icon

Jak "komolíte" jména svým dětem?

kristiin
12. srp 2017

Ahoj holky, docela by mě zajímalo jaké varianty na jméno používáte v oslovování svých miláčků?🙂 My dali jméno Ondřej a myslím že ani nebude vědět jak se jmenuje, protože ho skoro pokaždé oslovuju jinak😀 Říkám mu: Ony, Onyn, Onin, Oněs, Onýsek, Onděj, Onďa, Onďášek, pak taky Ondřej, Ondřejíček, Ondrášek a Ondrášeček. A nakonec Koblih 😀 Je tu někdo s podobnou úchylkou? Mmch, než jsem sama porodila, pohoršovala jsem se, že Isabelle říkají Izulko - takové krásné jméno a tak ho pitvořit, ale nejsem lepší😀

Strana
z5
verape
13. srp 2017

@yelowangel Taky máme Míšu a říkáme Michálek, Mišelin, Miška, Mišulka, Mišulánek, Míšánek, Myšinka, Mišmiš, Mišule,Michálek.
Holčička je Káťa a říkáme jí Kačenka, Kačka, Káťulka, Kačulka, Kačí, Káčátko, Kačule,Kačena,když zlobí, tak Kateřina. Skoro nepoužíváme Katka.

vetyver
13. srp 2017

@lv to asi fakt je, ale mě k ní Hanko prostě nejde a trhá mi to uši když ji tak někdo osloví. Ani Hanina se mi nelíbí přijde mi to už jako nadavka 😀

miladka72
13. srp 2017

Tomáši.Tome, Tomášku,syn 10 let a Marie,Maruško,Máno..dcera 7 let..jinak jim neřekneme..

mlynkova85
13. srp 2017

My máme Jakuba a Zuzanu. Kuba je prostě Buba,Bubas podle mladší ségry a Zuzka je Zouzou nebo Zuzina. Ale říkám jim i zdrobnele jen ve škole už si dávám pozor a syna oslovuji Kubo.

baris
13. srp 2017

Já má Kateřinu a Karolínu. Dceři Kateřině říkáme Káťo, Katuško, když zlobí tak Kačabo nebo Kateřino. Nelíbí se mi varianta Kačka - Kačenka - Káča ... 😖 Katka - se mi taky líbí, ale Káťa je top 🙂

Karolína - říkáme Kájo, Karolínko, špuntík ... Když zlobí tak Kajousu, Karolíno.

Základ je u nás Káťa a Kája - je mezi nimi 15měsíců, jsou si podobné, ještě se chtějí stejně oblékat ... Takže všechny dokonale mateme 😀

looolaaa
13. srp 2017

máme Nikolauze a maxmililulána 😅

ditta01
13. srp 2017

Elizabeth - Elinius ,Oliver-Olivieros 😀jenom když mě naprdnou 😁

janovkov
13. srp 2017

Vojťouš, Vojtidlo, Vojtínek, Vojťátko...
Markýsek, Markeťouš, Markýs, Markí, a když zlobí Markétice opice..

sarusinek
13. srp 2017

Štěpán - Štěpíno, Štěpíku, Štěpi, Štěpko, Štěpo, Štěpulo, Štěpulko, Štěpoušku, Štěpulátko, brácha mu říká Štěpulíne bambulíne nebo Štěpíno Pepíno lumpíno.
Ondřej - Ondří, Ondrášku, Ondráši, Ondroušku, Ondrouši, Ondřejku, Ondřeji, Ondřejíčku, Ondříšku, Vondráši Matóši, brácha mu říká Ondrulíne zlobulíne, ty moje Ondrulátko, Ondruše pindruše.

blahova_andrea
13. srp 2017

Michal - Miško, Mišáčku, Míšánku, Michálku, Mišpulínku
Monika - Mončo, Moničko, Moninko, Monísku, Mony

semisovamys
13. srp 2017

My máme 3 letého Michaela- Míša, Míšanek, Mišecí, Mišinko,Miške, Mišu, Miškenáza ušatá, Míšena 😂
A 11mesicniho Maxmiliána- Maxicek cumacek, Maxinek, Máša, Mášenka atd 🤣

alcazabojnikova
13. srp 2017

My máme Václava-Vašíka,Venouška,Venďa,Venca,Vajula,ale také na Něho zavolám ty Smrade!😉a Adéla-Adélina,Aduška,Adinka,Áďa,Miláčku🙂

kackacka37
13. srp 2017

😀kluk smrad a holka miláček

hanulka_es
13. srp 2017

Jáchym...říkáme Jaša, Jáša šáša, Jašek, Jašinka, Jašíno, Jáchymeček, koťátko 😉

latkovkybrno
13. srp 2017

Mám syna Huberta a dceru Dorotu. Synovi říkám Bertíku, Berťo, Berťulo, Bertínku, Hubi, Hubínku, Hubíčku, Hubulko, Hubane, Hubišku a Bertínečku. Zní to šíleně, ale nevím proč, prostě to komolím..samo od sebe...:D :D Jinak mu všichni říkají jen Bertíku nebo Berti. Dcerka je Dori, Dorinka, Dorotka, Dorunka, Dorulenka a Doruška a Dorinečka. Opět to komolím jen já, pro většinu je Dorka, Dorinka nebo Dori 🙂

ladyhacek
13. srp 2017

My máme Ondráška 🙂.
od mala je to Ondý nebo když zlobý tak Ondýs, dále Ondýsek a kamarádku mu říká Oňa 🙂 Ale jinak pro všechny Ondy a Ondýsek > a to to bylo pro ně nezvyklé a jak se to chytlo 🙂. Jinak v bříšku to byl prďola a to mu občas zůstalo do teď
Plánujee druhé a už jsem se bavili a jménech klučičí bude oříšek holčičku bychom chtěli Rozárku a to nevím jak jí budeme říkat 😀

adelinkkaa
13. srp 2017

My máme Maximka-rikame mu Maximku,Maxiku,Maxulo ,Maxo
Lauru-Laurinko,Laurisku,Laurieto,Lau,můro😁

laskonka85
13. srp 2017

My mame Baru,rikame Barco,Barunko,Barusko ,Berusko,Baru,Babu,Kdyz zlobi je to Barbucha.A Terku a ta je malicka takze zatim jen Terka ,Terinka ,manzelova maminka rika Terunka 🙂

lenkas1982
13. srp 2017

@vetyver Jé, konečně vidím někoho, kdo má taky Hanu, těší mě. 😀 Ani jsem netušila, když jsme ho vybrali, jak unikátní jméno to dneska je, ještě jsem za ty necelé dva roky žádnou nepotkala. 🙂
A k tématu. Haničko, Haníku, Haňulko, Hani, Háňo (tak jí ale běžně neříkám, spíš to používám jako zkratku, když o ní píšu), Haničko sluníčko, Hanďulí panďulí. A s tou "Hankou" to mám úplně stejně. Měla jsem dvě spolužačky a kamarádky Hanky, kterým jsme tak všichni říkali. Ale pro vlastní dceru mi to před pusu nejde.

summer18
13. srp 2017

A my máme Nikolu... V bříšku to byl Bohouš a když byla mimnko a měla reflux, říkali jsem jí poblione a vyblíz (jedna postavička ze Simpsonu 😀 )
Teď jí říkám nejčastěji Niky a NyNy, Nynynko. Když mě naštvě, je to Nikola, a nebo příjmením.
A když jsem u toho... já jsem Zuzka a moje mamka mi už dlouhá léta říku Šušinka a mému muži dala přezdívku Šolíšek 😀 😀

terezapetrova
13. srp 2017

@janovkov jee máme taky Vojtíška ale z Vašich "zkomolenin" nepoužíváme ani jednu a zařadím je, jsou fajn 🙂 ja asi nejčastěji Vojíšek 🙂 a Obluda ( vždy s láskou) 🙂

rituska88
13. srp 2017

Máme Josefa a říkáme mu Pepíček, Pepulka, Pepča, Pepišek, Pepí, Pepíno, Pepul, Pepošek, Pepoš, mimin, prdelka, pusenka, milášek 🙂

vetyver
13. srp 2017

@lenkas1982 taky mě těší 😀 já jsem taky za 4 roky (budou jí v září) nepotkala malou Haničku 🙂 já jsem věděla, že se nedávají, podle nasejmena tečka cz v roce 2013 bylo asi 230 ,,kusů" v celé republice 🙂 u syna jsme šli ještě dál a v roce 2015 jich bylo jen 25 🙂 a jsou to jména v rodině unikátní, žádné po mamince, tatínkovi...

Občas si lidi mysleli když jsem říkala jak se jmenuje, že je Anička, především starší lidé to H přeslechli, což by mě ani nenapadlo, že to dá zaměnit. Už to říkám rovnou v základním tvaru Hana. U syna rovnou, protože když řeknu Ivík, tak převážná většina lidí neví, že je Ivo (celkem to chápu, je to málo dávané, ale táááák krásné a jemu ladící jméno....)

alcar
13. srp 2017

Tak my mame Darinu a rikame ji klasicky Darinko a zkomoleniny: Darík a Daríček. A kluky Filipa, tomu zkomolene manzel rika Filipínec a Tomáš a tomu zase rika Tomáškovič. 🙂

aleko235
13. srp 2017

Nicolas - Nicku, Nicolásku, Nikýšo, Nicolasi, Nicolauzi, Myško, Fazolku.. 😀 Je toho moc 🙂

wynn
13. srp 2017

Tomáš - kromě klasiky jako Tom, Tomík a Tomášek je to hlavně Tomiš, Tomino a Tomišo :D

pomoztekacence
13. srp 2017

Ja naší male Karolince říkám Kájo,Karolinko,Kacenko,Kacko,broucku,zlaticko,ty moje holcicko,Kajinku,Kari,Kajak,no zkratka je to pěkne,jen nechapu kde jsem na ty poslední tři přišla(ty bych říkat nemusela,ale neuhlidam to)

blikacka30
13. srp 2017

Mám dvě zlatíčka. Dcerka Sandra - tak ta je Saňulička, Samba, Sany, Samboš, bambula, buchta, Sanynka. Syn Martin - Matik, Martínek, Maty, Marťan, Mates, štrúdl. Buchta a štrúdl vymyslel manžel ;)

becicka
13. srp 2017

Naše Bára je nejčastěji Barousek, Baru, Barčus, Brambůrek, Barbarosa, Barbarela, Bambula, Mamula, Kakula a Makulena 😨

margarithka
13. srp 2017

Jurášek, Jurdíček, Jurišek, Jiříček, Jiřinka, Jurďa, když jsem vzteklá, tak Jiří nebo Jiřislav. Taky někdy Jurdislav a Jouřenín. Pak máme Mirečka, Mirďouska, Mirulku, Mirulána, Mirouška, Miřího (Miří a Jiří) a když jsem naštvaná tak Miroslav. Tchán jim říká Vendelíni. Můj dědeček jim říkával Sakramenti😢

Strana
z5