Vzdávám kojení - malý moc přibírá a pořad chce jíst
Ahoj holky,tak naše boje s kojením a vahou už byly neúnosné-probrecene dny a noci,úbytek mléka...
Od začátku- malý se narodil 2380 gramu v 8.mesici,podařilo se nám rozkojit,malý byl velmi hladový a postupně se nám i snížil interval 3 hodiny na 2,5 pak na 2..někdy vydržel i 3-4,ale vyjmecne. Kojila jsem vždy max 10 minut-vytáhl kolem 100ml už od 3.tydne...kojime takto pořad stejně,dnes nám je 7 tydnu. Na sestitydenni kontrole měl malý už 3980 gramu..pribiral enormně rychle,do toho ho trápí bříško a ublinkavani..nejraději by jedl snad každou hodinu-já už jsem nešťastná..kojení mě přestalo naplňovat,jsem ve stresu,ze se malý prejida,když mu nedám najíst po dvou hodinach,tak rve jak blázen,pak se prisaje,vypije 50 ml a usne a za hodinu opět řev.. přibral 100gramu za dva dny...už jsem to dnes nevydržela a zavolala doktorce ubrecena,ze nevím,co dal.. mám mu prý dat místo jedné dávky čaj-nechat vyhladovet a koupit uměle mléko. Zkusit mu ho dat,jestli ho zasytí na delší dobu,pak třeba nakojit a takto to střídat. Moje otázka zní,jestli to také někdo tak měl? Nepotřebuji rady jak bych měla kojit a ze to je nejlepší pro dítě... zkratka to vzdavam a doufám,ze se psychicky nějak srovnám...jen nevím,jak to udělat,abych správně mléko nadavkovala? A co když bude mít hlad dříve než po 3 hod? Dat mu čaj? Prosím,poraďte mi někdo-jsem už na pokraji zhroucení.
@aneta49 náš Alex měl v 3 měsících 6 kg rovných. Je pravda že je i dlouhý, ale ja jsem ráda... Představ si, že přijde nemoc, zuby, očkování a nechutenství a budeš moooc ráda, že máte pár deka v zásobě...
Lidem řekni: "Aha, tak jo, od zítřka je na přísný dietě, aby byl šlank do plavek... " 😂 Uvidíš, že se chytnou za nos ;)
@aneta49 jo a dcera, ve třech měsících 5.6 kg a je z ní krásná hubená a drobná tříleťačka...
Náš Tomík měl při propouštění z porodnice 2,3kg, ve 3měsících měl asi 5,6kg, ve 4m 6,1 kg a nyní v 5.měsíci má 6,8 kg 🙂 také jen kojený...
@aneta49 No vidíš,mne přijdou ty parametry co píšeš jako ze mas spis drobka 😆
To jsou proste genetické danosti, které ted ještě ani neovlivníš... Mam vetsi a těžší deti a nikdo mi nic neříká. Teda maximálně,e jsou velký, a to v pozitivním. My jsme tsky obvykle vetsi nez lidi, kteří nam tohle říkají, a ti co jsou vetsi, em naše dti přijdou velký úplně normáne....im ono to bude? 😉
Bud se můžeš ptát, jestli ho máš něecat lady, lepsi je se zasmát a říct neco jako "ze? Taky jsem si říkala..."
Však z toho vyroste, neboj 😉
Chytré rady jednim uchem tam,ruhym ven.
Někdo je jako mimino puclil a ve finale bude hubenej jak rodiče,někdo je akoratni miminko a oplacany bude až později.... Tendence jsou geneticky dany.
celou diskuzi jsem necetla. Ja si myslim,ze te chce citit a chce se uklidnit. Obe sve deti jsem kojila na pozadani,takze kolikrat i co pul hodinu. Naopak bud rada,ze presto,ze se predcasne narodil a byl malicky,tak ze hezky pribyva!
Nemusi to tak byt porad! Syn byl enormni milovnik prsa,pil porad,i co hodinu. Se zavedenim prikrmu se ukazal jako enormni nejedlik. Nic neji ani ted ve 3 letech! Takze jsem rada,ze mel alespon ten dobry a "vyzivny" start!
@aneta49 Moje obe deti se narodili temer ctyr kilove u prvni jsem mela hrozne malo mleka a dokrmovala od zacatku...docela me to mrzelo ze nekojim.. u druhe uz jsem kojila plne a pres to misto aby pribyvala na vaze tak bud stala nebo ubyrala coz nebylo moc fajn navic byla hodne uplakana muzu rict ze jsme si oba i s manzelem tak trochu hrabli na dno spala jen deset minut v kuse dyl ne takze ani my o moc dele ne kdyz nespala vetsinou jsem kojila takze i hodinovy interval by pro me bylo zlate svate prejit na umele mleko nicemu nepomohlo problem byl uplne jinde, ale chci tim rict, ze v dnesni dobe se klade velky duraz na to ze spravna matka ma kojit co to pujde idealne snad dokud o to dite bude stat jinak je spatna, ja si zase myslim ze pokud to mamu vysava natolik ze je psychicky v haji tak to pro dite nemuze byt dobre, spokojene dite nebude dokud nebude mit spokojenou mamu a matka nebude spokojena dokud se nenajde nekdo kdo ji uklidni a rekne ze dela pro sve dite vsechno co muze a to je to nejlepsi i kdyz kazda zena muze jinak... takze proste udelej to jak to citis ty aby bylo dobre nejenom miminku ale i tobe a ostatni se srovna s tebou 🙂 pokud si myslis ze umele mleko to spravi klidne muzes stridat jednou umele a jednou svoje, ale urcite bych se vyprdla na nejake tabulky s vahou proste kazde dite ma jinou stavbu tela a jine potreby a to tvoje ma proste vetsi hlad vsak z toho vyroste nez deti zacnou chodit vsechny jsou takovy buclici 🙂.....a v neposledni rade me tedy v porodnici upozornili ze deti maji obdobi zvyseneho rustu ve 3 a 6tydnech a potom ve 3 a 6 mesicich tak treba je to ono rikal mi tenkrat primar at se nelekam ze kolem sesteho tydne budu kojit zase kazdou hodinu 🙂
@aneta49 ''Uz'' 5,8kg? 😀 Mymu jeste 3 mesice nebyly a vazi 7,7kg a meri 64,5cm... takze asi tak... mas spis drobecka.
Nemusíš se bát. Moji kluci, když se narodili, tak měli 2,3kg (narozený o 3 týdny dřív), při propuštění 2,2kg. V 6ti týdnech něco málo přes 4 kg. 🙂 Taky jsem měla strach, že je přežírám. 😅Doktorka to moc neřešila, byla ráda, že tak pěkně přibírají. Teď při 4 měsíční prohlídce 6,3kg. Oba plně kojení. Myslím, že můžeš klidně kojit dál. Ono to nabírání zpomalí. A tlustý nejsou 👶👶
@aneta49 Ber to jako kompliment. Znamená to, že máš kvalitní, výživné mléko, že svému dítěti dáváš vše, co potřebuje, a že tvé dítě krásně prospívá. Vím, že je to těžké, protože to může znít jako že máš tlusté dítě, ale zkus se od téhle interpretace oprostit, protože mezi michelinkovými záhyby na kojeneckém těle a pozdější obezitou není vůbec žádní souvislost. Prostě máš doma kus chlapa, však co 🙂
takovej hubeňour oproti mému synovi ve stejném věku. Můj měl tři brady a na každé ruce pět faldíků 😂 když je dítě tlusté tak ne proto, že je hodně kojené v prvních letech, ale proto že se nehejbe když už je starší. Už přestaňte řešit blbosti 😉
Prave mi nepřijde tolik baculaty,ale slyším to ze všech stran :-/
@krtikkrtovaty je krásný 🙂
Vím,ze má ty tvaricky a dvě bradicky,jen mi všichni s tím štvou,je fakt,ze kdykoliv jsme někde u dr,tak jsou s námi v čekárně sami hubeňouři...
Tak jen jsem chtěla vedet,jak na takové řeči reagujete vy 🙂
@aneta49 Dve bfady ma kvili tomu, ze mají ještě krátej krk, v kombinaci s tim, ze ho fotis z blbyho uhlu zespod ne zpredu
Jak reagujeme? No, ja se divam na maly vycvrtly deti, kterým nedají poradne najíst. 😆
A taky jsem vide sotva tříměsíční, jak do ni maminka cpala skleničku... 🙄 No a pak se ukázalo, ze kmínku je 8 mesicu 😆 a maminka si libival, ze ji naše pedidr nestresuje s tim, ze dite alo přibbira 😉
@aneta49 Miminka jsou, jaká jsou. Některá drobná a hubená, jiná velká a silná. Pokud maminka kojí, nic moc s tím nenadělá. Mít hubené, špatně přibírající dítě není menší stres než mít malého otesánka. Připadá mi zbytečné do toho vnášet emoce, které si neseme z dospívání, ty pocity, že hubený=krásný, tlustý=ošklivý. U miminek tohle prostě neplatí. Když někdo řekne, že je velké miminko velké, tak tím nemyslí, že je ošklivé, ale že je velké. Já měla obě děti drobné a hubené, takže když jsem chovala podobně staré cizí dítě, skoro vždy mě překvapilo, jak je těžké. Často jsem řekla něco jako "to je kus chlapa", ale nikdy, nikdy jsem tím nechtěla říct, že je to tlusté, ošklivé dítě oproti mému hezky hubenému. Jen to, že bylo těžké a hezky rostoucí. Což je i to tvoje. Když to budeš brát negativně a někoho, já nevím, kvůli tomu posílat do háje, můžeš jen ublížit někomu, kdo ti chtěl pochválit krásně prospívající miminko. Zkus změnit svoje vnímání, a bude ti líp.
Ted jsem narazila na tuhle diskuzi, co ja bych dala za normalni mimco, my mame vychrtlika a furt slyším rady, co mu mam dat, aby pribral... kamoska mela mimco miselinka, presne jak z ty reklamy ten panak. Ale ve 2letech se to zlomilo a ve 2,5letech je z ni nadherna stihla holcicka 🙂
@aneta49 jezis mate krasneho klucika! Rozhodne neni tlusty a i kdyby byl, tak by to jen pro jeho dobro. Nas ma dva mesice. Meri 60cm a ma mozna uz 5500g. A ja z toho mam desnou radost. Basti asi co hodinu (krom noci) a neresim. Ted uz to trva jen 10minut, tak to neni takovy opruz 😃 Radsi budu koukat na faldikove miminko nez se strachovat z kazdeho ubytou vahy pri nemoci, zubech apod.. 😉

@aneta49 Naše slečna měla ve 3-4 měs. asi 5,5 kg a to v 1 roce měla pak 7,6 kg, takže byla fakt drobná, prostě jakmile se začala hýbat, tak začala přibírat už málo. Kojenecké přibírání tedy neznamená, že buclatý bude nějak dlouho. Každopádně u kojených dětí je to fakt jedno, tělo si s tím poradí (oproti tomu UMělkem lze dítě překrmovat a vytvářet mu tak základy pro obezitu).
Hlavně se zkus od těch řečí fakt oprostit, já si ani nemyslím, že je to myšleno tak, že je tlustý, ale je to takové to komentování miminka - kdyby měl hodně vlásků, každý okomentuje, jak je vlasatý; někdo zas mimčo připodobňuje, komu z rodičů je víc podobný (na to je zas háklivý jiný rodič) atd. atd.
O vašem zas někdo řekne pořádný chlapák, jiný, že je buclatý, vždyť je to fakt fuk 🙂 tak potvrď, že mu chutná a co... Myslím že i jim je to fuk! Jsou to prostě jen všeobecné řeči.