icon

Jak "komolíte" jména svým dětem?

kristiin
12. srp 2017

Ahoj holky, docela by mě zajímalo jaké varianty na jméno používáte v oslovování svých miláčků?🙂 My dali jméno Ondřej a myslím že ani nebude vědět jak se jmenuje, protože ho skoro pokaždé oslovuju jinak😀 Říkám mu: Ony, Onyn, Onin, Oněs, Onýsek, Onděj, Onďa, Onďášek, pak taky Ondřej, Ondřejíček, Ondrášek a Ondrášeček. A nakonec Koblih 😀 Je tu někdo s podobnou úchylkou? Mmch, než jsem sama porodila, pohoršovala jsem se, že Isabelle říkají Izulko - takové krásné jméno a tak ho pitvořit, ale nejsem lepší😀

Strana
z5
ppavlusa
16. srp 2017

Mi mame Andreu a Aleše.
Dceři říkáme Andi,Adinko,Ado a Andulo.
Synovi Alešku,Aldo,Alouši nebo juniore, pač se jmeuje po tatínkovi

lenka080
16. srp 2017

Jakub- kubiček,kubula,kubča,kubislav,jakubisko,kubouš,kubušák,kubin.
Veronika-veruna,veruša,vera,nika,

evulinka27
16. srp 2017

@makky1310 Jééé, opravdu máte taky 😀 😀 😀 Já jsem na to jméno strašně pyšná, každý nám říká jak krásný jsme vybrali. Je to krásné staré české jméno, málo používané až netradiční, ale není a doufám že taky nikdy nebude "hitem" 🙂 takže je malý v celým okolí jedinečný 😀 Jednou mi jedna echt stará paní na městě co nás náhodou zastavila říkala, že se tak dřív jmenovali mlynářovic synkové a že to jméno strašně moc desetiletí neslyšela 🙂 no odcházela jsem jako páv 😀 😀

makky1310
16. srp 2017

@evulinka27 no ja se musim priznat ze u me ze zacatku nebyl Vincent favoritem, jmeno vybral pritel. Porad ho ale opakoval az se mi zacalo libit a ted jsem rada ze jsme ho dali. Taky se divim kolik lidi jmeno chvali, hlavne doktori jsou nadseni. Jeste k tomu ma dost neobvykle a cizi prijmeni tak rikame ze to bude urcite umelec😉 Ale babicka nas varovala ze mu nemame rikat Vincku, protoze se to driv bylo jako by jste rekla pa*chante. Ale stejne mu tak nikdo nerika a dneska uz to ani nikdo nevi.... Tak Vinyskum zdar😉👍

evulinka27
16. srp 2017

@makky1310 tchýni oslovení Vincku taky úplně krůtí uši 😀 😀 😀 ale nám to přijde normální a pohodě 😀 😀 😀 jojo, u dr. je jediný Vincent 😀 😀 😀 tak taky přeji hodně zdaru, ahoj 🙂

bruckner
16. srp 2017

@evulinka27 Vincent je pecka, kdybych měla chlapečka tak jedině Vince!👍

andu
17. srp 2017

@luu87 Jašo taky nepoužíváme. Ale interně mu občas říkáme ještě Jášuldo a ségra mu říká i Jašuline 😅 Ale to nikde nevytahujeme radši😂

nikyselen
17. srp 2017

@hul
Spapanku,nebo Stepana chcem ted ❤
A jediny co mi vadi,ze vubec nevim jak to budu zkracovat,ale vzdy se neco najde...ale uz ted jsem nepricetna kdyz chlap rekne Stepko...
A u Stepana vubec nevim,jak to mate vi?

hul
17. srp 2017

@nikyselen my máme holku a zkrátit se to moc nedá. Leda Štěpy 🙂Já ji říkám Štěpuško ale to fakt krátké není :D

vanule
19. srp 2017

@nikyselen my máme Štěpána a je to prostě Štěpík, Štěpula

luckyne
19. srp 2017

@nikyselen My máme dvouletého Štepána a říkáme mu různě - Štěp, Štěpinka, Pišta, jedna babička mu říká Štěpuško a starší ségra Štěpáne nebo braši.

simdan
19. srp 2017

My máme Kateřinu a říkám jí Kačere 😅

mareckovamich
19. srp 2017

Tak mi miminko teprve čekáme, ale mám synovce Timoteje a říkáme mu Timi, Timinko, Timino, Timuš, nejčastěji Timuško, Timotejko a když zlobí, tak plným Timotej.

anazuzzuzana
19. srp 2017

Z Michala mám Míšu, Mišku, Mišáka až nakonec i Mišpulína

veroniquecz
19. srp 2017

Máme Ellu, myslela jsem si, ze zkomolit nejde, ale tchanovci vymysleli "Eloušku" 😡😡 Bych jim vyliskala! 😡
My ji oslovujeme normálně, Ello, Ellinko, když zlobí Je Ellina a když chceme po zlobit my ji, tak Ellino mimino 😁

veroniquecz
19. srp 2017

@mareckovamich To je krásné jméno 😍

makky1310
19. srp 2017

@mareckovamich Timotej....nadherne jmeno👍😉

kikimaruska
19. srp 2017

Jakub- Jakoubku, Kubo, Kubíku, Kubulo, Kebule, Kubajs, Kubko, Kubíno, Kubáši..( mi ujede hlavne, když volám i Tomáši).

Tomáš- Tome, Tomíku,Tomáši, Tomíno, Tománku, Tomku, Tomule, Tomane, Tomajs....

Když oba zlobí ( rvou se jako koně, zařvu na oba: Kubane a Tomane! Nebo Kubáši a Tomáši !

nikyselen
19. srp 2017

Jinak mam doma Elisku a je to silene co ma jmen Ela,Elinka,Eliska,Betka,(jako mala berule vrtule) a kdyz zlobi Elino,Eleno a klasika Cacoro
K Elisce chcem Stepanku,nebo Stepana (ja chtela Justynku,ale ta doma neprosla schvalenim)

Strana
z5