Je to spurt? Budí se kolem půl 1 a ve 4, vyžahne 150 ml
cutice Ahoj jsem tady nova. Mam dotaz nas maly necelé 3 mesice do ted docela hezky spal, najedl se ve 20hod usnul ve 20-30 a vzbudil se az treba v pul 5. A ted k dotazu posledni dva dny se budí v noci stejne jako v 6ti nedeli to je kolem pul 1 a pak ve 4. Vyžahne pokaždé 150 UM, jedna se o spurt??? Za 9 dni mu jsou 3 mesice. Dekuji vsem
klidně může být...my si prošli dvěma tzv. spurty...ale někteří doktoři tvrdí, že je to blbost, že žádné spurty nejsou...prostě mimi roste, má nové podněty...nám se měnily zvyky co měsíc dva...teď po roce je to už klidnější, ale zase to rozhazují zoubky...to je pořád něco...nevšímala bych si toho, pochovala, pomazlila...pokud nic nebolí, není teplota apod....neřešila bych a vydržela 😉
@vercik83 spurt je období, kdy miminko rychle roste a v tu dobu vyžaduje častější kojení (jestli je to tak i u UM, nevím). Je to dobré vědět, aby jsi pak nebyla vyděšená, že máš málo mléka a zbytečně nezačneš dávat UM. Trvá to pár dní a pak se to většinou vrátí do normálu. Bývá to ve 3 týdnech, v 6 týdnech, ve 3 měsících a v 6 měsících.
@cutice jak je to při dávání UM nevím, při kojení bych to na spurt tipla. Uvidíš, jestli se to za pár dní zlepší. Ale mně se holky ve 3 měsících budily několikrát za noc, i ve starším věku.
U nás spurt vypadal tak, jak píšeš..První měla malá kolem 6 ti týdnů, druhý přesně ve třech měsících. Trval asi týden, v noci se budila na jídlo ( kolem 1, pak 4, 5 znovu, jinak usíná kolem 19 a spí do 4-5), ze všeho mi na jednou hrozně rychle vyrostla...Po týdnu vše vrátilo do starých kolejí.

asi jsem blbá, ale co to je spurt?