icon

Jak lépe trávit čas s malými dětmi do 16 měsíců?

7. bře 2022

Ahoj, hezký den🙉
Jak probíhá váš běžný den s detmi do 16 měsíců prosím, mám takový pocit ze se synovi moc nevěnuji. Hrajeme si, ale jen po chvilkach nic ho moc nebaví a pal furt uklizim a proste prezivam, tak se chci nechat inspirovat.. dekuju Hanka

honatko092
7. bře 2022

Ahoj Hani, mám 19 měsíčního syna..ráno vstává v 6, hrajeme si, chystáme se společně ven (ranní hygiena, snídaně), čteme si a kolem 9:30 vyrážíme každý den na hodinu a půl ven. Na různá hřiště, procházky. Vracíme se kolem 11. hodiny. Dáme oběd a pak zalehneme na hodinu až dvě - to je čas, který mám pro sebe nebo pracuju. Vstává se nejpozději ve 14:00, zase si hrajeme, svačíme a jdeme na hodinu ven. Přijdeme třeba kolem 16:30. To spolu děláme různé věci doma (vyklidíme myčku apod). Opět si hrajeme, večeře, v 19:00 koupel a pak uspáváme, většinou ve 20:00 usne. Obědy vaří manžel večer na dva dny, uklízím a pracuju večer nebo o víkendech. My pořád vymýšlíme nějaké kraviny - válíme se v posteli, hrajeme na schovku, stavíme bunkry, zpíváme, tančíme, honíme se, hrajeme si s hračkama, kreslíme, opakujeme zvířátka..ve středu dopoledne chodíme do dětského centra a v pondělí odpo na plavání. No a tak 3-4x týdně na různé návštěvy (kamarádky s dětmi, babičky a tak - syn potřebuje změnu prostředí a já též). Jak vypadá váš den?

honatko092
7. bře 2022

Jo, do 16 měsíců, promiň, špatně jsem to přečetla..nicméně takový režim máme od 14 měsíců, kdy začal chodit.

emillyhk
7. bře 2022

Syn má 13m. Vstáváme kolem sedmé, hygiena, snídaně, potom trochu poklidím, syn si hraje sám (někde něco krámuje, kouká na mě). Potom svačina a jdeme ven. Po návratu oběd (většinou vařím na dva dny) a "polední klid" - syn od 11m přes den skoro nespí, ale lehneme si a já půl hodiny dělám, že tam nejsem 🙈😂. Chvilku si hrajeme no a to už se vrací z práce manžel, takže se tak nějak zabavíme všichni spolu. Po odpolední svačině jdeme ještě do pokojíčku, tam si hrajeme a potom už večerní rutina (večeře, hygiena) a kolem půl osmé jdu uspávat. Taky mám pocit, že bych se asi měla malému víc věnovat, ale jeho nějaká řízená činnost nezajímá. Zpíváme a tancujeme, děláme blbiny, to ho samozřejmě baví 😄 Spolu si hrajeme tak, že já si "hraju" vedle něj a on se občas na pár vteřin přidá a zase si jde po svých 😉😂 Vždycky když mě přepadne pocit, že nedělám dost, podívám se na syna, který je většinu času vysmátý pohodář a říkám si, že to snad není tak hrozné... A ten pocit, že jenom přežívám, mám často. Upínám se k tomu, že se na podzim snad budu na pár dní v měsíci vracet do práce.

me_druhe_ja
7. bře 2022

Doma je to za trest. Já se neskutečně těším, až budou oba chodit a budem co nejvíc venku. I za cenu bordelu doma. Doma je nuda, těžko se zabavuje.

ferda90
7. bře 2022

Ahoj syn má 13 měsíců a náš den je takový : vstáváme kolem půl 10 někdy i později, Filipka dám cca na 20 minut na nočník, pak uděláme snídani. Umyjeme se, převlečeme se,já trošku pouklizim,pokud to počasí dovolí, tak jdeme na procházku, někdy do herny a každou středu chodíme na cvičení pro děti (máme příští týden poslední lekci, pak budeme pokračovat na lekce pro chodící děti). Když se vrátíme z procházky, tak si dáme oběd a jdeme si lehnout, většinou Filípkovi čtu pohádky, někdy zpívám. Někdy spím sním a někdy spí sám. Když spím sním, tak vydrží spát i dvě hodiny, ale když, spí sám v postýlce, tak vydrží spát asi 49 minut. Odpoledne po 15 hod přichází přítel z práce, má jen ranní, tak se snažíme něco podnikat společně. Filípek je takový samostatný, když si sním chceme hrát, tak ho to moc nebaví, dělá si spíš svoje. Má rád hudbu, takže dost pouštíme gramofon a on poslouchá. Je strašně šikovný, že se dokáže zabavit sám a já mám čas na úklid nebo na vaření. Za mě je super chození do těch,, kroužku,, při děti. Filípek je mezi lidmi a dětmi rád, kdyby záleželo na mě, tak bych ty lekce cvičení dávala dvakrát týdně místo jednou. Občas mám taky pocit, že se mu nevěnuji, ale když si k němu sednu, že si sním budu hrát, něco mu ukazovat, tak on vstane a jde buď za pejskama co máme, běhá snima a nebo jde třeba otvírat šuplíky atd atd. Chodit začal v 10 menších a 2 týdnech, takže docela už delší dobu, když je hezky, tak hi vezmu kousek od baráku ať se sám projde, jinak dost nosím v nositku 🙂 kousek od baráku máme park kde máme zvířátka, takže chodíme tam a nebo na nějaké hřiště když je hezky

autor
7. bře 2022

Děkuji za odpovědi 🙂 máte to hezky uspořádané, to já říct fakt nemůžu :(

RÁNO - vstáváme kolem 10/11 hod - hygiena, snídaně, vytřít a poklidit bordel..
pak většinou jdeme k mojí tchýni, bydlí 10 min od nás, mám ji jak nejlepší kamarádku,takže jsme tam skoro furt až do večera 😀 ale když tam nejdeme..

DOPO - jí pak dám spát, ležím s ním než se vzbudí, protože mě drží za ruku a jakmile odejdu, je vzhůru.. pak se vzbudí dělám oběd ( máme to časově posunuté, kvuli tomu,že spí u mě :-/ )
Chvilku si hrajeme, buď jdeme ven nebo když je fakt hnusně zima, jsme doma.. a pak furt dokola - uklid, odpocivani, no prostě strašně přežívám.. nebaví mě vůbec nic.. nevím prostě co s tím dělat, nemám energii furt a furt je to dokola, hlavně je strašně uřvaný.. v kočárku nevydrží, po ceste kdyz jdeme pesky dělá kraviny,, na hristi se ani nevyjadruji,,nebavi me prostě nic :(

shirilka
7. bře 2022

Malý má 19m, ráno vstáváme po 6h, pak snídaně, hraje si v kuchyni s nádobím dokud uklízím, pomáhá vyklízet myčku. Pak si hrajeme v pokojíku, sám je nerad vyžaduje společnost. Svačina okolo 9h, pak podle počasí jdeme ven nebo jsme doma. Oběd vaříme spolu, on z kostek na zemi vedle mě. Úderem 12davam do kočárku spát a jdu si taky lehnout (v 8 měsíci už to nedávám, dříve jsem pracovala). Spí tak hodinu a půl, pak svačina a jdeme ven, buď jen procházka nebo jedu k rodičům když leje a jsou už z práce doma (bydlí 10minut autem). Večeře v 18h, koupání do 18:45, skákání po posteli a cca 19:20 spí, prendavam do postýlky a jdu koukat na Netflix 🤣 ale je to únavné, každý den stejný, teď jak už nedělám do práce je to děsně ubíjející.