icon

Dá se odnaučit noční buzení na jídlo (mlíko)?

lindapp88
24. črc 2017

Zdravím, maminky. Máte někdo nějaký tip, jak odnaučit noční buzení na mlíko? Je to vůbec možné? 🙂 Malému bude za dva týdny rok. V noci se budí jen jednou, není to nic hrozného, vím, ale mám takový pocit, že se to stalo i zvykem, že se v noci vzbudí a dostane mlíko. K večeři (kolem 18:30-19h) má masozeleninový příkrm a těsně před spaním (20:45-21h) má kaši v lahvičce. Vypije 200ml. V noci, když se vzbudí, vypije 180ml mlíka. Věšinou spí do 8h. Někdo nějaký tip Nebo zkušenost? Děkuji 🙂

Strana
z2
peter815
28. led 2022

Mame synka, 14mesiacov. V noci stávame na mlieko tak 5x. Večer o 20h kasicka + polievka, ( alebo prikrm zeleninový, alebo to co mame my na tanieri). Spinka väčšinou tak do 24:00 - 00:30, potom sa zobudí a vypije 180ml mliečka, zase sa zlomí a spi. Potom o 01:15, dakedy 01:45, potom o 2:30 , potom o 5:30 a 8.00 vstáva úplne. Pri každom zobudeni vypije 180-210ml mlieka. Časi sa menia. Je to vôbec normálne toľko krát v noci vstávať? A mame ho zo od naučiť alebo to nechať tak, a počkať až to zmizne samo?? Ďakujem za rady

jako_mala_holka
28. led 2022

@peter815 u nás to přešlo tak nějak samo, cca kolem roku a půl, vím, že jsem si na podzim říkala, že to noční mléko po Novém roce zkusíme zrušit a ona si to mezitím zrušila sama, přestala se budit... Když se třeba pak sem tam vzbudila, dala jsem jí trochu vody a bylo 🙂 ani jsem nečekala že to bude tak v pohodě ... Budila se tak jednou až dvakrát dřív

petulkadodo
28. led 2022

@peter815 Synovi je 18 měsíců a máme to stejně. Za noc vypije 700 ml mléka i když večeří. Doufám, že se to časem srovná samo. Nahradit mléko vodou nejde. Když mu dám jen napít vody, za 5 minut křičí znovu a neusne, dokud nedostane mléko.

veruuu_kubesovic
28. led 2022

A proč nemůže mít roční dítě 1x láhev s UM během noci? Co ti na tom vadí?
Kdybys mu "nezaplácla" bříško kaší večer, možná že by spal celou noc (mě třeba doktorka dávat kaši večer nedoporučovala). A jinak já dávala starší dceři UM do 3let, protože byla nejedlik, synovi do 1,5roku...

Strana
z2