icon

Kde může být problém? Poradíte?

11. črc 2020

Milé maminky, potřebovala bych poradit ohledně syna, snad to napíšu pochopitelně 🙂.
Syn má přes 2 roky, je hodně plachý (co se vztahů týče), ale šikovný, ale poslední dobou si manžel všimnul, že často jakoby nevidí něco, co má jasně před sebou. Příklad: S něčím si hrajou (míček), spadne to metr od syna, manžel řekne, ať ho donese, syn ho hledá, kouká na něj, ale jakoby ho nevidí... manžel musí jít a ukázat mu ho. Dodám, že zrak má snad v pořádku (naposledy jsme byli na očním před pár měsíci) a jindy mi donese něco klidně z jiného pokoje (ví tedy, co chci a rozumí mi), i v knížkách hledá dobře malinkaté obrázky, proto nechápeme, kde je problém a proč není schopný věc najít? Nepřijde nám, že by to dělal naschvál (někdy je z toho i nešťastný)... Budu ráda za jakoukoli radu 🙂

zelenaesmolda
11. črc 2020

tady ti nikdo neporadi,nikdo nema kristalovou kouli,res to s pediatrem,pripadne neurologem

marcicek84
11. črc 2020

Treba ho vidi,jen nevi,ze se to po nem chce...soustredi se na neco jineho a tento ppdnet nevidi,teoreticky muze byt i kratkozraky,ale to se divim,ze by vam na toto neprisli na ocnim...asi bych ho jeste pozorovala a kdyby se mi to nezdalo zajdu k odbornikovi...

autor
11. črc 2020

@zelenaesmolda kristalovou kouli jsem nezadala, spis radu, jestli to nekdo treba taky nezazil a neni to treba jen nejake detske obdobi nebo ze to patri k vyvoji... v pripade pochybnosti samozrejme lekare navstivim, ale nechci tam chodit s nejakou blbosti. Kazdopadne dekuju za nazor

zelenaesmolda
11. črc 2020

bez vysetreni ti nikdo nic nerekne tudiz jsou to rady asi tak stejne platne jako z te koule 🙂

autor
11. črc 2020

@zelenaesmolda To si nemyslim, ale i tak diky...

sudylichozrout
11. črc 2020

Helejt, Esmolda ma ale pravdu. A vis proc? Kazde ditko je jine a prochazi jinak svym vyvojem. Co je u jednoho normalni, je u druheho problem. Proto nema smysl po nas tady zadat zkusenosti, nepomohou ti. Pokud se ti to nezda, neres nic tady, negoogli blbiny a bez to resit v tydnu s pediatrem, pripadne neurologem. Ti jedini jsou opravneni k tomu, stanovit nejakou diagnozu. Nase zkusenosti jsou v tomto ohledu spis neprenositelne a plati skutecne jen pro nase deti.

pavlinar
11. črc 2020

S dcerou to mam podobne, 2 a 3m. Neni to nejak casto, nenapadlo me to resit. Sama kolikrat neco urputne hledam, divam se na to a proste to nevidim. Cim vetsi stres, tim vetsi "slepota". Samozrejme kdyz se ti to nepozdava, lekar je na miste.

klokanka31
11. črc 2020

Tohle se stává občas i dospělým, že něco hledají, koukají na to a stejně to nevidí... Už jsem se s tím několikrát setkala...

autor
11. črc 2020

@sudylichozrout Jasny, to samozrejme chapu a vim, ze co u nekoho muze byt vada zraku, u jineho neco vaznejsiho... Jsem v tomhle smeru hodne opatrna a za doktorem beham s kdecim, tak jsem chtela jeste posbirat zkusenosti jinych maminek... Ze to treba obcas deti udelaji. Samozrejme budu sledovat a v pripade pochybnosti se na pediatra obratim. Jen mi slo i o to, ze se to da napsat laskaveji, nedavam sem tehotensky test a nezadam o interpretaci, aby mi hned nekdo psal, ze nema vesteckou kouli 🙂. To by tady nemuselo byt 3/4 temat... Ja jsem jen takovy uzkostlivy jedinec v oblasti zdravi, proto jsem chtela znat zkusenosti.... A omlouvam se za roman 😉.

sudylichozrout
11. črc 2020

Chapu 🙂 Holky to obcas delaji take. Ale ja take. Myslim, ze to muze byt tim, ze zkratka zrovna premysli nad necim jinym. Kolikrat se kouknes do lednicky, hledas maslo, mas ho pred sebou a nevidis ho? 🙂

autor
11. črc 2020

@sudylichozrout Tak 5x denne 😉. Je fakt, ze je typ, co se casto zamysli a "neslysi"... a jeste chlap 😉

editah222
11. črc 2020

Já nemůžu často najít sešivačku nebo třeba děrovačku, přitom je mám hned u ruky. Hledam všude a najdu až třeba za minutu nebo mi ji najde kolegyně. Říkám tomu kancelářská slepota. Až do teď jsem.myslela, že je to normální.