Jak často koupete miminka?
Taková anketa
Jak staré máte děti a jak často je koupete a čím myjete?
Koupete každý den? Oplachujete jen vodou? nebo myjete šampónem?
A kdy se to u vás popř. změnilo?
Jak to u vás chodí 🙂
Děkuji
Mame opacnou zkusenost. Mala nekdy u koupani rvala,jindy se smala. Vodu jsme merili odhadem a zjistili jsme,ze male vyhovuje 35 stupnu. Kdyz je teplejsi,tak vetsinou rve. Koupeme v kybliku a davame tam koupelovy olej od Nobilisu.
Ahoj tak my budeme asi opačný extrém. Malého (8 měsíců) koupeme co 3 či 4 dny a jen vodou, žádnou mycí kosmetiku nepoužíváme. Jen do vody přidám trochu kokosového oleje a toť vše. Když se nekoupe, vždy mu jako večerní rituál čistíme záhyby (za ušima, pod krčkem, podpaždí, pupík, plenková oblast) jen kokosákem na tamponku. Jinak ruce, obličej a plenkovou oblast samozřejmě myjeme pod tekoucí vodou i několikrát denně. Na pokaděný zadek používáme jen obyčejné dětské mýdlo, jinak nikam nic. Malého ničím nemažu a to ani na zadku. Malý je teda od narození v látkovkách, takže v životě neměl žádnou opruzeninku.. Manžel má trochu kožní obtíže, tak malého zbytečně nevysušujem vodou a kosmetikou. Ale zatím je malý no, až začne víc řádit a víc se špinit, koupání bude asi častější. A má to rád. 🙂
Ahojky! Koupu obden, malá má atopák.
Ahoj, já koupu obden, když nekoupeme, tak jen opláchnu malou mokrou žínkou, používám mýdlo penaten, kupuji v Německu.
Jednou tydne. Jinak byla vlhka zinka obden. Nepouzivam sampon, mydla, kremy, olejicky, nic..
Ted je mu rok a koupe se obden, protoze je malej cunik.
Malou koupu každý 3 či 4 den, používám jen dětské mýdlo. Když je pokakaná, jde pod sprchu, na umytí používám mýdlo. Když je počůraná, jen očistím mokrým froté hadříkem. Zadeček mažu jen občas, používám látkové pleny. Za těch 5 měsíců přebalování do látkovek se mi nestalo, že by měla opruzeninu. Po koupání pokožku nakrémuji krémem s heřmánkem. Jsem toho názoru, čím méně kosmetických přípravku, tím méně kožních problému.
@soda365 U nás byl taky křik. Pomohlo, když jsem jej dávala do vody zabaleného v plínce a postupně plýnku rozbalovala. Později už jsem zabalovala jen nožky. U nás malého asi děsila ta volnost. Když byl zamotán v pleně byla pohoda.
Když už se plazil, dala jsem jej do trochy vody na bříško a od té doby je ještě spokojenější. Jen nesnáší mytí hlavy.
Jinak jsme nejprve koupali ob den i ob dva. Nyní denně jako rituál.
Používám koupelový olej pro děti od Saloosu a na hlavičku šampon od Weledy.
Malý má skoro 6 měsíců, koupeme většinou denně, ale mýdlem obden. Teplotu vody má 37 stupňů, používám mýdla od Hippu a olejíček taky 🙂
Na radu pediatričky koupeme 2-3x týdně v čisté vodě. A jednou týdně použijeme sprchový gel od Seba Med. Po koupeli mažeme krémeme od Seba Med nebo Weledy.
Staršího syna jsme začali koupat každý den od cca. 3. měsíce.

@lenkarejholcova taky dávám vodu co nejteplejší to jde - takže 37 st.,v tom nebude problém.. pořád doufám, že si koupání ještě zamiluje..