Uspávání u prsa. Jak odstavit?

eminemi
10. led 2023

Mamky, hledám radu, nakopnutí, podporu ..
malé je 14 mesicu, prakticky od začátku spime spolu v posteli ( což pro me neni až takový problem jako to následující ), usina u prsa .. chtěla bych prestat kojit, jednu dobu se docela dařilo ( kojila jsem prakticky jen u usinani a v noci), ale cca druhy měsíc vyžaduje kojení snad každou hodinu přes den .. ji a pije normálně, samozřejmě by ale mohla jist i pít víc .. vůbec nevím , jak na to mám jít .. přijde mi, ze toho jídla tolik nesni aby v noci neměla hlad , UM mi nikdy nepila.. zároveň sedí neumim představit uspavani bez prsa .. Achjo .. už bych chtěla trochu zit , ne byt jen prilepena na ni ( kvůli prsu)…moc děkuji za rady 🙏🙏

ajja87
10. led 2023

Mela jsem stejně a jen o mesic mladší, prostě jsem utnula raz na ráz, byl to pro mě psychicky boj, ale už se ro fakt nedalo. my teda měli aspoň dudlík,talze se naucila uspavat s ním (to bude další boj🤦‍♀️) A s tím jídlem bych si starosti nedelala, pokud není nějaké tintitko, tak ji to jídlo bude stačit a za pár dní zjistí, ze pogrebuje větší davku na zasyceni. Ja v noci teda podavam vodu nebo caj, takže úplně bez pití není a myslím, ze ji to zaplacne i ten hlad. Jinak UM taky nedavam.

emamaira
10. led 2023

@eminemi mám 20 měsíčního syna a situace je stejná jako u vás. Já jsem zjistila, že když nejsem k dispozici, tak si na prso nevzpomene. Chodím jeden den v týdnu do práce a nevadí mu to. Udělali jsme i pokus, že jsem na vecerni uspavani šla pryč, tak usnul normálně s manželem. Takže žít se trochu dá 😀 taky bych už ráda odstavila, ale s tím usínáním taky nevím. Přes den mu místo prsa nabízím jidlo/pití, docela to funguje.

azanka
10. led 2023

V určitým věku jsem řekla, že mlíčko je jen na spaní. Nechtěla jsem přestat kojit úplně, ale už mi to lezlo na mozek. Jen jsem si sedla, už mi hrabal ve výstřihu. Chvíli to trvalo, než to pochopil, ale pochopil. A kojil se ještě dlouho. Ale už jen na spánek.

ferda90
11. led 2023

@eminemi máme to podobně. Syn bude mít v únoru 2 roky. V noci je docela často u prsa, přes den jak kdy. Záleží jestli je třeba i nemocný, horečka nebo předtím zuby, to je u prsa snad furt 🙂 někdy chce víc kojí, někdy min. Už teď se bojím, odstavu. Vzari nastupuji do práce a syn do dětské skupiny. Ráda bych aby se odstavil sám, ale zatím to nevypadá. Je celkem málo, snažím se dávám menší porce, ale častěji.

jjasmina
11. led 2023

@eminemi je potřeba dost omezit kojení a teda já když jsem odstavovala tak mi malá jedla dost jídla. Jinak i přes natlak prostě prso nedat, nechat ji na uspani třeba po obědě a večer a nekojit v noci, pak sebrat i prso večer a na oběd. Týden bude asi kritický, ale vydržet no. Základ je to jídlo, mě mala um nikdy nevzala

gingermom
20. led 2023

@eminemi Jestli chceš přestat kojit, přestaň! Dítě rychle pochopí , že se musí najíst víc, když nebude mít MM, hladem nezůstane, neboj.
Spíš tady půjde o to, že má zafixováné jisté návyky, které bude vyžadovat. Hlavně neustoupit a z vlastní zkušenosti bych doporučila nenahrazovat věcmi jako je dudlík, láhev s čajem/kakaem, apod... zkrátka čímkoli co budete časem chtít zase odbourat.
Hodně štěstí, ono to půjde 😉

veroniquecz
21. led 2023

@gingermom to neplatí u všech. Spousta děti fakt ic jiného do pusy nedá….

gingermom
21. led 2023

@veroniquecz nechápu ?

veroniquecz
21. led 2023

@gingermom reaguji na tuhle tvoji větu :
“ Dítě rychle pochopí , že se musí najíst víc, když nebude mít MM, hladem nezůstane, neboj.”

gingermom
21. led 2023

Ale eminemi píše, že ve 14m malá jí a pije pěkně, proto jsem nechápala ten příspěvek 😉