icon

Jak dlouho trvá, než si dítě osvojí používání příboru?

zrzinda
3. únor 2022

Prosím, pamatuje si to někdo orientačně? Jak dlouho trvalo, než si vaše ditko zvyklo na to, ze se baští příborem a ne rukama? 😊

limali
3. únor 2022

Okolo roka keď ho zaujal príbor u nás, dávali sme mu detský ale ten nechcel, je veľkou vidličkou alebo malou lyžičkou. Potom to striedal a od roka a pol sa naje sám s príborom (bez noža) a bez bordelu 😀

klokanka31
3. únor 2022

@zrzinda Naše začala sama od sebe jíst velkou vidličkou od 17 měsíců

rebe
3. únor 2022

V roce a dvou měsících už mám fotky, jak baští vidličkou. Samozřejmě ještě hodně dlouho ji kombinovala s prstíkama, ale snažila se.

felixfelicis
3. únor 2022

Jeste ted ve dvou letech ji neco rukama, kdyz mu to nejde napichnout. Ale zase lzice od roka bez problemu. Nerekla bych, ze je to problem. Napodobuji, co delame my.

moonulka
3. únor 2022

Lžičku používala od začátku, já jsem jí nabrala třeba jogurt a lžičku jí podala. Sama začala nabírat kolem roku. A vidličku poprvé úspěšně použila asi v 16 měsících. Ale i teď (má rok a tři čtvrtě) často jí rukama. 🙈 I když umí bez problémů jíst lžičkou třeba vývar.

atraps
3. únor 2022

@zrzinda nasa je nejedlik, to se ji ucit ani nemohlo a nedalo 🙂.. jednou prisla ze skolky, usedla ke stolu a zacala krajet brambory sama od sebe. takze zrejme se to naucila sama nebo okoukala ve skolce...protoze tam ji nemohli krmit🙂

atraps
3. únor 2022

@zrzinda nebo od nas, rodicu....

mdch91
3. únor 2022

Syn treba rukama vlastne ani nejedl. Nejdriv dva roky nejedl skoro nic a pak rovnou priborem. Ale i kdyz mel treba jogurt, presnidavku, mel k tomu lzicku i kdyz temer vse skoncilo mimo pusu. Kdyz pak chtel dokrmit, tak jsem mu pomohla. Chci tim jen rict, ze rozhodne deti, ktere mohou jako mimina jist rukama, nemaji zadny zlozvyk patlat se v jidle dyl nez deti krmene.

lenerka1
3. únor 2022

Syn začal někdy kolem roku lžící a dlouho preferoval spíš ruce, dcera chtěla hned to, co máme my ostatní, takže první pokusy už snad v 8 nebo 9 měsících a hodně brzo chtěla i vidličku a taky dříve opustila jezení rukama.