6týdenní syn přestal dýchat a zmodral

podkolka
5. dub 2016

Dobrý den, včera my můj 6 týdenní syn připravil večerní překvápko. Plakal a začal se tak rozčilovat že najednou nastalo ticho a přestal dýchat a zmodral mi :-/ dost mě to vyděsilo nevěděla jsem co dělat samozřejmě jsem zase byla sama ale nakonec se nadechnul byl sám vyděšený a do večera z toho leknuti už ani nemnoukl. Měla jste to taky tak některá u tak malého mimi ? ? Prý pomáhá fouknuti do tváře ale pohled je to teda děsný....

majkoz
5. dub 2016

JoJo, znám, je to strašný pohled. A opravdu fouknutím do obličeje nebo do pusinky se tomu dá i předejít. Nejen když už přestane dýchat, ale i když vidíš, že ten hysterák k tomu směřuje.

lucikakajikk
5. dub 2016

Ahojda toto mam s dcerou od 2 mesicu nevedela jsem, ze to jsou afektivni zachvaty a poprve jsem volala sanitku...Je to mazec no pokazde ,kdyz jsem ji cokoli zakazala, kdyz byla malinko vetsi, tak byl problem a vzdy to udelala pri maximalnim vytoceni stacilo pouze rict jdi do pokojicku, kdyz se ji nechtelo, nebo uklidit pastelky,kdyz nechtela cokoli. Tak me to poznamenalo, ze jsem ji na konec vetsinu veci povolovala no a za mesic ji budou ctyri roky do te doby to ma u deti vymizet...Prihlasila jsem ji i minuly rok do skolky, ale jak videla ze tam deti placou, tak tam uz pak nechtela a rano mi po tydnu udelal toto je to jeste horsi nez u miminka, protoze vetsi dite ma u toho jeste oci v sloup, cele telo v kreci a sliny od pusy i se pocura jak ji povoli svaly...Epilepsie neni byli jsme na vysetreni...Takze jsem ji nakonec musela odhlasit..Jinak jak rikam miminko se rozciluje porad kdyz ma jen v plince atd. Me se to stalo poprve,kdyz jsem ji v noci budila na krmeni..myslela jsem ze je mrtva jak cela zmodrala a nedychala. Drzela jsem ji nohama dolu a klepala s ni...Budes to mit tezky , protoze mu to nevymizi a bude to vypadat cim dal hur,az kolem tech ctyrech let by se to melo ustalit. U nas bylo nejhorsi ,ze ji nepomahalo nic ani fouknuti,ani stipnuti, ani studena voda proste nic. Vzdy jsem se jen modlila, aby se rozdychala a neumrela mi.....Takze mnoho sil ja jsem rada, ze uz to mam snad za sebou... Nikdo mi ji ani nechtel hlidat a je to vlastne dodnes...

gnozka
5. dub 2016

Mala kdyz ma histerak tak ma taky náběh na to aby přestala dýchat a fouknu ji do obličeje a ona kapne po dechu . Vim ze se jeste doporučuje lehké caknuti vody do obličeje . Kamarádce to delal syn . Dost často . Ale do rika byl klid 🙂 kazde dite je jiné !

lolinka_1
5. dub 2016

moje dcera to měla taky, ale až v pozdějším věku a bylo to spojené s bolestivým podnětem (když se o něco víc uhodila) myslím, že cca kolem 1,5 roku to bylo poprvé. Já jako malá na to trpěla také (stačilo jen rozčílit se), takže jsem aspoň věděla o co jde, když se to stalo prvně, ale je to děsný a u malého miminka si to nedovedu představit vůbec, ani mě ve snu nenapadlo, že se to takovým mrňouskům může stát.

marvas7
5. dub 2016

Zdravím. Také to máme. Zhruba od 3 měsíců. poprvé se nám to stalo na vyjížďce na kole, všude plno lidí, všichni koukali, nepomohli. MUDr. nás pro jistotu poslala na neurologii. V roce jsme prodělali i testy na epilepsii, ale vše OK. MUDr. prohlásila... "musíme počkat, až nám z toho chlapec vyroste". Jako miminko se to stávalo i několikrát do týdne. Postupně se intervaly prodlužovaly. Občas to má do teď (3 roky), hlavně když se bouchne a hodně se lekne. Pomáhá fouknutí do obličeje, štípnutí do ucha, cáknutí do obličeje. Hodně sil.

katka_mel
5. dub 2016

Mě to dcera taky párkrát udělal. Poprvé mi celá zmodrala, vůbec jsem nevěděla co dělat, naštěstí zafungoval pud sebezáchovy a nadechla se. Příště už jsem věděla, že musím fouknout nebo stříknout vodu do obličeje. Jakoby se lekla a nadechla se. Hlaně, že to funguje!

ima21
5. dub 2016

My jsme si s tím s malou taky prošli sice, až když jí byl rok, trvalo to několik měsíců. Stačilo, aby se lekla nebo lehce bouchla a celá zmodrala, byla bezvládná, oči vypoulené, strašný pohled. Teta dělá v kojeňáku a říká, že je to docela časté, radila mi stříknout do obličeje vodu, fouknout do obličeje, ještě z porodnice byla rada položit mimčo přes kolena na bříško a hladit po zádech. A hlavně nepřenést stres z té situace na mimčo (což v praxi jde těžko)

leikkka
5. dub 2016

znám a moc dobře, u nás to trvalo do druhých narozenin, poprvé teda v 6m, též jsem s ním byla sama - nazývá se to antirespirační záchvaty - je to způsobé nedorálostí nervové soustavy, chce tomu předcházet, nevyvolávat zbytečně stres a včas zareagovat fouknutím či studenou vodou na obličej - dítě se ale vždy nadechne. I když nám na 1,5 roce se nenadechl a to pak byl kolotoč!!!! U nás byly vždy různé příčiny. Hodně sil a ať to brzo odezní. Většinou říkají, že po jednom roce už by to mělo být za vámi 🙂

nikolkaamarianek
5. dub 2016

ne ale jak jsem byla mala tak jsem takove zachvaty mivala ja... pry nepomohlo nic jineho nez nohy nahoru a poplacavat po zadech ☹ nedokazu si to ani predstavit...snad nebudu muset 😕

rituska88
5. dub 2016

Bohužel tohle taky zažíváme u syna. Když se hodně rozčílí nebo když se lekne (třeba když spadne a uhodí se), tak přestává dýchat. Je to hrozné, ale naštěstí se vždycky nakonec sám nadechl.