icon

Z jakého prsa kojit?

katacej
21. pro 2025

Zdravím,
nevím jestli to pro někoho bude přínosné. Ale mě se to na začátku hodilo. Mam první dítě a dělalo mi problém pamatovat si z kterého prsa jsem kojila abych to střídala. Zároveň první dítě, hlídáte aby vsechno bylo jak má a tady v teto aplikaci si můžu zaznamenat i počet plen za den.🙂 (aplikace na Apple Feedside)
https://apps.apple.com/cz/app/feedside/id675613...
Je mi jasné, ze to neni pro každého. A dá se si to psat třeba na papír, ale ruku na srdce kdo ma pri kojení u sebe papir a tužku a kdo mobil.😀
Věřím, že s každým dalším potomkem už to asi člověk tak nehlídá.🙂

petlep
21. pro 2025

@katacej já si to vždy psala do bloku, ten jsem s propiskou měla pořád na nočním stolku a dělala jsem to stejně u obou děti.

linducha90
21. pro 2025

@katacej tak to mě nikdy nenapadlo si to psát, já si dala na zápěstí gumičku do vlasů a vždycky jsem jí přehazovala podle toho z kterého prsa jsem kojila 😃 už se vidím jak ve dvě ráno hledám po slepu notýsek a píšu si že jsem kojila z pravýho prsa 😂😂😂 ale každému vyhovuje něco jinýho, takže proč nemít aplikaci i na kojení 😃

palja
22. pro 2025

@katacej asi jsem hodně staromódní, kojila jsem 2 děti celkem 6 let ale tohle by mě teda nenapadlo 😶

petlep
22. pro 2025

Jak je psáno. Me by zas nevyhovovalo mít na ruce neustále gumicku, ta me na ruce vzdy skrtila a kojila jsem tedy při lampicce. Kolikrát v noci vytržení že spánku, dítě rvouci se mi fakt nechtělo vzpominat jaké prso bylo naposledy. Ale já si psala i časy kojení .. a myslím , že i další věci. Brala jsem to pečlivě..

petlep
22. pro 2025

A je pravda, že první dítě jsem měla nemocné a dost nedonosene

barmil
22. pro 2025

@katacej každé kojení jsem kojila z obou. Jedno, pak druhé a hotovo. Navíc podle velikosti a tvrdosti bych hned věděla, které je na radě 🤣🙈

skororozvedena
22. pro 2025
@barmil

@katacej každé kojení jsem kojila z obou. Jedno, pak druhé a hotovo. Navíc podle velikosti a tvrdosti bych hned věděla, které je na radě 🤣🙈

@barmil jojo, já taky tak. Jen jednou jsem to popletla a bylo to hodně znát, jak to jedno bylo těžké a plné mlíka...a druhé vysosane🙂

kristyn86
22. pro 2025
@barmil

@barmil Taky jsem vetsinou kojila z obou a kdyz ne,tak to bylo poznat,podle toho,jak je jedno nalite 😀

lenerka1
22. pro 2025
@barmil

@barmil Také jsem to tak měla...jedno, pak druhé, případně pomohlo lehké prohmatání. No a u posledního dítěte už to bylo úplně jinak - miminko mělo jedno prso, batole druhé, ať nemusím řešit desinfekci a přenos školkových bacilů.

petlep
22. pro 2025

No dle laiků tady nejsem jediná divná. To jsem rada

tyname
23. pro 2025

Já spím s mimčem, takže si ho před kojením jen přendám na druhou stranu než bylo předtím.

lis6
23. pro 2025
@petlep

No dle laiků tady nejsem jediná divná. To jsem rada

@petlep a vadilo by to v něčem? Já třeba u prvního taky řešila, psala to na papírek, byl nedonošený, ale u druhé už to prostě šlo nějak samo, nehrotila jsem to.

petlep
23. pro 2025
@lis6

@petlep a vadilo by to v něčem? Já třeba u prvního taky řešila, psala to na papírek, byl nedonošený, ale u druhé už to prostě šlo nějak samo, nehrotila jsem to.

@lis6 to asi ne, jen jsem měla radost 🙂

lp183
23. pro 2025

U první jsem měla papír, tabulku, propisku, ze kterého, jak dlouho, jestli jsem střídala LPL, nebo jen LP a ze kterého jsem končila….u druhého dítěte jsem kontrolovala už jen 5 počůraných plen za den a dávala jsem to, které prso mi připadalo plnější. Jak se prsa obě nalila, tak jsem chvíli dávala i malou sponku do vlasů na ramínko podprsenky.

suzanna123
23. pro 2025

"Na Koníku od 12/2025" - tak to musí být velká spokojenost, když si tu člověk založí profil, aby to mohl sdílet...

katacej
autor
Včera v 07:11
@suzanna123

"Na Koníku od 12/2025" - tak to musí být velká spokojenost, když si tu člověk založí profil, aby to mohl sdílet...

@suzanna123 no miminko máme od 8/2025, predtim me ani nenapadlo se do nejakeho Koníka přihlašovat…🙂

tereza0111
Včera v 11:26

tak a mam o vanocich evidentne dost. Ctu - jakeho psa kojit 😅

xxx3d
Včera ve 13:23

jednou to dopadne tak, že maminka přijde z porodnice domů s miminkem, kde na ni bude čekat hologram virtuální asistentky, která se vším "pomůže a poradí" a taky bude "trestat"
🙂
já jsem se třeba snažila mít mobil co nejdál od sebe, když bylo dítko maličké, hlavně proto, aby mě nerušil, myslím tím ten mobil 🙂
takže ty technologie frčí, za chvíli budou apky na všechno a bez nich budeme vyřízené 🙂