icon

Je výchova holky jednodušší než výchova kluka?

23. led 2022

Jen pro odlehčení. 🙂 Já mám 2 leteho kluka, a připadá mi to těžší než to mají kamarádky s holcickami. Mají je takové klidnější, hodnější a tolik jim neutíkají. Ani je tak všechno nerozzuří, nepotřebují 150x mačkat tlačítka a do všeho milionkrát narazet. A čím dál tím víc nad tím přemýšlím, tak se mi zdá i do budoucna, že je to jednodušší. Jasně menstruace, ale to zas není tak složité. Mám ještě 13 letého synovce a moc toho nenamluví, odpovídá stylem dobrý a nic. O malýho nejeví zájem, nikdy neměl nějak potřebu si ho pochovat, nehraje si s ním.

Strana
z2
felixfelicis
23. led 2022

@orisek56 latkovkama 🙂

orisek56
23. led 2022

@felixfelicis teď čtu ty konstelace....to u mě nesedí. Já jsem ze tří děti a prostřední a od každého sourozence jsem vzdálená 6 let. A v podstatě jako jediná mám nejvyšší vzdělání, a nejobsáhlejší pracovní zkušenosti a nejdál to dotáhla (nebrat jako chvástání ) ale u nás to bude tím, že na mě se máma jako na jedinou holku povesila a bratři šli tak trochu stranou, to ovšem samozřejmě v dospělosti mělo za následek opačný extrém, takže asi to u každého nesedí ty konstelace.

felixfelicis
23. led 2022

@orisek56 takze vlastne to sedi na tebe, ale ne na bratry? Protoze kdyz jste 6 let od sebe, jste jakoby 3 jedinacci. Uz je to doba, co jsem to cetla a nepamatuju si, co presne tam psal o pripadech, kdy to nemusi platit. Ten jeho grandiozni americky styl psani a chvastani se mi sice byly nesympaticke, ale teorie mi prisla trefna.

orisek56
23. led 2022

@felixfelicis no takhle nejhůř je na tom nejstarší bratr, ten kromě nejnižšího vzdělání má i osobnostní problem, je nejutaplejsi, já jsem takovej ten zdravej stred (teda když nejsem zrovna psychopat 🤪 a nemám svoje výbušné naladicky ) a nejstarší je nejdrzejší, ale taky má nižší vzdělání a vlastně nároky ani na jednoho nebyly, kdežto na mě byl tlak už od mala a taky jsem byla hrozně hlídána.

orisek56
23. led 2022

Teda nejmladší je nejdrzejší .. tam mám chybu

felixfelicis
23. led 2022

@orisek56 mne se to asi nechce cist znova, abych si to pripomnela, ale je to zajimavy, co pises.

orisek56
23. led 2022

@felixfelicis no mě by to docela zajímalo. Protože já vs oba bratři jsme fakt odlišný extrémy a oni jsou oba taky proti sobě extremy.

rebe
23. led 2022

Talhe to zobecnit je samozřejmě blbost, ale já to tak rozhodně mám. Mám dvě dcery a kluka - a jsem fakt šťastná, že naše trojka je holka, a ne další kluk... 😀

orisek56
23. led 2022

@felixfelicis když uvedu extrém..tak já byla schopna sefovat půlce fabriky a můj nejstarší bratr si nedokáže pomalu dojít ani na pracovní pohovor a je opravdu hodně submisivní. Kdežto nejmladší je arogantní a pro mě drzý fracek, ten jen přemýšlí jak vše obcurat a hlavně se nenadrit a je dost sebestředný

terinka86
24. led 2022

@orisek56 Tak v tom případě ten nejmladší sedí, ne? Aspoň co si tak matně vybavuju já, tak on to tam řeší, že nejmladší mají vlastně všechno zadarmo, jsou zvyklí, že mají největší privilegia, cestičku jim vždycky prošlape někdo jiný, mají největší volnost a nejvíc jim projde.

orisek56
24. led 2022

@terinka86 privilegia měl, ale protože měl špatný porod, 10 minut nedýchal, matka tam zkolabovala a hnali ho pak do do Hradce Králové, pořád všude vyhrožovali že bude postižený atd., Dostal se ze všeho, ale tak nějak si toho neváží.

petronelka20
24. led 2022

Mam 9. letou holku a 7. leteho kluka. Od malicka je to narocnejsi s dcerou. Sice jsou obe deti dost zive, tvrdohlave... Ale s dcerou je to dennodeni boj. Do vinku podedila ty nejhorsi vlastnosti nas rodicu a jeste k tomu nekolikrat znasobene 😂. Syn zase "podedil" ty nejlepsi vlastnosti manzela, takze je domluva jednodussi 😂

Strana
z2