icon

Jak "komolíte" jména svým dětem?

kristiin
12. srp 2017

Ahoj holky, docela by mě zajímalo jaké varianty na jméno používáte v oslovování svých miláčků?🙂 My dali jméno Ondřej a myslím že ani nebude vědět jak se jmenuje, protože ho skoro pokaždé oslovuju jinak😀 Říkám mu: Ony, Onyn, Onin, Oněs, Onýsek, Onděj, Onďa, Onďášek, pak taky Ondřej, Ondřejíček, Ondrášek a Ondrášeček. A nakonec Koblih 😀 Je tu někdo s podobnou úchylkou? Mmch, než jsem sama porodila, pohoršovala jsem se, že Isabelle říkají Izulko - takové krásné jméno a tak ho pitvořit, ale nejsem lepší😀

Strana
z5
lennus
13. srp 2017

Mikuláš - Miki, Mikísek, Mikulda, Mikulíto, Mikůšek, Mikina, Mikinář 🙂

mr_falko
13. srp 2017

Mia - Mio, Miuško, Miušáku, Miunko, Miuno, ale nejcasteji bez komoleni proste jen Mio

Beata Carla - Beo, Beuš, Beušíne, Beuše, babi rika Beatinko ( to mi rve usi), pak Karle a ted nejcasteji Bepko, to vymyslel muz a ani nevim, co to jako je 😀

starbucks
13. srp 2017

@zmrzlinka tobislava mame doma taky :D nanzel je Rostislav, tak jsem to jednou zkomolila a chytlo se to 🙂
Jinak syna Tobiase oslovujeme Tobi, Tobišku, Tobino a Tobislav (kdyz zlobi), a nakonec dalsi prezdivka Bobo, Bobošku

dasenik
14. srp 2017

Máme Nikol (ku) a je to Nikča, Nika, Nikýsek, Nikuška, Nikuša,Niky a nebo jen Nikola 🙂

petulka_zdenda
14. srp 2017

ViKtorce říkáme ViKi,Vikco,ViKiNkO,Vikouši,Vikoušku,Viktorino,Viktorinko,Vikule,Viktore.
Našemu cesrtvemu Sebastiankovi rikame Sebi,Sebiku,sebicku,sebe,Bastiku,Sebinku.

prix
14. srp 2017

My máme Emily, chtěli jsme jméno, které se nebude moc "komolit" a bude fajn i v základním tvaru... Takže ji říkáme Emily, Emi, Em, Emísku 🙂

zmrzlinka
14. srp 2017

@starbucks jo Tobislav je nej 😁😁😁Jinak taky obcas pouzivame Tobino 👍

deene
14. srp 2017

Máme Emmu - Emmča,Emmka,Emminka,(Emmina)Emmička,Emminy,Emmulka,(Emmule),Bambulka

bruckner
14. srp 2017

Naše Alexandra je samozřejmě většinou Saša, ale pak taky Šáša, Šašek, Sašín, Sašík, Šíša, Šašulín, občas Ája, ale hlavně příšera, žížala, Alexandra Veliká a teď nově princezna Nesralinka (kvůli zácpě😄)

starbucks
14. srp 2017

@zmrzlinka to joo 🙂 jsme loni byli v Chorvatsku, byli jsme v baru na pláží a Tobi tam zlobil, tak mu řikam Tobislave pojd sem. Číšnička se toho chytla a začla mu taky říkat Tobislave 🙂))

aluskacz
14. srp 2017

Máme Marka. Nejčastěji mu říkáme Mára pak Mareček, Marek a když hodně zlobí tak mu říkám Maroslav 😎

zdenule23
14. srp 2017

Mam syna Daniela a říkám mu Dando,dandasku,daniku,dane
A dceru Kláru té zase říkám Klárko,klarino,klaruso,klarino,kler..

fullera
14. srp 2017

Máme Václava (3 měsíce) a pro nás s manželem a jednu babičku je to Venoušek, pro druhou babičku a ostatní je to Vašík. Jeden kamarád mu říká Venda, ale to v duchu trošku trpím 😉.
Někdy, když manžel laškuje, tak mu říká Venco 🙂

asongforfay
14. srp 2017

My máme Víta a nejvíc mu asi říkáme Vítku nebo Víťulí, popř. Víťulíno (jakože nazlobeně, to muž říká i klasicky Víte), pak také Vítečku samozřejmě, no a pak úplně jinak, jako třeba sloníku/nosíku atd.

lenkaluk
14. srp 2017

My mame Barboru a Magdalenu. Oslovujeme je samozrejme vsemoznymi zdrobnelymi komoleninami jejich jmen. Ale stejne se mi nejvic libi tvary jmen, ktere maji v rodnych listech. Takze jim rikame i takto. A lidi obcas divne koukaji, pry to je moc tvrde...

konidana
14. srp 2017

Tak naše Alena je doma Ája nebo Alenka, když mě štve tak také Alena. Ve škole je Alen. A mladší Jan je klasicky Honzík, Honza, dříve také často Óňa, Hóňa (tak to uměl říct).Občas mu řekneme Honzku! nebo Jene! Janek a Jeník jen výjiměčně, přestože jsem si myslela, že mu tak budu říkat, tak toto nakonec nepoužívám.

sunny8
14. srp 2017

Máme Adama, je ještě hodně malý, tak mu říkáme Adamku, Áďo, Áďuládo, když zlobí, tak Adame a nekdy i Adimire 🙂

vanule
14. srp 2017

My máme Natálii, když se narodila měla jsem dvě menší neteře a ty dceři začaly říkat zkráceně Tálko, což se u nás nejvíc ujalo, jinak je to Natálka, Naty, Natuš/a a když zlobí tak je to Nataša, ve školce jí říkají Natko. Taky se mi párkrát stalo, že jsem volala Šťálko! asi jsem chtěla svolat oba 😝
Štěpánovi říkáme Štěpík, Štěpula, Štěpulín, Štěpulda, Štěpulinda

elinka89
14. srp 2017

Daniel - Danýsek, Daňula, Danínek, Dan, Danek (když zlobí)
Kristýna - Kristýnka, Kristýnečka, Kika, Kikuša, Kikulína a když zlobí tak Týna, Týnuše a švagrová jí říká Koko a to mi úplně drásá nervy 😀

valinka248
14. srp 2017

Tomáš- Tomi, Tomči,Tomáško, Tomčo, Maško, Mašo, Mašinko 😂

petajansa
16. srp 2017

Máme malou Elišku, to jsme si říkali, že je to hezké jméno a vlastně zdrobnělina, takže to nijak komolit ani nepůjde. Ale teď to vidím, jak je to Elinka, Elíček, Elča (to používají hlavně kluci), Elík :D NO a u kluků tak kreativní nejsme. To je Lukášek, Luky, Lukin, ve škole mu říkají Luke. A Kubík, Kubula, když zlobí tak Jakubisko :D

smikri
16. srp 2017

Mame doma Rudolfa a říkáme mu Rudolfe,Rudo,Rudisku,Rudíčku,Ruďo,Rudolfíno,Rudi,Ruďásku,Ruďo😉

agnes2ivory
16. srp 2017

Martin - Martínek, Máťa, Matýsek, Marťa, Mates, Matesňák a Matesnice (ty posl.dve kdyz zlobi)

evulinka27
16. srp 2017

Máme Vincenta, taky si říkám, jestli to ví 😀
Viní, Vinýsek, Vinošek, Vinoušek, Vincí, Vinoš, Vincek a když se s ním mazlím, tak mu říkám Vinonku. a mohla bych pokračovat 😀 Jooo vlastně, táta mu jeden čas říkal jenom Centíku (vinCENT)

makky1310
16. srp 2017

@evulinka27 mame taky Vincentka a segra a soused mi rekli nezavazne na sobe ze mu budou rikat 50cent 😀 nastesti se to neujalo 🙏

prostejina
16. srp 2017

Magdaléna - Madlenka, Mydlinka, Madlinka, Majolenka, Madlísek, Madli, Magdalí, Majdule, Majdulíno a když něco vyvede, tak Makareno 😀

luu87
16. srp 2017

Jachym je vetsinou Jaja,Jajik a manzel mu obcas pri hre rika Jachymousi. Karolína je vetsnou Kaja a nebo buřt 😀

andu
16. srp 2017

@luu87 taky máme Jáchyma -'Jáju... Jajdu, Jajec, vajec, Jajin... 🙂))
Amélie - Aminka, Amélka, Amina, Amice,Amča
Johana - joji, johy, jojče, jožka 😂

luu87
16. srp 2017

@andu Jajin mu taky obcas rekneme a tchanovci mu obcas rikaji Jašo.. to moc nemusim..

jouzis
16. srp 2017

Jan - Jenda,Jeník,Jeníček, Jenďa, Jenďulka, Jeňula, Jéňa a často používám Mečislav nebo pan Mňačko😀

Strana
z5