icon

V jakém věku dítěte jste ukončily kojení?

mysicka_lb
20. črc 2015

Milé maminky, provádím malou anketku. V jakém věku dítěte jste ukončily kojení, z jakého důvodu a jak snadné nebo obtížné to bylo? Předem děkuji za vaše odpovědi.

Strana
z2
bunny123
23. črc 2015

Bojkot prisel presne v roce.

blahova_andrea
23. črc 2015

@petula_88 a tobě jako v 7m dítě běhalo? 😅

jamia
23. črc 2015

Cca ve 4 měsících, protože vůbec nepřibírala, ale výčitky jsem měla asi dva dny a dnes je mi to fuk. Aby po mně vyžadovala prso ještě ve 4 letech, si neumím vůbec představit.

pisisvori
23. črc 2015

U prvni jsem ores den odstavila ve 12m, protoze nechtela jist a jak nemela MM krasne se rozjedla, vecer na usnuti a v noci jsem odstavila v necelych 16m ze dne na den kvuli necekanemu dalsimu tehu.
Ted mladsi chci odstavit v srpnu /zari 13,5m, ale mela jsem to udelat uz v 9m jak jsem chtela puvodne- to uz si pres den na MM ani nevzpomnela a zacinala lepsi spat, ted mesic se po mne pres den nesustale sape, normalni jidlo moc nechce jen ovoce a v noci cuca xxxx krat😔😔😔, takze doufam, ze se mi to v zari podari bez potizi.

pisisvori
23. črc 2015

@blahova_andrea u nas v rodine chodi deti mezi 8-10,5m😉😉

blahova_andrea
23. črc 2015

@pisisvori mě taky děti v 11m už chodily, ale nepřijde mi to jako důvod přestat kojit. chůze mi přijde prostě jako blbé měřítko. jsou zase děti, které pořádně nechodí ani v roce a půl a ty být tedy klidně dál kojené můžou? 😀 jako jen úvaha přitažená za vlasy, nic víc v tom nehledej 😉

andrrriiik
23. črc 2015

@blahova_andrea A nemyslela petula_88 spíš lezení?To děti běžně kolem 7-8m dělají.

misulinka44
23. črc 2015

@mysicka_lb Vojta se sám postupně odstavoval od 7. měsíce... Začal vynechávat jedno kojení, pak dvě, tři... až jsem v 8m a týdnu dokojila... Prsa byly v pohodě, jak to bylo postupně 🙂

blahova_andrea
23. črc 2015

@andrrriiik je to možné. právě mě to zaujalo, že ač jsou děti různě rychlé, tak chodit v 7m mi přijde fakt ukrutně brzy 😅

andrrriiik
23. črc 2015

@blahova_andrea To jo no 😅 ale už jsem slyšela i o 6m,že už chodilo 😀

majdula
23. črc 2015

5,5 a temer 4 roky - nechala jsem to na nich, samoodstaveni obou ve chvili narozeni nejmladsi dcerky 🙂
Posledni mesice uz tedy byly vylozene jen vecerni chvilka pred usnutim.

pisisvori
24. črc 2015

@majdula jezis nechat 5,5leteho syna cucat mamino prso to uz je snad "poruseni mravni vychovy", ne😉.

sirael4
24. črc 2015

Odstavila jsem v 23 mssicich z "duvodu" druheho tehotenstvi a syna (16m) zatim jeste kojim. Odstaveni trvalo asi 3 dny a pak po dalsich dvou dnech zcela v pohode jeste trochu buzeni asi dalsi 4 dny.

sirael4
24. črc 2015

@pisisvori ty jsi taky chytracka 😀 poruseni mravni vychovy....... 😀 kazdemu vyhovuje jinak dlouho....mne to taky treba prijde dlouho, ale kdo mi dava pravo druhe hodnotit?

pisisvori
24. črc 2015

@sirael4 trochu smyslu pro humor a nadsázku...ty uvozovky tam nejsou proto, že bych neznala jiná písmenka , stejně jako mrkající smajlíci.

sirael4
24. črc 2015

@pistalinda35 dcera "nejedla" do odstaveni (skoro 2 roky) a kdyz jsem se ptala dr., tak rekla, ze nevypada , ze by ji mliko nestacilo a vic neresila, a myslim, ze to je pristup spravny. Pokud bude dite hladove, tak se naji, nebo to poznas....je to takove zakorenene, ze mleko nemuze stacit...ale proc? Ono se upravuje dle potreb a stari ditete, kdyz je miminko, tak proc ne dele?

pisisvori
24. črc 2015

@blahova_andrea myslím, že to bylo myšleno tak, že prostě v těch 8-9-10m už se miminko mění s miminka na batole, které leze, stojí...začíná vnímat, reagovat, rozumět....ale podle mne je dobře stanovená ta hranice do 12m kojenec od 12m batole🙂. Pro nechápavé rýpalky: je to můj názor🙂 nikoho nenutím ve 12m přestat kojit🙂🙂

andrrriiik
24. črc 2015

@pisisvori No,tak je to dlouho,mám stejně starou dceru,a nedovedu si představit,že bych ji pořád dávala prso.Ale porušení mravní výchovy mi přijde silné slovo.Pokud je to doma,v soukromí,každého věc,jestli si na sebe plete bič,něco jiného je,když si představím,že by takové dítko přišlo k mámě na veřejnosti,že chce cucat prso,to je pro mě pak pohoršující,a trapné.

pisisvori
24. črc 2015

@andrrriiik jak jsem psala výš...dala jsem to celé do uvozovek, myslela jsem, že tady na MK každý chápe, že když jsou tam uvozovky = je to myšleno s nadsázkou, ale vidím, že prostě psaný text nebo někteří nadsázkou nechtějí chápat🙂🙂🙂.

petula_88
24. črc 2015

@blahova_andrea dítě mi v 7m nebehalo. Když si to prectes ještě jednou, zjistís, že to nebyl můj důvod, proč přestat kojit.

pistalinda35
24. črc 2015

@pisisvori já se nezlobim , možná máš pravdu. Vysvětlim naší situaci. Od 5měs. 7x období horeček a zvýšeného crp od 40- 300, 5x hospitalizováni (Motol,Vinohrady, Karlov)... Nakonec to jsou zřejmě periodické horečky , syndrom pfapa. V době ataky, cca 4dny nic nejí a nepije. Jen ode mě . A z kapačky ☹ kdo nezažil nepochopi. Na Vinohradech mě v jeho půl roce říkali, ať přestanu kojit a smaly se, že ztrácim mléko. My ho vybojovali. Ataky přicházeli po 5 týdnech. Teď máme 4měs. klid.... Jsme bojovníci 😉

senta_sofia
24. črc 2015

@mysicka_lb 23,5 mesiaca a to som mala sakra bobky,lebo syn nechcel okrem materskeho mlieka nic jest,resp. jedol strasne malicko,dve lyzicky jogurtu,polievky,cohokolvek. Odstavenie trvalo asi dva tyzdne,aby nebolo radikalne a nemusela som si obvazovat prsia alebo brat lieky,najprv som mu zrusila nocne a ranne kojenie, potom cez den a ostali nam iba kojenia pred obednym a vecernym spankom,posledne sme rusili to vecerne.A dovod odstavenia bolo,ze sme chceli dalsie dieta a pocas kojenia som potratila.

prcekverunka
24. črc 2015

@mysicka_lb V 10 měsících. Ale to už jsem kojila s příkrmem UM, nějak bylo mlíčka málo. A hlavně jsme plánovali druhé miminko, tak nějak souhrou těchto okolností jsem kojení ,,zabalila.´´ Doufám, že u druhého vydržíme déle.

pisisvori
24. črc 2015

@pistalinda35 to asi nemělo být pro mě, ne 🙂

vvlladka
24. črc 2015

10 měsíců se mě dcerka sama odstavila

cajomilka
10. srp 2015

Starší dceru v 18 měs., protože jsem byla znova těhotná a taky jsme se chystali na pár dní jet na hory bez ní; kojení jsem jí omezovala postupně už od roku a proběhlo to naprosto bez problémů. Mladší (teď 19 měs.) ještě kojím, odstavení plánuju po prázdninách, až nebudeme cestovat. Asi to bude těžší, malá je na mě celkově víc závislá než byla a je Amálka.

Strana
z2