icon

4měsíční miminko se budí v noci hlady

kukili
19. bře 2015

Eliška má 4měsíce jsme na UM (Hipp) doteď spinkala úplně vzorově po večerním papání (kolem 20:00-21:00)vydržela spinkat do 5:00 do rána.teď poslední 3-4dny se budí o půl jedné a má hlad a pak kolem půl šesté...opravdu křičí hlady.vypije 170ml UM někdy jen 160ml a když má pořádný had tak i 180ml.nevím jestli nemám vyzkoušet kaši nebo už příkrmy.děkuji za rady.Katka

kalo
19. bře 2015

No ježiš...vždyt je ještě maličká...Ve 4 měsících by mohla jíst během noci klině ještě 2x, ne jen jednou. Nadlábne se a spí se dál 🙂

evulina77
19. bře 2015

@kukili mě malá jí i víc než 3x za noc, sice kojím, ale podle mě je jen pár miminek, které vydrží spát celou noc, na to jsou ještě malinkatí...

alishka111
19. bře 2015

Jéje, u nás to bylo a je úúúplně stejné. Do 3, 3,5 měsíce spinkala od 22.00 do 5-6 do rána. Teď je jí 4,5 m a už dlouho večer jí v 21.00 a budí se na jídlo mezi 1-3 ráno. Vstává v 6 ;) Myslím, že je to tím, že jsou větší, tak už jim to večerní mlíčko do rána nestačí.

Příkrmy dávám v poledne (zeleninové kvůli vitamínům). Zatím prospívá krásně "tabulkově" tak se nebudu snažit jí v tomhle věku zaplácnout na celou noc. Aby zbytečně netloustla a mě to jedno vstávání za noc nezabije. Naopak za to děkuju ;) Znám maminky kojených, nespavých nebo extra hladových dětí, které běžně několik let vstávají i 3x, 4x za noc.

nellygray
19. bře 2015

Mně děti taky určitou dobu (třeba ve 2-3 měsících) spávaly vzorně skoro celou noc, ale pak se to zase vrátilo ke krmení několikrát za noc. Aktuálně syn skoro šestiměsíční vstává minimálně 2x, někdy i 3x. V tomhle věku opravdu má Tvoje holčička nárok. Prostě ty potřeby se mění a musíš jí vyhovět. 😉 Přírmky už teoreticky můžeš zkusit, je-li na UM, ale nemyslím si, že si tím nějak pomůžeš.

adelinkkaa
19. bře 2015

Našemu je 16 měsíců furt se budí na mlíko🙂 Vypije 200ml a spí do rána.Tvoje je ještě malička,má právo byt vzhuru i častěji🙂

hanyzka11
19. bře 2015

@kukili tak ti moji nikdy celou noc nespali 🙂 noci, kdy aspoň jedno z dvojčat spalo celou noc bych spočítala na prstech. Budili se klidne po třech hodinách na jídlo a to byli od začátku na UM. Teď už se určitě nebudí hlady, nicméně každé ještě 1-2x v noci mlíko vyžaduje (navíc od 6. měsíce hodně prožívají růst zubů, tak se budí někdy i mimo dávku mléka) tak jedno vstávání bych neřešila, ale chápu, že vyspat se je super. snad se taky dočkám :D

kukili
autor
19. bře 2015

děkuji za rady,jen je to moje první mimi a asi to všechno nějak moc řeším 🙂 ,navíc nemám kolem sebe někoho kdo by mi poradil,tak jsem zkusila napsat sem.o vstávání mi určitě nejde,vím že jsou maminky které vstávají mnohem častěji a já je moc obdivuji 😉 tak jsem ráda že to máme jak to máme 🙂

kukili
autor
19. bře 2015

Takže kdy můžu tak začít s příkrmama s mrkvičkou a tak?myslíte že dětská doktorka poradí?

marecekavendulka
19. bře 2015

@kukili poradí,ale prvně dej dýni,mrkev staví. nebo bramburek je fajn. 🙂

krystalka
19. bře 2015

@kukili - s příkrmy bych možná ještě počkala, ale klidně jí dej to UM mléko, syn v tomhle věku taky pil v noci 2x, byl na Nutrilonu....přijde mi normální, že takhle malé dítě má hlad i v noci, možná má teď období, kdy víc roste, to často bývá okolo tohohle věku... 🙂

kukili
autor
19. bře 2015

@marecekavendulka děkuji za radu 😉

kukili
autor
19. bře 2015

@krystalka asi jo.to máš pravdu roste mi před očima 🙂

mamkazvysociny
20. bře 2015

holky já mám kluka 3 měsíce.Taky mi spinkal celkem krásně,budil se po 4hodinách a po nakojení zase usnul.Teď se budí po 2 max3 hodinách nakojím dám do postýlky a je vzhůru.A to nepočítám kolikrát ho za noc pochovám když sebou hází v zavince.Je to normální?
každý pořád jak to bude lepší a ono je to horší.......................