Večerní kojení. Co byste poradily?

mmm01
7. říj 2021

Ahoj holky,
Prosím malá jede 5.týden a nějak válčíme poslední 2 dny s kojením. Přes den všechno v pořádku, nakojím a je spokojená, ale přijde čas večerního kojení před spaním a najednou jako by měla málo, vrtí se, pouští prsa, dělá u toho všechno možné a když už nic neteče, tak spustí tak čtvrthodinový hysterický pláč, kdy se pak tedy zničehonic uklidní, ale ten pláč mi rve srdce. V noci už je to zase v pořádku.
Myslíte, že může mít takhle večer větší potřebu? Přes den jí co 2-3 hodiny. Měla bych přes den zkusit odsávačku a mít na večer "do zásoby" nebo zkusit dokrmit UM? Nechci zase zbytečně narušit nějak kojení.
Nesetkala jste se tím některá? :(
Moc děkuju

mamikry
7. říj 2021

@mmm01 Rekla bych, ze ji bud trapi brisko, nebo je to vecerni neklid. Nas maly to mel taky. Zkuste davat probiotika, nahrat brisko pred spanim. Casem to prejde. Kdyby mela malo, myslim, ze by neplakala jen navecer, ale byla nespokojena porad.

katule1990
7. říj 2021

@mmm01 Večer se tvoří obecně nejméně mléka, je to normální a vůbec bych to neřešila 🙂. Chápu, že ten pláč je hrozný, ale jestli je jinak spokojená a přibývá, nechala bych to být, může se to brzy zase zlepšit. Nejvíc se tvoří mlíko pak v noci, proto je pak zase spokojená. Viděla jsem to i na sobě, musela jsem odsávat, protože syn neměl sílu sát, a opravdu byl největší problém odsát tu večerní dávku.

merope
7. říj 2021

Večer děti často pláčou z toho, že nezvládají zpracovat podněty za celý den. U nás to bývalo často i hodina právě ve večerních hodinách. Takže to může souviset i s tím a na prsu se uklidňuje a moc jí to nejde.

konidana
7. říj 2021

Je to normální. Večer jsem kojila s mini přestávkama tak 2 hodiny v kuse🙄😅

jjasmina
7. říj 2021

@mmm01 normální, počkejte až přijde bojkot, to je teprve nápor na nervy