7měsíční dítě špatně spí v noci i ve dne

zudii
15. dub 2016

Ráda bych se poradila. Mám 7 měsíčního syna. Přes den spí 3-4x po 15-20 ti minutách. V noci se budí průměrně po hodině, někdy vydrží spát kousek déle, někdy spí půl hodiny, někdy za ním jdu i několikrát za hodinu. Spí sám v pokojíčku. S usínáním problém není. Zkoušeli jsme, spát spolu (budili jsme se navzájem, jeho vzbudí každý pohyb), chladnou místnost, teplou místnost, teplou přikrývku, lehčí přikrývku, spací pytel, heřmánek do koupele, heřmánkem provonit pokojíček, provonit pokojíček levandulí, dát kaši před spaním i dřív před spaním a těsně před spaním mléko, zkoušeli jsme chamomilu, polštářek pod hlavu, nakloněnou rovinu, tvrdou podložku, měkkou podložku......už mě nic nenapadá, ale prostě on nespí! Už prostě nemůžu někdy, ještě mám staršího syna a ten je dost divoký, takže ani přes den si neodpočinu. Dá se to vydržet, ale hrozně ráda bych aby mladší začal víc spát. Máte nějaké rady a tipy? Vyřvat - to je mi proti srsti, to dělat nechci a nebudu.

kika_21
15. dub 2016

Nedávala bych ho spát 3-4 krát, ale jen 2 krát, mezi tím bych se ho snažila unavit.Jedno spaní bych se snažila udělat tak, aby spali oba a Vy jste si odpočinula-to je určitě potřeba.Využijte k zabavení malého klidně i toho staršího, ať mu něco ukazuje např.

zudii
autor
15. dub 2016

@kika_21 No takže 🙂 starší se mnou zatím v ničem nespolupracuje, má svou hlavu. Sice poslouchá když něco nesmí apod. ale to je tak všechno. Já s ním spát nemůžu, protože ten starší je vzhůru a večer s posunem času chodí až v devět večer spát. Malej se poprvé budí mezi 9 a 10. Snažit se ho unavit......no nechávám ho lézt, různě si s ním povídám, tancujem a pod, ale on prostě usne, já ho neuspávám právě. Ale přijde mi blbý ho budit přes den, když přece potřebuje spát tak usne.....nebo aspoň jsem si to myslela. A navíc on usne vždycky když jdeme ven. Snažím se teda aspoň ho udržet vzhůru než jdeme ven, ale ono někdy prostě nejde. Já prostě se v tom strašně plácám. Jo občas se mi podařilo uspat oba. Ale záhy se mrňavej probudil, nestačila jsem ani vyčůrat.

kika_21
15. dub 2016

@zudii Zkuste ho dávat spát dříve-tedy toho staršího-posun, neposun. Já nejmladšího dávám, jsem už pěkně protivná, zdůrazňuji, že jsem unavená, že půjdu také brzy spát a u okna ho ujišťuji, že bude brzy tma.Ono se to ustálí, nebojte, já jsem se v tom vždy první rok také plácala. 🙂 Když staršímu vysvětlíte, jak je důležitý a pomáhá, zlepší se to i s ním.

martaa38
15. dub 2016

U nás zaručeně funguje autosedačka.. http://www.ondalek.cz/autosedacky/autosedacky-0... Po obědě si zajedu nakoupit a jen co sedneme do auta, tak vytuhne 🙂. Odpoledne jí pak beru na dlouhou procházku a na hřiště (je jí 2,5 roku) a večer krásně usne.. Je to tím, že se kvalitně vyspí odpoledně, pak "naplno" funguje, a pak usne téměř okamžitě.

zudii
autor
16. dub 2016

@kika_21 No to jsem zkoušela už několikrát, ale i tak usne až kolem deváté. Pokud teda po obědě spí. Pokud nespí, jde hezky spát mezi sedmou a osmou. On je to hroznej rarach. Dnes jsem nenechala malinkého sponkat. jen dvakrát za ten den ( i když teda venku mi usnul dvakrát a ne jednou, ale chvíli po sobě, kdy se vzbudil když jsem na staršího zakřičela aby stál - byl už moc daleko na motorce). Tak uvidíme co bude dneska.
@martaa38 No ale my právě s usínáním u mladšího problém nemáme. Ale starší jde prostě pozdě. např. jeden den - ráno jsme byli na procházce mezi pole a pak ještě pro maso. Po obědě spal. pak jsem šli na procházku cca 3 km ťapkal po svých. Stejně šel spát v devět. Jak píšu výše, on jde dřív spát opravdu jen když ho nenechám spát po obědě. Když ho nechám jakkoliv dlouho po obědě, jde později. A když ho nechám spát ty 2,5 hodiny tak jde ještě později.