icon

Kam s dítětem, když musíte na záchod?

nupta
9. črc 2017

Jak to děláte - matky kojenců a batolat - když už opravdu musíte odběhnout na záchod?

Budu ráda za vaše tipy.

Strana
z2
tulikiss
10. črc 2017

uz se to tu parkrat resilo a ja si vzdy vzpomenu na znamou, ktera byla silena na hygienu navstevam temer merila teplotu a delalal vytery z krku, aby nahodou mala neco nechytla. pred kazdym dotykem si desinfikovala ruce. ale pak klidne brala malou na klin na zachod, kde tech bakterii bylo hafo.
ja nevim dnesni doba je divna, hlavne aby miminko ani jednou neplakalo, tak ho radsi vezmu na WC. ja teda nevim jak vy ale ja prijdu, sednu, udelam a jdu. ty max. 2 minuty pripadneho place nikoho nezabijou.

martiniquest
10. črc 2017

Jak to delam? Proste jdu. Maly si mezitim vetsinou hraje nebo obcas buli. Ale kdyz musis, tak musis.

alkuska
10. črc 2017

@veronikav31 no my máme tak malý záchod že se tam dvě nevejdeme a otevřené dveře do předsíně zas vadí mě, přímo naproti záchodu máme velké zrcadlo a všechno je slyšet až na domovní chodbu... Takže se tam zavírám. Já se po jistých odstrašujících případech z okolí bojím si to dceru naučit, pže jsem na vlastní oči viděla na návštěvě u jiných lidí dítě kopající a mlátící do dveří záchoda pže bylo zvyklé tam chodit s maminkou, to fakt nechci.

zuzineckah
10. črc 2017

Ja mam vyhodu, ze muzu zavrit dvere z obyvaku do předsíně a v klidu dojít na záchod (jde se do něj z předsíně)😃 mala zatím lozi (doma je vše přizpůsobeno lozicimu dítěti), nebo ceka u dveří, takže akorát dávám bacha, abych ji netrefila, když se vracím. Jinak mám dole cestovní postylku, ale skoro ji nepoužívám, nicméně taky by to šlo.
A když si mala zařve, tak se z toho nehroutim. Je to chvilka 😉

hany_bany
10. črc 2017

Když jsme ještě bydleli na bytě, měli jsme předsíň a wc strašně studené. Takže jsem to dělala tak, že jsem vycihla chvíli, kdy si malá hrála sama, nebo byla něčím zaujatá. Stejně si hned všimla, že nejsem v místnosti a začala za strašného řevu prohledávat celý byt. Vypadala u toho vždycky strašně vytocene - v kuchyni není, v koupelně není 😠 Dál už to prozkoumat nestihla, už jsem se vracela, a přes větrák na wc ten řev nebyl slyšet, takže jsem měla i klid 😀 D tím stoupáním a padanim jsme problém neměli, malá věděla hned jak dolů. Takže snad se to prcek rychle naučí a bude po problému 😉

hani007
10. črc 2017

Tak muj prispevek o tom at se tazatelka zamysli driv nez polozi takovy dotaz byl adminem smazan jako urazka. Ja to brala spis jako dobre minenou radu, ale budiz. Tohle je fakt divna doba. Divim se, ze my sme nazivu, kdyz nase maminky nemely internet a nemohly se tak ptat na kazdy uprdnuti 😅 Klidne mi to zase smazte, ale moje potreba se k tomu vyjadrit byla holt silnejsi nez potreba mlcet 😂

koitschka
10. črc 2017

Pockat, to je jako vazny dotaz?:D je tam,kde je cely den-na puzzlikach,popr.v ohradce, kdyz byla miminko,byla v houpatku nebo v postylce. Neberu ji na zachod s sebou, to by me teda ani nenapadlo:D

gnozka
10. črc 2017

Taky jsem si dceru nebrala sebou . Bud taky postylka , kdyz to bylo na dyl 🙂 nebo jsem ji nechala tam kde je . Poznavala terén a nejaky ten pád k tomu patří . Jasne ze jsme dali vse nebezpečné ( jsko skleněné vazy apod) z dosahu kdxz se zacala stavět . Jinak ted je ji 20 mes a kdyz jdu na záchod jen ji řeknu ze mama jde dělat ee, Ina za mnou prijde ukáže na me rekne ee a odejde 🙂 mame veliky barák ale m všude pristup . Musi se učit jake jsou jeji moznosti .

veronikav31
10. črc 2017

@alkuska U nás s tím nemáme problém,žádné kopající a řvoucí dítě doma nemáme,od doby co sedí na nočníku a chodila se mnou na wc tak je klid a pohoda,ví co se na wc dělá a kolikrát když chce čurat tak si vezme z obýváku nočník a jde s ním na záchod..

leilunka
10. črc 2017

Jelikož bydlím v bytovce a na wc se sotva vlezu sama tak sem ani jednoho sebou nikdy nebrala, prostě jsme ho nechala kde právě je, nemá kolem sebe nic nebezpečného, když byly malý tak byly v lehátku, ne zemi, všelijak. Když byly větší tak kolikrát brečely a čekaly na mě u dveří 😀 Te´d je to synovi i dceři šumák, spíš mají radost že mě nevidí a jdou dělat lumpárny 😀

ivular
10. črc 2017

@tulikiss V běžně udržované domácnosti není na WC bakterií víc, než v kterékoliv jiné místnosti. To mi mimochodem připomíná jednu studii, ve které se na vzorku několika domácností zjistilo, že na pracovní desce v kuchyni je řádově víc bakterií než na desce záchodové. A ze všeho nejvíc jich bylo v houbičce na mytí nádobí.

@nupta Pokud jsem měla pocit, že by mě dítě postrádalo, vzala jsem jej na WC s sebou. Dvě minuty pláče by jej sice nezabily, ale proč si kazit náladu, když můžeme být oba v klidu a pohodě?

tulikiss
10. črc 2017

@ivular no jo ale ona ho mela na rukach i pri utirani a oblekani a to si myslim ze ty bakterie lehko prenese

caverina
10. črc 2017

no....brát si dítě na záchod....nevím..na mě trošku moc....

hani007
10. črc 2017

@caverina My mame koupelnu se zachodem, kde je i prebalovak tak tam malyho (4 mesice) dam, vrazim mu hracku do rukou a jdu 😅 U ditete, co uz chodi mi to ale prijde taky drobet ujety..

caverina
10. črc 2017

@hani007 tak pokud je wc dohromady s koupelnou tak budiz....ale i tak si to dost dobre predstavit neumim..a vlastně ani nechci🙂

veronikav31
10. črc 2017

@hani007
@caverina
A vy snad nechodíte s dítětem na záchod? Myslím, to co už sedí a učí se bez plíny. Nevím, někomu to přijde divné, mě ne. Mě spíš přijde divné,když se někdo s dětmi společně koupe

@hani007 Je lepší ukázat a vysvětlit na záchodě (hlavně čurání)co se dělá než aby to pokaždé skončilo na zemi-když se učí od plín,u nás to mělo úspěch

whitelilith
10. črc 2017

@kamiska no, zrovna ja mela se synem obdobi, kdy stal-ale nesedel a kdyz sel dolu, padal kolmo dozadu na hlavu. Trvalo asi 3tydny, nez se naucil si kleknout.
A opravdu, kdyz se postavil, tak jsem sedela za nim a chytala ho, bylo to nebezpecne.

krystalka
10. črc 2017

@whitelilith - tohle jsme přesně měli taky....začal chodit, ale ještě si neuměl kecnout na zadek, ani se sám posadit z lehu....takže když chodil, tak padal dozadu rovný jako pravítko, rovnou na hlavu ☹, takže tou dobou jsme mu taky byli pořád v patách a nebo jsme ho radši strčili do té postýlky, když jsme potřebovali odběhnout....

caverina
10. črc 2017

@veronikav31 ne nikdy jsem s dítětem na záchod nechodila...neuvěřitelné ale je to tak🙂

krepiska
10. črc 2017

Nestačím zírat jaké otázky se dají vymyslet..proste ho dám do postýlky a jdu😂

veronikav31
10. črc 2017

@caverina Já myslela při učení na prkýnko...

caverina
10. črc 2017

@veronikav31 tak to určitě ano,ale jinak ne...

veronikav31
10. črc 2017

@caverina aha, tak v tom případě je vám vždy někdo za zády,když jste venku?? nevím jak většina z Vás,ale já chodím ven s dcerou každý den,i nakupovat a stává se,že se mi chce na wc a fakt kočár nebo dceru venku před kabinkou nenechávám, ani ve městě, ani v obchoďáku,ani v zoo, ani u doktora,ani v restauraci,na úřadě nebo vy snad ano? Pokud ano, tak tleskám vaší odvaze,protože mě to strach nedovolí ji tam nechat, proto ji beru sebou a hlavně nikoho z 90% času venku sebou nemívám kdo by ji pohlídal když potřebuji.Možná někdo z vás bude říkat,že na to se tazatelka neptá,ano,neptá,ale přečtěte si svoje odpovědi a pak si odpovězte sami kolikrát se vám to stalo viz:
@caverina
@tulikiss
@leilunka vč. ostatních

caverina
10. črc 2017

@veronikav31 tak já jsem otazku pochopila tak,že co s dítětem když jdu na wc doma..tam jsme ho sebou určitě nebrala...a venku je to samozřejmě o něčem jinem😉

veronikav31
10. črc 2017

@caverina no,ono slovo "nikdy" je o nikdy,ani doma, ani venku a je to to samé... 🙂

caverina
10. črc 2017

@veronikav31 tak teď ti nerozumím....doma jsem ho sebou na wc nikdy nebrala...když jsme byla venku tak samozřejmě ano...to jsou totiž dvě naprosto rozdílné situace. ...doma to tu chvíli beze mě zvládne....ale venku asi dost tezko😉

caverina
10. črc 2017

@veronikav31 promiň,ale fakt by mě nenapadlo, že se zakladatelka ptá na to kam s dítětem,když potřebuje jít na wc když je s dítětem venku...to by totiž byla dost hloupá otázka...a myslím,že nejsme jediná kdo tu otázku pochopil stejne...

clarushe
10. črc 2017

Necetla jsem ostatni prispevky,tak odpovim rovnou.Kdyz byla mimi,tak jsem ji dala do kolebky,pak zamnou jezdila v choditku a ted asistuje.Jelikoz ucime na nocnik,tak taky sedi 🙂 Venku,pokazde semnou a v obchodaku..hm..jeste se mi to neprihodilo,ale vzala bych ji sebou.Mela bych strach,ze mi ji nekdo ukradne.😉 Jinak dobrej dotaz 😉

leilunka
11. črc 2017

@veronikav31 nejak nechapu proc mě oznacuješ, ja mluvim o tom kdyz jsem doma!! pred verejnym wc děcka na zemi fakt nenechávám, přečti si co píšu, píšu ze mame v bytovce malinkej... o booože

sticker
Strana
z2