátku jsem zkoušela infacol pak espumisan,.... A kdyt fakt hodně brecel tak jsem prostě použila rourku... Le jinak masáž bříška, nožičky přitahovat k bříšku a nosit v satku🙂 to malému pomáhalo hodně, jen co jsem ho uvazala, tak se vyprdel a usnul🙂)))

andysek2512
11. srp 2016

@petroxy jinak co se týče jídelníčku - nejedlá jsem čerstvé pečivo, nic nadymaveho, paliveho.... Teď (malému je 5 mes) jim už pečivo a tak nějak vše krom cibule🙂 jiank jsem pila fenyklový čaj a dávala ho i malému po lžičkách🙂))

maudd
11. srp 2016

Ja doporučuji kapky Enticon, moc se o nich zatím neví ale za nas super...je to kombinace simeticonu (ten je v tech klasických protiprdicich kapkách) a probiotik. Ale muze se az od 1 měsíce veku. Jinak nam pomahalo nahrivat bříško pri koupání, suché teplo naopak nesnášel. Rourka když bylo nejhůř...ale jediné co pomohlo byl čas. Prvních pět měsíců prostě prořval...takze přeju pevné nervy a at to mate brzy lepsi...

kaja2016
11. srp 2016

@petroxy dcerce pomohla jen ta rektalni trubicka...vsechno ostatni bylo "na prd" nebo spis na "boleni briska"🙂 po ty trubicce se vyprdela, vykakala a usla... v pulce tretiho mesice to prestalo a normalne kadi sama, takze zadne obavy z toho, ze by se odnaucila kakat nebo tak se nepotvrdily...

slunina
11. srp 2016

Souhlasím s kaja2016. U nás taky zabrala jen rourka, pěkně se po ní vyprděla, když bylo třeba, vykakala. A pak už zvládala sama, nevytvoří se žádný špatný návyk, jak je fáma. Ono je to hodně ohebné a nedá se tím ublížit. Biogaia jsou skvělé. Ostatní (masáže, nahřívání) nepomáhalo. Ještě tak cvičení nožičkami, nebo si sednout, pokrčit nohy a dát prcka čelem k sobě opřeného o nohy a jeho nohy k sobě na hrudník. Pevné nervy přeji.

ladyhacek
11. srp 2016

1. zkustte jiné ,,preparát´´ 🙂 > nám pomohl Espumisan.
2. jídleníček - vynechat -cibuli, česnek, čerstvé pečivo, zkusit i mléčné výrobky (mléko může nadýmat - já také na pár týdnů vynechala), zrovna tak vajíčko - žloutek - nadýmá (alespoň mě), šlupka od jablka ..... > je tady skupinka a paní má i web > http://www.kojicimaminky.cz/nevhodne-pri-kojeni/
3. jaké čaje? při kojení - lepší je čistý fenkylový či kmínový > semínka zalít a nechat vylouhovat
4. hodně pokládat na bříško
5. cvičení miminka a masírování kolem pupíku (je na to i přípravek Pupík) cvičení se špatně popusuje -

https://www.youtube.com/watch?v=3RYvMVIE3YA

> podbní cvičení - pokrčit nohy a dávat do stran a pak kroužit u pupíku
6. nošení v šátku > vlastní zkušensot nemám, ale prý to zabírá u známé to zabralo

neliste
11. srp 2016

Ahoj, právě to prožíváme taky, zkusila jsem všechno (kromě kapek) a zabralo pouze pití fenyklového čaje s kmínem u mě a u malé rourkování a při něm masáž bříška po směru hodinových ručiček-plyny a stolice se rourkou při masáži dostanou líp ven a poloha na tygříka s chozením, když už mám z tygříka ruku jak vzpěrač, tak dávám malou do šátku a poplácávám po zadečku a chodím.To je jediné co zabírá a samozřejmě si člověk musí hlídat stravu. Ty kapky Biogaia prý začínají působit až po 14 dnech, tak vydržte.