Zrušení nočního kojení. Jak na to?

monivi2001
15. lis 2023

Zdravím, chtěla bych odbourat noční kojení ale nemám tušení jak se to dělá ? Máte zkušenosti ? Malé je 10 měsíců a budí se co 2h od té doby co večer usne. Ale moc nepije spíš dudá 😁 je to spíš už potřeba maminky. Večer bych ji kojení ještě nechala. Jde to odnaučit to noční kojení nějak postupně ? Jakože poprve se budí cca 22h nebo 23h jak kdy. Tak že bych první zrušila to a dávala vodu a třeba za týden další a další a takto postupně až do rána ? Nebo lepší utnout hned a nedat v noci vůbec ? Laktační poradkyně mi poradila utnout hned a v noci už nedat vůbec a dávat vodu a utěšovat ale přijde mi to moc drastické.
PS : spinká s námi v ložnici má postýlku hned vedle mě. Tak možná je i problém že mě hodně cítí tak se budí.
Jak jste to řešili vy ?

87pavlina
15. lis 2023

Dceři byl rok a budí se pořád. Taky moc nepije, spíš se chce ujistit, že tam jsem. Zatím to neřeším a jdu k ní, když chce. Teď jsem se teda zkusila asi před 14 dny přesunout do vedlejšího pokoje a zdá se mi to lepší. Třeba to je opravdu tím, že tě cítí vedle sebe, tak tě víc vyžaduje. Nevím, ale přijde mi to taky drastický takhle naráz utnout kojení. Vždyť je ještě maličká a potřebuje tě. Ono to jednou přejde, ale kdoví kdy, taky na tu chvíli čekám 😀

uzivatelkapetra
15. lis 2023

@monivi2001 já rezignovala a mám malou u sebe v posteli, ona si cucne a spí, to zvládnu v polospánku, kolikrát o tom nevím, ale trochu lépe se vyspím. 10m mi nepřijde ještě tak hodně, možná se pro začátek zkuste přehodit v posteli ať je vedle ní manžel, případně zkuste jestli nebude lépe spát když si dá třeba masozeleninu před spaním, nebo kaši, nebo naopak večer už nic, chce to zkoušet.

rebe
15. lis 2023

Já postupovala takto: Když se dítě s pláčem probudilo, vzala jsem do náručí a pohupováním chovala. Někdy to pomohlo a dítě usnulo. Když ne, nabídla jsem vodu a dala napít. Někdy se dítě hltavě napilo a znovu usnulo. Když ne, nakojila jsem. Postupně jsem viděla, že ve víc a víc případech na kojení nedojde. A postupně se začaly i míň budit. Cca během tří měsíců jsme takto došli ke kojení před usnutím, jedno kojení nad ránem a pak ráno při probuzení. Hodně mi to pomohlo, vyspala jsem se a kojila pak dlouhodobě. Ale každé dítě je jiné, tohle je jen moje zkušenost.

elfka21
16. lis 2023

@monivi2001 s první dcerou jsem to měla stejně, budila se každou chvíli. Tak jsem večer nakojila s v noci nabídla flašku s um. První noc asi brečela, už nevím, ale brzo snad druhý den, se probudila už jen jednou, vypila flašku a spala do rána. Kojila jsem pak přes den ještě asi půl roku. Ale druhá dcera nechce ani flašku, ani um, ani čaj a vodu, nic a už vůbec ne houpat a budila se při odstavování každou hodinu. Týden jsem se ji snažila odstavit, pak jsem to vzdala kvůli únavě a spíme zase většinu noci spolu. Každé dítě je jiné. 🤦🏻‍♀️