icon

V čem sedíte při kojení?

kristiin
12. črc 2016

Ahoj Holky, přemýšlím jestli si koupit nějaké pohodlné křeslo ke kojení, popř. jestli byste mi mohli nějaké doporučit? Žijeme v 1+1, kde není místa nazbyt, takže to křeslo fakt řeším jestli pořídit nebo ne. Kojením strávím denně asi pár hodin, tak by bylo fajn, aby to bylo pro mě i pro mimi pohodlné. V současné době bych měla možnost kojit normálně na židli, na jednoduché pohovce nebo na posteli. Na pohovce i na posteli bych si musela záda napřed nějak vypodložit polštáři, abych se mohla pohodlně opřít. Švagrová kojí na kuch. židli a celou dobu je nad miminkem nakloněná, neopírá se. Tak bych to teda nechtěla:-/ děkuji za vaše zkušenosti!

andelka
12. črc 2016

Kojila jsem nejčastěji na gauči,oprena. Nebo vleže na posteli. A na lavičkách venku.

dc2015
12. črc 2016

Na gauči a na posteli. Kojicí polštář mám, nepoužívám, víc mi vyhovovaly zpočátku polštářky z gauče... Do 1+1 bych křeslo jen kvůli kojení nekupovala. Máme 3+1 a byt plný věcí pro malého... bude se hodit každé místečko

ohi
12. črc 2016

Kojím na posteli opřená o polštář na spaní a nebo v leže

cherris
12. črc 2016

ahoj a kojicí polštář si budeš pořizovat? ségra má taky malý byt a polštář jí umožnil pohodlně kojit na pohovce i v posteli, samozřejmě, že v té posteli si člověk ještě musí podložit záda a tak. Já mimčo čekám každým dnem a polštář je pro mě zatím nejlepší investice, používám ho jako oporu při spaní a jako stolík pod notebook, jenom mi ho bere manžel, asi mu pořídím vlastní 😀

mikejla_a
12. črc 2016

nejlíp vleže 😉

alikam
12. črc 2016

Na gauči a na posteli, speciální křeslo - zvlášť pokud nemáte místa na rozdávání, mi přijde jako zbytečnost.. Já třeba ani kojící polštář na kojení nikdy nepoužila, bylo mi to nepohodlný 🙂

zzuzinda
12. črc 2016

Já kojila, kde se dalo. S prvním prckem jsme byli v jednom pokoji, kojila jsem i na kancelářské židli, s druhým už jsme měli k dispozici celý byt, nastěhovali jsme si do pokoje ušák a v tom se to kojilo, jen když jsme se tam s miminkem usadily v noci, ráno jsem byla polámaná 😉 A ve finále jsem to dotáhla do maxima a kojila jsem v rychlé chůzi, jednou rukou jsem držela Báru, druhou kočárek a metelily jsme za Adamem na odrážedle 🙂

dasa888
12. črc 2016

Na gauči, na židli, na zemi, v posteli, na lavičce v parku, někdy i ve stoje v náruči když je třeba...🙂 ze začátku se nejlépe kojilo v polosede v posteli a prcek v savci poloze...křeslo, které jsem mela na kojení jsem pouzila 2x...bylo prostě nepohodlne na tuto činnost. 🙂 myslím, že těžko plánovat kde to bude nej, na to si přijdeš časem sama i bez křesla...😉 byt tebou tak si spíš zainvestuji a zajdu na nějaký pořádný a overeny povídání o kojení, aby to kojení vůbec šlo a nedošlo k ruznym problémům, které jsou dost caste kvůli blbym informacím...😉

bajana
12. črc 2016

Tiez kojim kdekolvek, bez akychkolvek pomocok, najlepsie, ked mam nohy spustene dole a zadok trosku nizsie nez kolena - nasa nizka postel mi uplne vyhovuje. Do jednoizbaku by som isto kreslo nekupovala. A tiez by som sa nastavila inak nez na niekolkohodinove kojenie kazdy den. Dieta efektivne saje mozno 15min, potom uz len dudluje naprazdno. Jo a este rada od laktacnej - vzdy ide dieta k prsu, nie prso k dietatu 😉

tulena
12. črc 2016

Vsede na posteli nebo gauci s kojicim polstarem. Na zidli a bez polstare mi to moc nejde, vleze taky ne. Jednu nohu si vzdy dam pod sebe jakoby do tureckeho sedu. Kojim v poloze na tanecnika od miminka dodnes.

olga_
12. črc 2016

Křeslo kvůli kojení bych určitě nekupovala. Hodně by totiž záleželo na jeho tvaru a vlastnostech. My měli doma křeslo z ikei (takové to pohupovací s bílým potahem) a v tom se kojit absolutně nedalo, ač je jinak pohodlné. Krizový byl vždy moment, kdy jsem se měla z křesla zvednout s dítětem na rukou. Nemohla jsem ty ruce pořádně použít na podepření se (což bylo těsně po porodu více než vhodné) a později (tím myslím tak ve dvou až třech měsících mimča) už bylo miminko tak velké a těžké, že zvedání z tohoto křesla bylo s dítětem v náručí téměř nemožné.

Kojila jsem pak v sedě na klasickém křesle ze 70. let, na kuchyňské židli mně to přijde absolutně nepohodlné, dále jsem kojila na gauči a až později (v synových šesti měsících) jsem si oblíbila polohu vleže, která se mi dřív moc nedařila, resp. jsem ji ani moc nezkoušela. A tluču si do hlavy, že jsem tak nekojila už od začátku, protože to je ta nejlepší poloha 😉.

Závěrem: křeslo jen kvůli kojení ne, a pokud by se ukázalo, že je přece jen třeba, zajela bych si to i s mimčem odzkoušet, a až poté kupovala.

kristiin
autor
12. črc 2016

@olga_ Děkuji za info o křesle🙂 zrovna to z Ikey z bílým potahem jsem měla v merku🙂

olga_
12. črc 2016

@kristiin On do něho člověk docela zapadne, takže to zvedání je pak opravdu problém. Zkusila jsem v něm kojit snad asi jen dvakrát a byl to propadák. Ty požadavky na pohodlnost při kojení jsou úplně jiné než pro pohodlnost při normálním sezení. A pak bude strašně moc individuálních "požadavků". Fakt bych počkala a případně zkoušela i s miminkem.