icon

Jak přežíváte fázi přetaženého batolete, které vymýšlí ptákoviny a na nic nereaguje?

cherris
11. kvě 2018

Holky, jak prežíváte fázi přetaženého batolete, které vymýšlí ptákoviny a na nic nereaguje. Včera mi večer jako třešničku za celým dnem posypal celou kuchyň škrobem, vyvalel se v tom a pak plival do hrnců v šuplíku. Když to teď píšu, tak se směju, je to komické, ale jak zachovat nadhled, ale zároveň vážnou tvář, když je člověk taky už unavený. Přiznám se, že jsem dost vypěnila, pokusila jsem se mu dát na zadek, na což reagoval potleskem.Ja tresty nějak neumím, nechci mu ubližovat, tak mě hlavně zajímají maminky , co praktikují nevýchovu a respektující principy. V běžném chodu nemáme pot
íže

Strana
z3
cherris
autor
13. kvě 2018

@alkuska no jo, některé dny jsou fakt na prd, zpětně se to bere jako veselé historky, třeba já už mám zase pocit, že ten můj prcek je největší zlatíčko pod sluncem. Aby ne, celý víkend se o něj starala babička a manžel a za mnou se přišel jen potulit. 😁

alkuska
13. kvě 2018

@cherris Mno já jsem právě několik posledních dnů na ni byla sama, máme obě dvě ponorku a včera to vyvrcholilo. Já už jsem fakt unavená, termín mám za rohem, takže mi při každé námaze, ohnutí, návštěvě toalety nebo vypjaté situaci tvrdne břuch a jsem děsně nevýkonná. Prostě nemám tu trpělivost co by to teď chtělo a Zuzu se se mnou nudí. Včera to bylo tak děsné, že ten zlatíčkový pocit mi ještě nanaskočil, přestože se o ni dnes přednostně stará manžel.

cherris
autor
13. kvě 2018

@alkuska tak hlavně hodně sil, zase to přijde.

westie
13. kvě 2018

@guinea Vim, ze mi to syn hodne rychle vrati, ale musim zareagovat na myslenku, ze se clovek nesmi s malym ditetem ani na chvili otocit jinam - toto varovani jsem dostala uz driv a docela se to u nas potvrzuje. Ale pred par dny jsem zazila neco tak absurdniho, ze se o to musim podelit. Byla jsem v kuchyni a syn v obyvaku mne na dohled. Na chvili nastalo v obyvaku uplne ticho a ja se s hruzou uvedomila, ze na syna uz chvili nekoukam a ze je tam uplne ticho. Vzpomnela jsem si na varovani maminek v mem okoli typu “kdykoliv nastalo ticho, dite prave vyvadelo ty nejvetsi lumparny”. Rychle jsem koukla do obyvaku a ten muj jindy nezbeda sedel sporadane u sveho stolecku a jedl z misticky jahody jednu za druhou🙂)) Prislo mi to tak absurdni, ze pochybuju, ze to jeste nekdy zaziju🙂)

konidana
14. kvě 2018

Tak batolata jsem přežila, ale nevím zda se to časem a věkem zlepšuje nebo zhoršuje 😅
Synek(8) je kutil, takže už jsem si zvykla na piliny, lepidlo, barvy, kameny, klacky a všechno možné i nemožné (materiál a výrobky, zejména proces vyrábění 😖) v bytě... Ale posledně jsem už fakt vypěnila, když ( asi v rámci simulace paintballu) nabarvil molitanové střely genciánkou a krom toho, že si obarvil sváteční tričko, ještě trefil a obarvil ségru(10) a její nové tričko, co dostala od babičky 😖

konidana
14. kvě 2018

@westie tak to se mi také občas stává, někdy stane, že zrovna nedělaj koniny, ale já jsem preventivně paranoidní.

babanci
17. srp 2018

@cherris Moje dnes již dospělá dcera byla docela svéhlavé dítě. Jednou se kvůli něčemu vztekala a brečela a já se snažila nevšímat si toho. Když viděla, že nic nedělám, vysvlékla se z trika a vysmrkala se do něj. Odplata ale přišla. Má zrovna takovou dceru. 😀

biedronka10
17. srp 2018

Moje dnes rozskubala a vysypala caj na podlahu, vcera to bylo jen kafe, vyvalela se vtom. Pak brokolicovou polivku rozmatlala po zidli stole, podlaze, vymatalala sebe protoze s ni bojuju aby neco snedla, vylila caj z flasky na podlahu a muzi vylila barvu do razitka na triko. No a to je dnes asi zatim vse.

urtica
17. srp 2018

Asi bych zkusila být velkorysá sama k sobě...nejsme stroje, myslím, že i to, že občas nadhled nezachováš, k tomu patří. Jinak . naše malá, když se do toho dostane, tak nezabírá VŮBEC NIC. Takže většinou prostě jen čekám, až ji to přejde - pokud tedy nepoškozuje věci, nesnaží se nás bít, kousat apod. - tam si myslím, je zásah nutný - respektující výchova neznamená jen respekt k dítěti, ale i to, že by dítě mělo respektovat své okolí.

kittyy17
17. srp 2018

Při První známce únavy ho naženu do postele, a když to někdy nevyjde, uklidnim ho u televize, na YouTube pustím Krávy krávy, budulinka a jde spát

cherris
autor
17. srp 2018

Holky u nás se to a těch pár měsíců, co jsem zakládala diskuzi kupodivu docela uklidnilo, malý sice podobné vylomeniny dělá pořád, ale já jsem to přestala hrotit, takže je nám líp 🙂 Navíc nám před čtrnácti dny přibylo miminko, tak máme nový společný zájem a taky zdroj nových zajímavých věcí, které je třeba prozkoumat... třeba takový bepanthen ve vlasech je docela dobrodružství :D

Strana
z3