icon

Ztrácím mléko, máte zkušenost?

stromeckova
9. kvě 2015

Ahoj holky, moc potřebuju každou radu!!! Mám sedmi týdenní miminko, kojení úplně v pořádku od porodu, malý se i hned přisál, poslední dva dny hrozně ztrácím mléko, vůbec to nechápu, piju dost, mám i čaje na podporu kojení a gravimilk... Dnes jsem si koupila Ricinus communis 5CH,už zkouším všechno. Nevím jak mohlo dojít tak najednou k úbýtku. Před dvěmi dny jsem začala užívat antikoncepci Cerazette, vím že neobsahuje estrogen, nevěřím že by způsobovala úbytek mléka, ale i tak to zkusím a dnes už přestanu užívat. Máte někdo podobné zkušenosti?? Prosím o rady, jsem z toho zoufalá! :(

Děkuji Věrka

apacheee
AMBASADORKA
9. kvě 2015

@stromeckova Ćetla jsem, že to může způsobovat antikoncepce, ale osobní zkušenost nemám.

ladyhacek
9. kvě 2015

Také jsem postřehla úbytek v jednom prsu. Jinak prý se postupně přestanou prsa nalévat a mléko se tvoří přisátím miminka > takže pokud saje a přibírá tak je asi vše v pořádku.
Máš odsávačku? Zkus si odsávat mléko > podpoří to tvorbu - jako kdyby byla větší poptávka tak se mléko začne tvořit ve větším množství, dále také piji gravimilk ale jen 1x denně a obden - malý měl zelenou stoličku a to alergie na laktózu takže jsem to trochu omezila a v pohodě 🙂, a ricinus > jím vývary a hlavně piji 1,5l až 3l fenyklového čaje > 3lžičky zaleji 1,5l vody a popíjím > fenyklový čaj není jen na prdíky, ale i na tvorbu mléka 😉
Držím palce mě kombinace všeho zabrala 🙂

stromeckova
autor
9. kvě 2015

@ladyhacek
Odsávačku mám a proto vidím kolik ztrácím :( předchozí dny to bylo úplně v pohodě, doufám že to je tou antikoncepcí a zachráním to když jí přestanu brát. Protože do teď jsem měla i přebytky, které máme v mrazáku... mám doma od Lerosu a Hippu čajíky, ten Gravimil i fenyklový čaj a už víc toho do sebe nalejt nemůžu chjoo

mysonek
9. kvě 2015

@stromeckova jak často kojíš? Kojíš i v noci? Pokud ne, tak zkus kojit v noci. A přikládej co nejčastěji. U někoho může dlouhá pauza způsobit úbytek mléka. Jestli to může být antikoncepcí netuším, ale vzhledem k tomu, že to jsou hormony, tak by to i mohlo být. A hlavně se zkus nestresovat, stres tomu ještě uškodí. A hodně pij, alespoň 3 litry denně.

stromeckova
autor
9. kvě 2015

@mysonek
Jasně, kojím dvakrát za noc. Musí to být tou antikoncepcí, protože jsem průběžně odsávala a měla jsem každé tři hodiny 120ml dohromady z obou a teď po dvou dnech antikoncepce mám 50ml což je málo a ani se mi nenalévají prsa :(

blondynka400
9. kvě 2015

@stromeckova po tomto druhu antikoncepce je to fakt divné. Ale vždy může nějaká výjimka potvrzovat pravidlo. A jestli jí bereš 2 dny a od té doby je úbytek mléka, vysadila bych a uvidíš.
Jinak i když se nic nestane (objektivně), některé ženy, když se jim laktace ustálí tak najednou z přebytků může být nedostatek 😖

blahova_andrea
9. kvě 2015

@stromeckova po šestinedělí se obvykle tvorba mléka stabilizuje a přebytky už nejsou, prsa nejsou tvrdě nalitá. prostě nabídka se pak rovná poptávce. pokud ti miminko nepláče hlady, v klidu se napije a přibývá na váze, tak bych se o mléko nebála a nestresovala. já mám kolikrát pocit, že mám prsa vyždímaná jak citron, nic pro tvorbu mléka nedělám a stejně dál kojím 😉 to, že odsaješ méně nemusí znamenat, že přicházíš o mléko a přijdeš o kojení. prostě už se jen tvoje tělo srovnalo s tím, jaké má miminko kdy potřeby a přizpůsobilo se 😉

stromeckova
autor
9. kvě 2015

@blahova_andrea
Děkuju za podporu! Vím o tom co píšeš, horší je že křičí hlady :( tak snad se to zlepší vynecháním antik...

blahova_andrea
9. kvě 2015

@stromeckova tak pokud seš si jistá, že křičí hlady a mlíčko fakt schází, tak potom snad pomůže to vysazení, držím palce

stromeckova
autor
9. kvě 2015

@blahova_andrea
Jsem si jistá protože nemůže se ze dne na den snížit tvorba o 2/3 jen tak, navíc náš otesánek si vypije 100ml každé tři hodiny, takže nemůže jít o úpravu po šestinedělí..děkuju za držení palců!

sacvi
9. kvě 2015

Pokud se vám zdá,že máte míň mléka, tak určitě doporučuju Pískavici a Benedikt lékařský.

marketa11112
10. kvě 2015

@sacvi a jak se prosim pouzivaji? u nas se da piskavice sehnat jen jako koreni a benedykt jako caj. kde tedy pripadne koupit v jiné forme? a jak užívat? dekuji

sacvi
11. kvě 2015

@marketa11112 normálně jako tabletky. Berou se 3x denně 3 a účinek je opravdu dobrý. Kamarádka si teď koupila přes net. Kupovala jsem od Swansonu. Vypadá takhle: http://www.swanson.cz/benedikt-lekarsky-90pcs-5... Není to levné,ale určitě to stojí za to 😉

smallinka
11. kvě 2015

já dělala taky všechno pro to, abych mléko měla ale bohužel stres dělá taky svoje 😒 všichni mě říkali nestresuj se, ale ono to prostě nejde...měla jsem pak málo mléka

bobik11
11. kvě 2015

Ahoj, já mám jednu babskou radu. Já teda mám 5ti měsíčního chlapečka a problém nemáme, ale kamarádce co kojila skoro do tří let a ze začátku měla hodně málo mlíka jí to pomohlo - Ovesné vločky. Jedla je každý den a dávala si je do mléka, do jogurtu, vločkovou polévku a jistě se najde spousta receptů. Podotýkám, že žádné čaje a pod nepila, tak třeba to pomůže 🙂

marketa11112
11. kvě 2015

@sacvi
@sacvi super, to je benedikt. a piskavice jde také sehnat? nemohu ji najit... dekuji

krtekk
14. kvě 2015

Ahoj holky,
já jsem taky měla málo mléka když měla malá 6 týdnu, měla období spurtu a pořád nebyla dojedená. Jelikož musím odsávat a krmit ji přes lahvičku, tak jsem si všimla, že mléko odsazuje smetanu, takže řídké není. Začala jsem více pít a hlavně Caro. Navíc jsem málo spala, proto jakmile malá usne a já odstříkám, tak se snažila odpočívat s ní, na uklídit atd. jsem se vybodla (uklízí manžel 🙂) A za dva dny se to srovnalo. Antikoncepce může mít vliv, já žádnou neberu a ani brát hormonální nechci, po vlastní zkušenosti kdy jsem brala antikoncepci 11 let a pak jsem nemohla 5 let otěhotnět, takže kdoví.
Jinak taky piju ještě fenyklový a kojící čaje a střídám to.

luciamala1979
14. kvě 2015

@stromeckova ahoj. Nestresuj a dalej koj, ked by male plakalo ja som prikrmila, věc nazoru. Ano, stracala som mlieko každý mesiac, na menzes. Zacalo to 6 tyzdnov po porode a každý mesiac sa opakovalo. 5 dni nic, nula, ani som nedosala a po skonceni m. sa to zase rozbehlo. Odkojila som tak rok. Drzim palce, nevzdavaj to!

luciamala1979
26. kvě 2015

@stromeckova tak jak si dopadla?

stromeckova
autor
21. čer 2015

@luciamala1979 normálně se mi mlíčko vrátilo po vynechání antikoncepce, i gynekolog byl překvapený, říkal, že jsem první...masakr co?

luciamala1979
22. čer 2015

hlavne ze je tam a kojite dal! Pohodovy den!

malix
22. čer 2015

Maminky, máte zkušenost s tím, že jeden den mléko z prsou "kape" a druhý den jsou jako by byla "prázdná", že mám pocit, jako by malá chudák jen potahovala naprázdno a mléko neteklo? 😒 Jsem z toho zmatená jako ta včela ☹ Má 8 týdnů, kojím v podstatě od narození (tj. přesně od druhého dne, měly jsme komplikovaný porod atd. :-/ ) Říká se, že po 6nedělí by se měla tvorba mléka ustálit - mám pocit, že mně kolísá ohromně. Pravdou je, že poslední dva týdny byl zvýšený stres (stěhování). Bohužel i dokrmuji UM, a to protože vidím, že malá je někdy hladová i po kojení. Přisátí má podle mého názoru dobré (koukala jsem na videa, pročítala jak to má správně vypadat), kojení rozhodně nebojkotuje. Chvílemi zřetelně slyším, jak jí moje mléko crčí do krčku, no a pak jsou právě ty dny, kdy mám pocit, že ji "neslyším pít", i když saje dobře, snad je to srozumitelné. Co vy na to? Díky předem za názory 🙂

lauranosi
22. čer 2015

@malix: googlete "spurt" v souvislosti s kojením, tvoření mléka závisí na spoustě věcí, důležité je být hodně ve fyzickém kontaktu s miminkem a tedy taky nedokrmovat, no... je to jen nabídka - poptávka...

luciamala1979
22. čer 2015

@lauranosi nie tu ide o hormony a to iste som zazila ja len v suvisloti s menstruaciou, nie antikoncepciou. teda neviem jako u malix, u zakladatelky.