icon

2měsíční miminko před spaním hystericky řve

modehnalova
11. led 2018

Ahoj maminky, prosím o nějaké názory nebo zkušenosti.

2 měsíční miminko má už měsíc vždy před večerním spaním 10-30 minutový hysterický řev. Někdy začne už před koupáním, někdy po koupání, někdy si aspoň cucne mléka a začne až potom...
Přes den se to neděje, to je úplně v pohodě. V noci pak už je taky v pohodě - vzbudí se na kojení a zase usne.

Zkoušela jsem dávat spát dřív nebo naopak později, to nepomáhá. Zkoušela jsem zabalit do zavinovačky a spacího pytle, taky nepomáhá. Je plně kojená, ale když je v takovém stavu, prso ani dudlík vůbec nechce. Zkoušela jsem uspávat v jiné místnosti, jestli ji třeba něco v pokoji nevadí, ale děje se to kdekoliv jsme. Držím ji, klidně na ni mluvím a houpu - nic nepomáhá.

Máte prosím nějaké nápady nebo zkušenosti co s tím?

Moc děkuji za jakýkoliv názor, M.

Strana
z3
normalnimatka
12. led 2018

tyve jako až na tu strašnou básničku a matkovskej název onoho problému... :D pardon, já z toho fakt nemůžu. vim, že je to můj osobní problém. ale mám problém vyslovit nebo napsat i slovo "miminko", natož "prdíky" a podobný jiný věci...:D

kamste
12. led 2018

@odula já to cvičení objevila dost pozdě, takže jsem cvičila až s 3. dítkem. Těm satarším holt "muselo stačit" nahřívání bříška (vyrobila jsem si polštářek s rýží přesně ve velikosti miminkovskýho bříška https://www.prozeny.cz/clanek/neutracejte-za-na... ), kruhová masáž na podpoření peristaltiky, šátkování a případně rektální rourka.

odula
12. led 2018

@normalnimatka 😁 jo máš recht. ale taková škoda že zkušenosti jsou nepredatelný ;)

odula
12. led 2018

@normalnimatka 🤣 my jsme rikali básničku ze simpsonu "jedna dvě táta jde,tři čtyři rytíři..." 🤣

https://www.youtube.com/watch?v=J3sLa_2Mp1g

si pusť celej ten díl. jestli máš tedy ráda simpsonovi. strašná prca

normalnimatka
12. led 2018

@odula od toho to sou zkušenosti, že si je každej musí zažít sám, no...to by jinak bylo moc jednoduchý:D i když vlastně ani ne, když zkušenosti sou i různě opačný...:D
hele dík, kouknu, ten díl neznám🙂)

alubif
13. led 2018

@modehnalova je to strašný, ovzvlástě tím že tento stav začíná večer, kdy už jsou unavení všichni, ale neboj opravdu to přejde. Nejdůležitějsí je být s ní a být v klidu. Prostě jsme ji měli na sobě, mazlili koukali na telku, jak se zklidnila, šli jsme koupat a uspávat. Nikdy jsme ji ve vrcholu pláče nenutili nic dělat, nabídla jsme dudlík, prso, hračku, pokud odmítla znovu jsme nenabízeli, čím víc v tomto stresu se dítěti něco ,,cpe" tím to bude horší. Prostě dětskej mozeček je jak houba, ač t tomto věku dítko vypadá, že ni nechápe, je to právě naopak , zpracovává plno zážitků ze dne, jen prostě mozek neví jestě jak s nima naložit, tak je to pro miminko náročné a plače.

wimbledon78
13. led 2018

Naprosto ti rozumim. Hrozna bezmoc, clovek by rad pomohl, ale nevi jak. Malinka plakavala taky kazdy vecer, a hodinu az dve. Nam nakonec pomahalo sedet a hopsat na balonu, malou jsem mela na ruce. Nekdy jsem ji nahrala plinku v mikrovlnce a polozila na brisko, to ji take zklidnilo(aspon na chvili). Nejvic ovsem pomohl prekonany 3ti mesic. Takze drzim palce a preji hodne trpelivosti a pevne nervy.

cranbie
13. led 2018

Zrovna jsme to resili tady https://www.modrykonik.cz/forum/staram-se-o-detatko/miminko-dostava-zachvaty-place/
Taky myslím ze vas případ nejsou prdy, ale ventilace nahromadenych vjemu. Zkus zadanku na neurologii pro klid duse. A pockej s ockovanim!!! Muze to zhorsit

odula
13. led 2018

@cranbie jejda u pulhodinoveho place asi není potřeba zadanka na neuro... ;) u nás byl ještě jiný problém spojený s tím pláčem. možná bych to zkonzultovala s dr a kdyby to neprestavalo nebo se stupnovalo tak ano. ale zatím myslim není třeba plasit.

cranbie
13. led 2018

@odula nás tam treba pediatr posila bez toho abych si o to rekla. Chce mit jasno nez zacne ockovat. Za me, proc ne 🙂 a to nemame tyhle histericky zachvaty kazdej den. A neni to plac jako ma obvykle, tohle je fakt zachvat hysterie, rev, lapani po dechu, rudnuti. Breci z normálních pricin i jindy, ale to jde uklidnit

odula
13. led 2018

@cranbie jo mam představu o tom jak to vypadá. ;) věř mi. nechala bych to na konkrétním pediatrovi,imho pokud ji nikam nepošle tak není důvod k panice nebo obavě ze zanedbání péče. odložit očkování je dobrej nápad. my taky odkladali.

cranbie
13. led 2018

@odula jasne taky si myslím, ze neni duvod se strachovat, mimca proste reagujou na ten prival novych podnetu a vjemu. Ja to popsala, abych odlisila ze je to neco jinyho nez koliky, hlad atd.
Do kdy jste odkladali? Vlastni rozhodnutí nebo doporuceni pediatra? A kvuli kriku nebo obecně?

novamamina
13. led 2018

@modehnalova tak tím jsme si taky prošly. Nepomahalo nic. Přešlo to kolem. Třetího měsíce. Samo. Držím palce ať vám to už taky brzo přejde. Chce to jen přežít.

odula
13. led 2018

@cranbie vsak ja taky psala ze jsou neuro původu, vetsinou nezralosti NS. no o moc jsme neodkladali . prvni davku dostala jestli si dobře pamatuju už někdy tuším v pěti mesicich.(v průběhu sestyho měsíce). bylo to kvůli ty drazdivosti obecně. opravdu měla docela výživny záchvaty, cukala sebou í v tvrdým spánku). druhou za dva mesice. měla ale podivuhodný neuro reakce takže třetí davku jsme odložili nejvíc co to jde a ještě pořád ji nemáme. doockovat hexu chci ale kvůli těm reakcím zvazuju že mmr nedám vubec. nebo hodně pozde.

odula
13. led 2018

@cranbie jinak dohodli jsme se se sestrou,konzultovala jsem i dr. na neuru. ti rikali ze to pravděpodobně s ocko nesouvisí, ale ať udělám jak uznam za vhodný ;)

verinikki
13. led 2018

Jj, u nás jako přes kopírák🙂 Začalo to předevčírem, nad ránem se začala mrskat, převalovat, den předtím "objevila" žužlání palce. Večer řev, hysterák do usnutí - uhojdali jsme - koukala kolem a najednou to začalo. Včera už to samé a vnímám změněné chování i přes den . dráždivost, propíná se. Jinak ještě není očkovaná ničím, má dva a půl měsíce, je to druhátko. Už jsem tedy v klidu, jenom tiším a snažím se jí ulevit - zatemnělá místnost, levandule ve zvhlčovači, hojdání.
Každopádně si říkám, že spoustu věcí, co tu na koníkovi maminy spojují se změnou chování po očkování je asi jen fysiologický vývoj - sama pamatuju u mladší minimálně dva zlomy v chování, kolem prvního a i třetího měsíce - u toho posledního jsme si s přítelem říkali, že bychom za tím hned viděli nežádoucí účinky, protože jsme měli naplánované den předtím očko, ale volali od Dr, že je nemocná🙂

odula
13. led 2018

@verinikki spoustu věcí asi jo, u nás neslo ani tak o změnu chování jako o zaskuby hodně podobné jisté formě epilepsie. objevily se po ocko a za pár dní začaly mizet. jsem z toho jelen ještě teď. to jen tak na okraj 🙊

verinikki
13. led 2018

@odula
No tak či tak je to zátěž pro organismus...ono je to tak asi pokaždé, když jde o mimčo, co nedokáže nic říct a jenom zkoumáme projevy☹ Co to vlastně bylo, co to zpusobilo nebo zmizelo, co kdyby to či ono, co člověk mohl udělat a neudělat...no na zblaznění, zvlaště s prvnim🙂

odula
13. led 2018

@verinikki hele ... ono í s třetím. jak je každý dítě original a bez návodu ... 😁

normalnimatka
13. led 2018

hmm očkování bych taky odožila....ideálně až do smrti...:D s nervovou soustavou a imunitou to udělá paseku dycky. otázka je, jak a kdy se to projeví.

modehnalova
autor
13. led 2018

@normalnimatka v náručí se neuklidní, řve v mých rukou celou tu půl hodinu ☹

modehnalova
autor
13. led 2018

@normalnimatka ano, já bych nejraději neočkovala. Takže odkládám co to jde. Ale díky

normalnimatka
13. led 2018

@modehnalova jasně..tak jesi zabírá aspoň ten šátek, tak jedině to... nebo zkus různý polohy nošení, skákat u toho na míči, zpívat...cokoliv tě napadne🙂

pikl
13. led 2018

@modehnalova měli jsme něco podobného, ale většinou to začalo po koupání při sušení a oblékání. Částečně pomohlo hned po koupání zabalit do suchého ručníku, deky a dát nakojit. Po pár týdnech to naštěstí přestalo. A když už začala křičet, tak se rychleji uklidnila v poloze tygříka

barchen
13. led 2018

@modehnalova
My jsme to doma měli ještě horší. Od prvního dne porodu až do půl roku. Denně od cca 15:00. Několikahodinový hysteráky a k tomu s afektivními respiračními záchvaty. Nepomohlo vůbec nic. Koupání, nošení, zavinování, šátek, šumy, zvuky, zpívání, mluvení, jízda v kočárku, vysazení vigantolu, změna mého stravování - já kojila, někdy zafungovala pouze zavinovačka a několika hodinové houpání na fit míči ale to fakt občas. Jinak stejný scénář každý večer. Výsledek toho všeho, zoufalí rodiče, tatínek na prášky, já vyřízená a lehčí o 22 kg za 5 měsíců. Jinak dítě naprosto zdravé a vitální. Očkování poprvé měla ve 4m, vůbec žádné viditelné než. účinky, dokonce ani spavost ani teplota po žádné dávce. Jednoduše si myslím, že některé děti to tak mají a prostě to jednoho dne zmizí. Jedna starší sestra v porodnici mi řekla, že prostě si musí na tento svět zvyknout 🙂. Malá je teď v 16m neskutečně šikovná a aktivní, umí napodobovat různá zvířátka, umí dost slov, pohybově lítá a běhá, chodí již přes na 2 měsíce na nočník kakat, má vynikající jemnou motoriku a je to vysmáté dítě, které mi v noci spí 12 hodin. Běhání po neurologii a jiných odděleních Vás i malou bude hrozně a zbytečně stresovat, budou ji vyšetřovat, budete čekat, poslouchat a číst hrůzostrašné příběhy a to na klidu nepřidá. Samozřejmě je na to Vás, pouze jsem se chtěla podělit o zkušenost.

zanetka2411
13. led 2018

Ahoj, mame uplne to stejne muze byt pretazena, u nas to jsou prdiky pravidelne kazdy vecer, masirujte brisko ,zkuste teply obklad, cvicit s nozickama... netrva to vecnea masazi miminku ulevite, nebojte se brisko lehce promackavat... nebojte ono se to za par mesicu zlomi a, budeo zase spokojene mininko

jitka0a
24. led 2018

@modehnalova A co pití? Piješ třeba bublinkové pité nebo třeba mléko? To by mohlo taky vadit. Ale křičí docela pravidelně, tak to asi z jídla moc nebude. Ještě bych zkusila dát do zavinovačky a tulit tulit. A při tom křiku jak vypadá pupík?

cranbie
24. led 2018

Tak hlasim kontrolu u neorologa, vývojove je spis napred a nejspíš to je prostě přetlak vjemu co musi tim krikem vyventilovat. Nedozrala nervoca soustava, prostě musime vydržet. Miminka maji pry rádi svuj klid, doma a mamu a tatu a zadny navstevy ani nakukovani do kocarku. No prej ti nemáme řešit ani se tim zatěžovat, to prejde 🙂 a u nás uz se to lepší 🙂 tak se drz!

alisator
14. bře 2018

@modehnalova buly šum musí byt hodně hlasitý! Pomáhá a Hlavne odstíny ruchy z okolí. Sourozenec, vareni, táta dole něco děla apod... ale je to na palici, jak je hlasitý. Prý jako sprcha, když jste pod ni, nebo fen apod. Nicméně během usnuti jsem ztlumila a bylo to fajn. Sestře pomohlo postupně pridat do sumu pohádky a ukolebavky na dobrou noc. Ale spíše si myslím, ze z toho mrnata vyrostla. Také bojujeme s večerním neklidem, ale zatím usne skoro hned V houpačce. Pak po kojení dam do postylky. Nejdříve jsme mysleli, ze je to koupanim. Ale i bez nej brecel. Dokonce i dříve než v těch 6-8. Ale nebreci jen tak. Až když opravdu ma jit spinkat. U prsa se malinko uklidní, ale utrhava se a pobreci si a tak Dokad není najedeny. Musí si odrihnout poradně Hlavne... někdy dokonce zabere na 10 minut a teprve pak řev. Mysleli jsme, ze chce naši přítomnost, ale ne. Lampicka, kolotoč, ukolebavky, zpívání, mluvení, nic. Dnes budeme zkoušet zklidnění ještě před spaním v tom posledním “vzhůru” intervalu.

alisator
14. bře 2018

@barchen tak to je krásná odměna, vaše dcerka je tak sikovna, za par probrecenych měsíců!

Strana
z3