Jak "komolíte" jména svým dětem?
Ahoj holky, docela by mě zajímalo jaké varianty na jméno používáte v oslovování svých miláčků?🙂 My dali jméno Ondřej a myslím že ani nebude vědět jak se jmenuje, protože ho skoro pokaždé oslovuju jinak😀 Říkám mu: Ony, Onyn, Onin, Oněs, Onýsek, Onděj, Onďa, Onďášek, pak taky Ondřej, Ondřejíček, Ondrášek a Ondrášeček. A nakonec Koblih 😀 Je tu někdo s podobnou úchylkou? Mmch, než jsem sama porodila, pohoršovala jsem se, že Isabelle říkají Izulko - takové krásné jméno a tak ho pitvořit, ale nejsem lepší😀
Tomáši.Tome, Tomášku,syn 10 let a Marie,Maruško,Máno..dcera 7 let..jinak jim neřekneme..
My máme Jakuba a Zuzanu. Kuba je prostě Buba,Bubas podle mladší ségry a Zuzka je Zouzou nebo Zuzina. Ale říkám jim i zdrobnele jen ve škole už si dávám pozor a syna oslovuji Kubo.
Já má Kateřinu a Karolínu. Dceři Kateřině říkáme Káťo, Katuško, když zlobí tak Kačabo nebo Kateřino. Nelíbí se mi varianta Kačka - Kačenka - Káča ... 😖 Katka - se mi taky líbí, ale Káťa je top 🙂
Karolína - říkáme Kájo, Karolínko, špuntík ... Když zlobí tak Kajousu, Karolíno.
Základ je u nás Káťa a Kája - je mezi nimi 15měsíců, jsou si podobné, ještě se chtějí stejně oblékat ... Takže všechny dokonale mateme 😀
máme Nikolauze a maxmililulána 😅
Elizabeth - Elinius ,Oliver-Olivieros 😀jenom když mě naprdnou 😁
Vojťouš, Vojtidlo, Vojtínek, Vojťátko...
Markýsek, Markeťouš, Markýs, Markí, a když zlobí Markétice opice..
Štěpán - Štěpíno, Štěpíku, Štěpi, Štěpko, Štěpo, Štěpulo, Štěpulko, Štěpoušku, Štěpulátko, brácha mu říká Štěpulíne bambulíne nebo Štěpíno Pepíno lumpíno.
Ondřej - Ondří, Ondrášku, Ondráši, Ondroušku, Ondrouši, Ondřejku, Ondřeji, Ondřejíčku, Ondříšku, Vondráši Matóši, brácha mu říká Ondrulíne zlobulíne, ty moje Ondrulátko, Ondruše pindruše.
Michal - Miško, Mišáčku, Míšánku, Michálku, Mišpulínku
Monika - Mončo, Moničko, Moninko, Monísku, Mony
My máme 3 letého Michaela- Míša, Míšanek, Mišecí, Mišinko,Miške, Mišu, Miškenáza ušatá, Míšena 😂
A 11mesicniho Maxmiliána- Maxicek cumacek, Maxinek, Máša, Mášenka atd 🤣
My máme Václava-Vašíka,Venouška,Venďa,Venca,Vajula,ale také na Něho zavolám ty Smrade!😉a Adéla-Adélina,Aduška,Adinka,Áďa,Miláčku🙂
😀kluk smrad a holka miláček
Jáchym...říkáme Jaša, Jáša šáša, Jašek, Jašinka, Jašíno, Jáchymeček, koťátko 😉
Mám syna Huberta a dceru Dorotu. Synovi říkám Bertíku, Berťo, Berťulo, Bertínku, Hubi, Hubínku, Hubíčku, Hubulko, Hubane, Hubišku a Bertínečku. Zní to šíleně, ale nevím proč, prostě to komolím..samo od sebe...:D :D Jinak mu všichni říkají jen Bertíku nebo Berti. Dcerka je Dori, Dorinka, Dorotka, Dorunka, Dorulenka a Doruška a Dorinečka. Opět to komolím jen já, pro většinu je Dorka, Dorinka nebo Dori 🙂
My máme Ondráška 🙂.
od mala je to Ondý nebo když zlobý tak Ondýs, dále Ondýsek a kamarádku mu říká Oňa 🙂 Ale jinak pro všechny Ondy a Ondýsek > a to to bylo pro ně nezvyklé a jak se to chytlo 🙂. Jinak v bříšku to byl prďola a to mu občas zůstalo do teď
Plánujee druhé a už jsem se bavili a jménech klučičí bude oříšek holčičku bychom chtěli Rozárku a to nevím jak jí budeme říkat 😀
My máme Maximka-rikame mu Maximku,Maxiku,Maxulo ,Maxo
Lauru-Laurinko,Laurisku,Laurieto,Lau,můro😁
My mame Baru,rikame Barco,Barunko,Barusko ,Berusko,Baru,Babu,Kdyz zlobi je to Barbucha.A Terku a ta je malicka takze zatim jen Terka ,Terinka ,manzelova maminka rika Terunka 🙂
@vetyver Jé, konečně vidím někoho, kdo má taky Hanu, těší mě. 😀 Ani jsem netušila, když jsme ho vybrali, jak unikátní jméno to dneska je, ještě jsem za ty necelé dva roky žádnou nepotkala. 🙂
A k tématu. Haničko, Haníku, Haňulko, Hani, Háňo (tak jí ale běžně neříkám, spíš to používám jako zkratku, když o ní píšu), Haničko sluníčko, Hanďulí panďulí. A s tou "Hankou" to mám úplně stejně. Měla jsem dvě spolužačky a kamarádky Hanky, kterým jsme tak všichni říkali. Ale pro vlastní dceru mi to před pusu nejde.
A my máme Nikolu... V bříšku to byl Bohouš a když byla mimnko a měla reflux, říkali jsem jí poblione a vyblíz (jedna postavička ze Simpsonu 😀 )
Teď jí říkám nejčastěji Niky a NyNy, Nynynko. Když mě naštvě, je to Nikola, a nebo příjmením.
A když jsem u toho... já jsem Zuzka a moje mamka mi už dlouhá léta říku Šušinka a mému muži dala přezdívku Šolíšek 😀 😀
@janovkov jee máme taky Vojtíška ale z Vašich "zkomolenin" nepoužíváme ani jednu a zařadím je, jsou fajn 🙂 ja asi nejčastěji Vojíšek 🙂 a Obluda ( vždy s láskou) 🙂
Máme Josefa a říkáme mu Pepíček, Pepulka, Pepča, Pepišek, Pepí, Pepíno, Pepul, Pepošek, Pepoš, mimin, prdelka, pusenka, milášek 🙂
@lenkas1982 taky mě těší 😀 já jsem taky za 4 roky (budou jí v září) nepotkala malou Haničku 🙂 já jsem věděla, že se nedávají, podle nasejmena tečka cz v roce 2013 bylo asi 230 ,,kusů" v celé republice 🙂 u syna jsme šli ještě dál a v roce 2015 jich bylo jen 25 🙂 a jsou to jména v rodině unikátní, žádné po mamince, tatínkovi...
Občas si lidi mysleli když jsem říkala jak se jmenuje, že je Anička, především starší lidé to H přeslechli, což by mě ani nenapadlo, že to dá zaměnit. Už to říkám rovnou v základním tvaru Hana. U syna rovnou, protože když řeknu Ivík, tak převážná většina lidí neví, že je Ivo (celkem to chápu, je to málo dávané, ale táááák krásné a jemu ladící jméno....)
Tak my mame Darinu a rikame ji klasicky Darinko a zkomoleniny: Darík a Daríček. A kluky Filipa, tomu zkomolene manzel rika Filipínec a Tomáš a tomu zase rika Tomáškovič. 🙂
Nicolas - Nicku, Nicolásku, Nikýšo, Nicolasi, Nicolauzi, Myško, Fazolku.. 😀 Je toho moc 🙂
Tomáš - kromě klasiky jako Tom, Tomík a Tomášek je to hlavně Tomiš, Tomino a Tomišo :D
Ja naší male Karolince říkám Kájo,Karolinko,Kacenko,Kacko,broucku,zlaticko,ty moje holcicko,Kajinku,Kari,Kajak,no zkratka je to pěkne,jen nechapu kde jsem na ty poslední tři přišla(ty bych říkat nemusela,ale neuhlidam to)
Mám dvě zlatíčka. Dcerka Sandra - tak ta je Saňulička, Samba, Sany, Samboš, bambula, buchta, Sanynka. Syn Martin - Matik, Martínek, Maty, Marťan, Mates, štrúdl. Buchta a štrúdl vymyslel manžel ;)
Naše Bára je nejčastěji Barousek, Baru, Barčus, Brambůrek, Barbarosa, Barbarela, Bambula, Mamula, Kakula a Makulena 😨
Jurášek, Jurdíček, Jurišek, Jiříček, Jiřinka, Jurďa, když jsem vzteklá, tak Jiří nebo Jiřislav. Taky někdy Jurdislav a Jouřenín. Pak máme Mirečka, Mirďouska, Mirulku, Mirulána, Mirouška, Miřího (Miří a Jiří) a když jsem naštvaná tak Miroslav. Tchán jim říká Vendelíni. Můj dědeček jim říkával Sakramenti😢

@yelowangel Taky máme Míšu a říkáme Michálek, Mišelin, Miška, Mišulka, Mišulánek, Míšánek, Myšinka, Mišmiš, Mišule,Michálek.
Holčička je Káťa a říkáme jí Kačenka, Kačka, Káťulka, Kačulka, Kačí, Káčátko, Kačule,Kačena,když zlobí, tak Kateřina. Skoro nepoužíváme Katka.