icon

11měsíční dítě neleze, neplazí se

agata05
30. srp 2016

Ahoj, chci se zeptat, jaky je vas nazor na to, ze syn neleze,neplazi se, nesedi...uz jsem z toho zoufala. Na rehabilitace jezdime uz6mesicu ale zatim nic moc vysledek. Take mi prijde ze ho nic nemotivuje. Kdyz na hracku nedosahne,proste ji nechce nebo zacne rvat. Nejiblibenejsi poloha je na zadech,nohy nahoru a vyklada si. A nejake skladacky...vubec nic. Vse na do posy nebo s tim mava ve vzduchu. Dekuji za nazory.

Strana
z2
urtica
31. srp 2016

@isobara85 Taky mě to překvapuje, všude v diskuzích čtu kolika maminkám a jejich dětem pomohla...

eficenka
31. srp 2016

@isobara85
mluvím z vlastní zkušenosti i ze zkušeností dalších 14 ti kolegů na léčebně + 3 lékaři a primář.
od vojtovky se ve velkém ustupuje, vojtova metoda se nechává pouze pro děti neschopné spolupráce. ano, jsou to naprosto rozdílné metody a vojtova metoda je na ústupu , velmi dobrá je u dětí s LS 1 , malým intelektem atd...
ostatní děti daleko lepší je Bobath koncept nebo třeba Jean Piere Maes Therapy ....

eficenka
31. srp 2016

@isobara85 a doufám, že máš zkušenosti s terapií jak Vojtovy metody, tak Bobath konceptu, bohužel rhb lékaři do terapie tolik nevidí.
u nás se vojta přestal doporučovat asi 2 roky zpátky, protože nastal obrovský pokrok u dětí s Bobathem nebo Jean terapií.
i děti a maminky, co k nám jezdí a zvládli třeba za rok "něco" tak po 2 týdnech odmítnutí vojtovy metody a cvičení Bobath konceptu udělaly takové pokroky, kterým spustí rodičům szly štěstí...

eficenka
31. srp 2016

@jahodi
máte tedy jen infanrix - 3 kombinaci?
a nebo infanrix hexa - 6 nemocí?
za sebe bych zatím neočkovala, tohle poslední přeočkování to +1 ( máte schéma 2+1 nebio 3+1) tak se může očkovat až za 12 měsíců od té druhé dávky, posunula bych aspon do doby postav ení se a obcházení nábytkuz

urtica
31. srp 2016

@eficenka Smím se zeptat - vy pracujete jako fyzio na neurologii?? Co znamená LS1? Díky.

eficenka
31. srp 2016

@urtica
ne, pracuji na dětské léčebně.
ale běžně jsme jako tým s lékaři....
LS 1 - znamená starší dělění - lokomoční schopnost 1 či 0, představte si ochrnuté dítě na všechny 4 končetiny...

urtica
31. srp 2016

@eficenka Ok, díky moc za info!

jahodi
Autor odpověď smazal
urtica
31. srp 2016

@jahodi Jestli můžu poradit, zkuste to zkonzultovat s očk. centrem - tam by Vám mohli delší rozestup schválit. Má dr. na to dost slyšela - založila si papír, aby byla jištěná a byla v klidu.
Jinak pochopitelně nelze naočkovat dítě proti Vaší vůli, ale vyžaduje to značnou asertivitu 😖.

myshoun
13. zář 2016

@agata05 to byste byla hodna, jsem z Chomutova 😊

karkulka33
4. bře 2017

@eficenka
Vím, že to je 3/4 roku stará diskuze, ale moc by mě zajímalo, zda může do dětské léčebny dítě bez očkování? Využívám možnosti, že tam pracujete a určitě máte informace. Naše malá měla těžkou prognozu v těhotenství (nejdřív Edwardsův sy, posléze achondroplázie či jiné kostní dysplázie, ale po porodu v Motole vzhledově neodpovídala původním odhadům, základní genetické vyšetření na karyoptyp a aberace taky dopadlo dobře). Je sledována na genetice, neurologii.... I když to zpočátku vypadalo jako zázrak, tak nějaká drobná stigmata má, ale pořád se neví - proč. Hlubší genetické vyšetření bude mít výsledky až za pár měsíců a stejně neprojíždějí všechny geny, takže se již sichrují, že se to možná nikdy nezjistí. Dcera od 3 měsíců cvičí Vojtu pro hypotonii (+ rehab na míči, plavání), dnes je jí 9 měsíců a má zpoždění cca 3 - 4 měsíce. Jde ale spíš o nerovnoměrnost - jemná motorika OK, ale hrubá pokulhává (na 8 měsících se konečně sama záměrně otočila a válí jednostranné sudy, na druhou stranu to zatím nejde. To je zatím její nejvyšší pokrok. Dále má o něco kratší horní končetiny, což to celé ovlivňuje též). Rehabilitační MUDr s námi domluvila Jánské lázně, jenže my máme podepsaný revers na očkování, protože do doby, než se ukáže, co je příčinou jejích potíží, jak je to s tou genetikou a jak se bude vyvíjet, do toho nechceme nijak rýpnout. Bohužel neurolog ani pediatr nesouhlasí. Takže mám obavu, aby nás do lázní vzali. Předem děkuju za odpověď.

eficenka
4. bře 2017

@karkulka33
ano, v Janských lázních bereme všechny děti , vy k tomu máte i zdravontí důvody a\ možná i kontraindikaci k očkování, protože nikdo nikdy takovéto dítě neočkoval a neví se, jak by dopadlo... 🙂

karkulka33
4. bře 2017

@eficenka
Moc děkuju za rychlost odpovědi. Ptala jsem se taky proto, že naše dětská lékařka nám nechtěla dát potvrzení pro malou, že je zdráva a schopna účastnit se plavání kojenců, protože "prý neočkované dítě nesmí do dětského kolektivu a že jí pak nemůže vydat potvrzení, že se zdravá". Až po intervenci právníků z Férové nemocnice, kde písemně vysvětlili, že její postup je protizákonný a že neočkování nesouvisí s potvrzením o zdraví dítěte, nakonec potvrzení vydala. Měla jsem tedy obavu, že se vše bude opakovat, až půjdeme k pediatričce pro potvrzení před nástupem do lázní. Ještě jednou děkuji.

eficenka
4. bře 2017

@karkulka33
on její výstup se klidně opakovat může, ale jsou u nás i neočkované děti, takže ji to klidně řekněte 🙂

Strana
z2