Zlomí se návyk usínání u prsu časem sám?
Ahojte, je tu někdo komu miminko usinalo u prsu a časem se to zlomilo aniž by jste museli nějak zásahovat? Ať měním vo měním, stejně se to po čase vše zase vrátí a někdy i v horším takže mám chuť vše nechat jak je ale všude čtu jak je usinani u prsa špatne atd tak mě to furt nutí premyslet. V létě bych chtěl přestat už s kojením maly bude mít tou dobou 1,5 roku a bojím se že i v té době bude prso stále vyžadovat a bude to větší problém ho to odnaučit než teď v 7 M. Děkuji 🙏😊
Dcera vyzadovala mlicko rano v poledne a vecer, po vzbuzeni, na usnuti. To rani se odbouralo samo casem, na vecer jsme si rekly bud pohadka nebo prsicko a dobrovolne vybrala pohadku a prso vubec nechce..a to poledni jednou tydne dam. Je mi to neprijemne ale jinak nez v aute ji neuspime (uz spi cca 1x za dva tydny). Jsou ji tri roky. Je to podle me nadherny samoodstav. Mozma vas to nepotesi, kazda mame sve pravidla a hranice ale me to prijde nejprirozenejsi.
@martinatd je to ještě malinké miminko. Mně usíná u prsu dvouleťák. Ale už několikrát za mnou sám od sebe přišel, jen mě objal kolem krku a usnul i bez mléčka, jednou dokonce jen tak, že jsem povídala pohádku a držel mě za ruku. Jen tak sám od sebe. Takže vím, že to přijde a jednou to potřebovat nebude.
Dcerce budou v lednu tři roky a když jsem doma, usíná tak pořád...prostě se přitulíme a za chvilku spinká. Na druhou stranu, když doma nejsem, nedělá jí žádný problém usnout u pohádky (se mnou by to ale asi nedala, zatím jsem to neměla potřebu zkoušet). Starší jsem kojila skoro do tří let a ukončení pak bez problémů 🙂

U nás ještě fungovalo u staršího zapojit tatínka. Přišel po nakojení a byl tam s ním.