10. týdnů bez úsměvu. Máte podobnou zkušenost?
Zdravím, chtěla jsem se zeptat, zda mate někdo podobnou zkušenost. Malému je 10 tydnu a neusmiva se na nas, jinak bych rekla, ze všechno jak má byt, bavi ho hraci deka, tak nějak pase koně, u hraní si vyska..bohužel jsem googlila a jsem nervozni, u doktora se samozrejme zeptam ..diky
Co můžeš udělat ty? Pokusit se zjistit, zda dobře vidí. Reaguje na nějaké věci, které vidí, má touhu zaměřit zrak na něco výrazného, dívá se ti do očí? Pokud ano, první věc je vyloučená. Zbytek asi není tak jednoduché zjistit a budeš muset ještě počkat. Nemusí to znamenat nic, ale chápu, že tě to trošku trápí, vydrž ještě.
U naší první dcery jsme na první úsměv čekali dlouho. Nepamatuji si, kdy přišel, ale bylo to dlouho. A celkově nebyla uřechtané miminko. Nahlas se začala smát někdy po prvním roce. Určitě to přijde 🙂
@kkacca Dcera má PAS a to, že se jako miminko dlouho neusmívala, to byl jeden z takových typických znaků Ale ona měla i další, byla strašně kontaktní, nechtěla jíst a v podstatě pořád řvala...takže u vás to nemusí nic znamenat. Vidí a slyší dobře? Fixuje pohled? Otočí se za zvukem?
Díky všem za odpovědi, ze nemam googlit vím, ale jinak to neumim a samozrejme si vždycky vyberu nejhorší variantu 🙂 včera se nám z nej povedlo vyloudit náznaky úsměvu dělením blbosti..jinak pohled zaručuje, kdyz ho něco zaujme, za zvukem se podle me neotáčí, ale slyset by měl, má za sebou novorozenecky screening a leka se..
@tea1909 Ahoj, maly se občas usmeje, ale hlavně na hracky, minule se teda usmíval na tchyni, na me bohužel moc ne..k doktorce půjdeme, byla jsem s nim na fyziu, má vyssi svalové napětí, tak doma cvicime, na neurologii jsem ho taky objednala a sobě hledám psychologa, pze se u me rozvinula hrozná úzkost a vsugerovala jsem si nejhorší možné scénáře...diky

@kkacca negoogli, kazde dítě má své tempo...zblaznis se z toho...