Výhody dlouhodobého kojení: Je skutečně zbytečné?
Dámy, dnes jsem si vyslechla názor, že kojení do 3 let věku nemá takové benefity a to ani pokud se stravuji zdravě, jelikož kdysi když padal atomový “prach “ znečistil půdu na 30 let. Takže nějaké bio- o tom se nedá mluvit u nás. Doktor je stará škola a když jsem mu řekla že chci kojit do 3 let, koukal na mě skoro jak na blázna.
Co si o tom myslíte?
Osobně si myslím že kojení do tří let opravdu už nějak extra benefity nemá , ale ani to ničemu neuškodí pokud jsi stím v pohodě. Já kojila cca do roku a půl pak mi to už začínalo vadit.
Obe jsem kojila do dvou let. Pokazde mi to prislo uz uplne otravny nevhodny unavny…. Ale odstav byl silenej. Kdybych mela vic odvahy tak ob utnu v roce a pul max. Tri roky je za me moc. Ale nikeo z nas ti to zakazovat nebude.
Myslim si o tom, ze pan doktor nebo ty jste to nejak hrozne pomotali. 30 let od kdy? Od Cernobylu? To je vic nez 30 let. I kdyz netusim, kde rech 30 let jako miru zamoreni vzal. Ale kdyby tady vsechno bylo radioaktivni horem spodem, jak to souvisi s kojenim?
Jestli jses nekde na zacatku zivota s miminem, je jeste brzo delat si predsevzeti ohledne kojeni. Uvidis, jak vam to bude vyhovovat. Treba skoncite v pul roce. Pro me je kojeni do tri let uplne ok. Sama jsem tak jedno z deti kojila, i kdyz jsem si puvodne myslela, ze to tak tak doklepem do roka, mela jsem k tomu svoje duvody a nelituju. Ale ani jeden ten duvod nebyl ten, ze bych si pripadala jako super bio dojnice stravujici se celozivotne pouze bio stravou.
Myslím, že kojení do třech let je už moc. Ale každá, ať si to dělá, jak chce.
Kojit do 3 let je blbost, uz je to pro to dite jen zavislost a ma te jako dudlik. Navic to vypada fakt blbe u decka co uz chodi a mluvi atd 🙂 (kojili jsme do roku a pul a to je podle me strop)
A co treba predavani protilatek v mlece, nebo lepsi nez mu davat kravske mleko ktere ma jine slozeni a jine latky ktere nepotrebuje, pocit bezpeci a jistoty, nase mleko to je jedina jistota ze mu opravdu davame zdravou, bez konzervantu , ecek tekutinu atd. Reda pokud dotycna se stravuje spravne…
Vsak si to delej jak chces. Nemusis nikoho presvedcovat.
Ale z toho co pises to zni jak kdyby to dite melo byt do 3 let vyhradne na mlece. Ve trech letech uz ji dite vsechno. Nezapomen taky na stav svych kosti a celkove mineralogramu, kdyz te bude tri roky “vysavat”.
@hezz17 kojeni naopak pomaha v prevenci osteoporozy - ty mineraly se doplni a dokonce byly naskedne merene vyssi hodnoty nez nekojicich. I ten vyzivovy benefit tam je - v podobe protilatek atd. (Nakonec ja to videla na tech svych trech kouscich - dokud byli kojeni, znali jsme max mini rymu a to tak jednou rocne 🤷🏾♂️ ). Zakladatelka ma pravdu. Blbost to proste neni. Ale nutnost take ne.

Tak nějak selským rozumem… 🙈
Je jedno co si myslíme my, důležité je co si myslíš ty, o čem jsi ty přesvědčená a jak to pak přijme mimčo. Pokud chceš kojit a půjde to - koj jak dlouho uznáš za vhodné 🤷🏻♀️
Čistě za mě - do tří let kojit ani náhodou 😶 obě děti se odstavily do roka a půl. Jednoho jsem odstavila já, druhý se odstavil sám.